Teraz to majú rozdelené na dve časti, jedna časť je bežná spotreba v podzemí(ceny aj polovičné) a hore držia LP a CD na ktorých zľava nehrozí, stále majú aj pôvodné CD a niektoré raritky. Ja som na nich narazil dosť pozde, čo som im aj povedal - že ich Google veľmi neponúka, nech sa snažia viac. Ale chlapi sa v hudbe vyznajú.S499_1023 píše:kite19: Roxy?
kvalitná hudba na lp
Re: kvalitná hudba na lp
Tohle 2LP patří k mým nejoblíbenějším, moc mě baví, jak se mění velké hudební plochy. Jak tu již kdosi psal, na začátek je asi nej Yes Album a pro mě Going for the one, pak Close to the edge a Time and Word. Ale je to samozřejmě svobodná volba každého soudruhakite19 píše:Kemp87: ja som začal týmto http://www.discogs.com/Yes-Tales-From-T ... se/4544797, a poviem ti že som to nedopočúval, v hlave mi zostala otázka, čo sa vám na tom páčiAle kúpil som ďalšie, som zvedavý čo to urobí.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 04 čer 2014 12:41, celkem upraveno 1 x.
Etalonem tvorby SBB jsou jejich 2. (Nowy Horizont) a 3. (Pamięć) album a mně osobně se moc líbí tohle: http://www.progboard.com/SBB/SBB-Wolani ... zkla-/3149 - hodně mi to připomínalo Pink Floyd.kemo87 píše:Dále z progresivního rocku velmi doporučuju polské SBB, který jsou zejména v mojí mladší generaci (r.v. 87) vcelku neznámá záležitost. Alba Ze Słowem Biegnę Do Ciebie, Memento Z Banalnym Tryptykiem a Pamięć jsou naprosto geniální (a to hlavně první a poslední zmiňované). Nejenom západní kapely uměly perfektní progrock.
jj..oranžovou supraphonku mám taky. Člověk se až někdy diví co dokázali zahrát ve třech lidech.
Mě třeba Pink Floyd hodně připomíná album Idorablo od maďarské Omegy, které taky vlastním. Hlavně první strana kde je právě skladba Idorablo rozsekaná tuším na 3 části. Zkoušel jsem i anglickou verzi Time Robber ale není to ono. Od Omegy mám ještě rád Gammapolis, Csillagok Útján (supr album, úchylnej obal) a Nem Tudom A Neved.
Mě třeba Pink Floyd hodně připomíná album Idorablo od maďarské Omegy, které taky vlastním. Hlavně první strana kde je právě skladba Idorablo rozsekaná tuším na 3 části. Zkoušel jsem i anglickou verzi Time Robber ale není to ono. Od Omegy mám ještě rád Gammapolis, Csillagok Útján (supr album, úchylnej obal) a Nem Tudom A Neved.

Pink Floyd sú mi oveľa bližší ako Yes a tento album je skvelý, možno sú zvukovo aj lepšie, ale ani toto nemecké vydanie nie je zlé, určite sa popozerám po UK alebo Japan vydaní. Krásna hudba
Není špatné, ale co se týče Pink Floyd, tak mám jiné favority. Atom Heart Mother a hlavně nejlepší jejich album Wish You Were Here.
kite19: Anglický první pres je za docela peněz, JPN s OBI taky tak, bez OBI se dá sehnat líp.
kemo87: Já to mám podobně - WYWH, DSOTM, Atom Heart Mother a Meddle, Wall až daleko za nimi, i když i tam mám favorita "Comfortably Numb". Mám je stejně rád jako Yes a volím podle nálady. Dnes cestou domů Yes-Tales... 1. LP, nádhera, ".... getting over overhanging tree ..."
kemo87: Já to mám podobně - WYWH, DSOTM, Atom Heart Mother a Meddle, Wall až daleko za nimi, i když i tam mám favorita "Comfortably Numb". Mám je stejně rád jako Yes a volím podle nálady. Dnes cestou domů Yes-Tales... 1. LP, nádhera, ".... getting over overhanging tree ..."
Album Wish You Were Here, mám aj na LP konkrétne toto http://www.discogs.com/Pink-Floyd-Wish- ... se/3707170 a mám ho aj na CD http://www.discogs.com/Pink-Floyd-Wish- ... ase/444118.kemo87 píše:Není špatné, ale co se týče Pink Floyd, tak mám jiné favority. Atom Heart Mother a hlavně nejlepší jejich album Wish You Were Here.
