kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Já to mám s Floydy přesně naopak: jak považuju album The Wall za jedno z nejlepších alb co kdy na zemi vyšlo, tak ostatní desky jsou pro mě celkem neposlouchatelné. Z The Wall čiší emoce, deprese, smutek, má to neuvěřitelně silnou atmosféru. Z ostatních Floydích desek necítím nic...

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No třeba WYWH a Animals mají pro mě silnější podtext a atmosféru - znechucení konzumní společností, stesk po Sydovi. Wall má pro mě plný smysl ve spojení s filmem.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Vidim to stejně Lidumile. Ve spojení s filmem a titulkami (pro toho kdo umí stejně mizerně anglicky jako já) to má hlubší smysl. Konec konců je to prakticky takový rockový muzikál.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Obscured by clouds
Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

lechos: *palec* tej dobrej hudby je veľa, asi si pôjdem zajtra niečo pozrieť. Je fakt, že som už na pátranie lenivý a keďže anglicky veľmi neviem, tak si tie anglické názvy ani nezapamätám a preto využívam konkrétne tipy a najlepšie s fotkou, tú fotku si zapamätám oveľa ľahšie.

Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem :D , ale nejaký album aj dva by som asi chcel vlastniť.
Poradí mi niekto, čo si od neho mám zohnať?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ta fotka by se mi na přebalu alba PF líbila víc, není ovšem originální. Kdo někdy viděl obal licenčního alba Deep Purple - Come taste the band vydané Supraphonem (čest jejich památce) ten se musel zděsit vyprodukovaným grafickým paskvilem. Dylan ? LP Hard Rain 1976, mám ten divný dojem že vyšlo i u nás, starší již jsem a nerozpomínám se.
http://www.antikvariatmotyl.cz/gramodes ... dylan.html

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

kite19 píše:lechos: *palec* tej dobrej hudby je veľa, asi si pôjdem zajtra niečo pozrieť. Je fakt, že som už na pátranie lenivý a keďže anglicky veľmi neviem, tak si tie anglické názvy ani nezapamätám a preto využívam konkrétne tipy a najlepšie s fotkou, tú fotku si zapamätám oveľa ľahšie.

Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem :D , ale nejaký album aj dva by som asi chcel vlastniť.
Poradí mi niekto, čo si od neho mám zohnať?
Obrázek Obrázek

Doporučuji: Desire
Slow Train Coming

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Když se tu mluví o polském rocku, tak doporučuji poslechnout kapelu z tamtéž - Riverside. Výborný rock.
Jinak Omega - klasika na poli artrocku, bohužel poslední alba počínaje Az Arc už nebyla úplně to ono, nejlepší je Csillagok Utján a Idorablo, výborný ej i Nem tudom a neved, to jsem poslouchla včera, obzvláště první skladba je výborná. Omegu mám moc rád a ní jsem vyrůstal, pamatuji si detaily ze školního výletu v 1. járu na gymplu, kdy jsem z kazeťáku A3 poslouchali právě Idorabló. Holt, vzpomínky na mládí...

Jen odbočím - asi před 3 dny jsem na Radiu Beat slyšel velmi zajímavou skladbu od Flojdů, nikdy před tím jsem to neslyšel, dlouhá kompozice, hodně kláves,melodické - z čeho to mohlo být? Moje diskografie PF začíná od Obscured by Clouds a pak už jen klasika - tedy DSOTM, WYWH, atd...Desky s Barettem nedávám, jsou na mě moc složité, ale toto by byla výjimka.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Omegu jsem si sehnal na dvd, koncert Debrecen 2004, nechybí Gammapolis, Petroleum lampa a Pearl haired girl ( Gyöngyhajú lány) v podání a úpravě sk. Scorpions.
Naposledy upravil(a) lechos dne 06 čer 2014 08:32, celkem upraveno 1 x.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Jestli se ti libí Bob Dylan, tak bych ještě zkusil Neila Younga, alba Harvest a Zuma. Je to někde mezi Rockem, Country a Blues. Jako bonus se mi zdají zvukově velmi povedená.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Perlovlasá dívka se anglicky jmenuje The Dove :D.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

a po polsku Dziewczyna o perłowych włosach...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

lechos píše:Omegu jsem si sehnal na dvd, koncert Debrecen 2004, nechybí Gammapolis, Petroleum lampa a Pearl haired girl ( Gyöngyhajú lány) v podání a úpravě sk. Scorpions.
Když slyším ten doják od škorpionů, tak bych blil. To ej ultrahnus a prznění perfektní skladby, která má emoce a cit. Skopčáci z toho udělala slaďák, doják a bliják *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*
A propos, já jsem škoripony neměl rád nikdy, hnusí se mi německý kapely, co zpívají anglicky, ale toto je přímo odpuzující.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Scorpions: Tak ja osobne mám pri spomienke na nich takú nostalgickú náladu, obdobie puberty a tancovania ploužakou na diskotékach + každý si popiskoval Vietor zmien :D Ja som veľmi popiskovať nevedel, tak mi to liezlo na nervy.
A úprimne neznášam nemecky spievajúce kapely, maďarské tiež(vôbec v tom nie je nacionalizmus), slovanský rap(neznamená že by som počúval ten z USA) :lol:

Dnes idem vymeniť Black Sabbath
Obrázek
Japan vydanie
za WYWH od Pink Floyd UK vydanie, nie som odborník ale uvažujem nad tým.

Chcem sa ešte spýtať, v OC Dunaj v Bratislave, má byť teraz niekedy LP burza - má niekto z vás s týmto skúsenosti? Rozmýšľam, že si LP ponechám na tú burzu a uvidím čo tam budú mať, Pink Floyd mi neujde.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ááá, Sabbath, Mob rules...Dio a jeho Country girl...

Odpovědět