Keďže som začínajúci vinylista, musím napísať prečo som napriek neduhom LP stále viac presvedčený o potrebnosti rozširovania LP zbierky a na CD nejako zabúdam. Ak si odmyslím audiofilské LP zo súčasnosti, z ktorých sú niektoré naozaj podarené, nenormálne ma baví zvuk starých LP.
Tie súčasné LP(myslím neaudiofilské) sú na tom podobne ako aj CD, basové pásmo sa výrazne zlieva do hukotu, podotýkam, že dosť preferujem rokovejšie veci, Springsteen a podobne, a práve v tom je ten zvuk starých LP úžasný, každý nástroj má v nahrávke svoje miesto, nelúštim zvuk, nehľadám kde je ten super klavirista v tom súčasnom hukote, vychutnám si sólo na saxofóne a každý detail je počuteľný - staré LP sú perfektné, a v podstate mi začína byť jedno či sú US, UK, Japan alebo nemecké, resp. holandské.
Mám z tej hudby naozaj zážitok, nahrávky sú kvalitné.
Pri založení tohto vlákna, som bol už poučený, že nemám skočiť po každej súčasnej LP, ale sem tam neodolám a kúpim obľúbeného interpreta aj keď nie je vydaný MFSL alebo podobnou firmou, a vždy je to rovnaké, tie náhravky sú prispôsobené zvukom súčasnej mp3 móde, jednoducho kvalita nahrávky nie je až tak podstatná.
Tak ako o život nakupujem staré LP, a nejak sa mi darí nakupovať kvalitné, zachované nosiče.
U mňa má vinyl obrovskú budúcnosť a dokonca už aj dvaja známy zvažujú nákup gramofónu

Musím ich podporiť, ak ich to prestane baviť, ja si to potom od nich zoberiem