V tomto prípade si dovolím tvrdiť, že to CD hrá o dosť lepšie, nepočujem jediný argument v prospech LP, ale mám už nájdený 1.press, do piatku ho mám doma, potom sa asi zbavím tej novej LP.
Lidumil: To nemecké bolo po ruke, tak som ho bral. Momentálne mám dostatok LP, tak sa už neženiem. Keď zoženiem japonca budem rád, ale nateraz som spokojný. Veľa vecí sa dá kúpiť v rozumnej cene, len si musím počkať. Keď mám čo počúvať, čaká sa mi lepšie
Nová vydání nehrají !!!!! Mám JPN a proti CD nádhera . 
To o tých nových LP už viem, už ste ma poučili a aj vlastná skúsenosť je taká, ale niekedy sa nedá odolaťlidumil píše:Nová vydání nehrají !!!!! Mám JPN a proti CD nádhera .
A ani nemecké vydania nie sú zlé, mám zopár vynikajúcich, minule sa mi podarilo kúpiť U2-Rattle And Hum pôvodné germany vydanie v stave nového kusu. Som s ním nadmieru spokojný.
I mně se líbí víc Wish you were here než vychvalované Dark side of the Moon...The Wall mi naopak neříká nic, no možná texty kdybych rozuměl víc anglicky.kemo87 píše:Není špatné, ale co se týče Pink Floyd, tak mám jiné favority. Atom Heart Mother a hlavně nejlepší jejich album Wish You Were Here.

Mám doma tyto Japonce. Hraji opravdu výborně. Nejraději z nich ale poslouchám The Wall. To asi proto, že v mládi se mi tato deska moc nelíbila a vůbec jsem si ji nepouštěl. Objevil jsem ji až v druhé vlně svého gramofonového vývoje.
Kite. Yes je těžká muzika. Ten kdo vývoj starého progrocku 70. let neprožil, pro toho může být jejich hudba těžšeji stravitelná. Já jsem na nich vyrostl. Proto tato kapela patří k mým top.
Můj bratr je o osm let mladší, možná v tvém věku. Ten zase vyrostl na hudbě U2. Každý jsme si prošli určitým vývojovým obdobím. Ne nadarmo se říká: Co se v mládí naučíš.....
Dark Side Of The Moon vyšlo kdysi v Supraphonu a byla u nás nejdostupnější deskou P.F. Kdysi jsem ji poslouchal tak často, že se mi ohrála tak, že ji dnes nedovedu poslechnout celou až do konce.lechos píše:I mně se líbí víc Wish you were here než vychvalované Dark side of the Moon...The Wall mi naopak neříká nic, no možná texty kdybych rozuměl víc anglicky.kemo87 píše:Není špatné, ale co se týče Pink Floyd, tak mám jiné favority. Atom Heart Mother a hlavně nejlepší jejich album Wish You Were Here.
Fox: U mňa to bolo vždy tak, že ak sa mi niečo páčilo na prvé počutie, dalo sa to označiť za kolotočarinu, do týždňa som tú odrhovačku nemohol ani cítiť, musím tým Yes dať šancu, ale na to budem musieť byť doma sám. Potrebujem kľud a počúvať.
Inak som press z roku 1977
U mňa treba brať do úvahy, a naozaj teraz hovorím pravdu The Wall som dnes počul ako album prvý krát. Viem aké to bolo v dobe keď ste to počúvali vy. Mám teraz asi 20 takýchto albumov a pre mňa je to úžasný zážitok.
Inak som press z roku 1977
U mňa treba brať do úvahy, a naozaj teraz hovorím pravdu The Wall som dnes počul ako album prvý krát. Viem aké to bolo v dobe keď ste to počúvali vy. Mám teraz asi 20 takýchto albumov a pre mňa je to úžasný zážitok.
Dark side of the Moon v licenci Supraphon za 80 Kčs a za temné normalizace v ČSSR to byla událost roku, sehnat desku v prodejně přes pult nebylo jednoduché, tak se nahrávalo a nahrávalo, na pásek a magič Unitra...můj nový kousek je DVD Gilmour live v Gdańsku, taky dobrý.