kvalitná hudba na lp
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvalitná hudba na lp
Já to mám s Floydy přesně naopak: jak považuju album The Wall za jedno z nejlepších alb co kdy na zemi vyšlo, tak ostatní desky jsou pro mě celkem neposlouchatelné. Z The Wall čiší emoce, deprese, smutek, má to neuvěřitelně silnou atmosféru. Z ostatních Floydích desek necítím nic...
No třeba WYWH a Animals mají pro mě silnější podtext a atmosféru - znechucení konzumní společností, stesk po Sydovi. Wall má pro mě plný smysl ve spojení s filmem.
Vidim to stejně Lidumile. Ve spojení s filmem a titulkami (pro toho kdo umí stejně mizerně anglicky jako já) to má hlubší smysl. Konec konců je to prakticky takový rockový muzikál.
Obscured by clouds

lechos:
tej dobrej hudby je veľa, asi si pôjdem zajtra niečo pozrieť. Je fakt, že som už na pátranie lenivý a keďže anglicky veľmi neviem, tak si tie anglické názvy ani nezapamätám a preto využívam konkrétne tipy a najlepšie s fotkou, tú fotku si zapamätám oveľa ľahšie.
Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem
, ale nejaký album aj dva by som asi chcel vlastniť.
Poradí mi niekto, čo si od neho mám zohnať?
Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem
Ta fotka by se mi na přebalu alba PF líbila víc, není ovšem originální. Kdo někdy viděl obal licenčního alba Deep Purple - Come taste the band vydané Supraphonem (čest jejich památce) ten se musel zděsit vyprodukovaným grafickým paskvilem. Dylan ? LP Hard Rain 1976, mám ten divný dojem že vyšlo i u nás, starší již jsem a nerozpomínám se.
http://www.antikvariatmotyl.cz/gramodes ... dylan.html
http://www.antikvariatmotyl.cz/gramodes ... dylan.html
kite19 píše:lechos:tej dobrej hudby je veľa, asi si pôjdem zajtra niečo pozrieť. Je fakt, že som už na pátranie lenivý a keďže anglicky veľmi neviem, tak si tie anglické názvy ani nezapamätám a preto využívam konkrétne tipy a najlepšie s fotkou, tú fotku si zapamätám oveľa ľahšie.
Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem, ale nejaký album aj dva by som asi chcel vlastniť.

Doporučuji: Desire
Slow Train Coming
Když se tu mluví o polském rocku, tak doporučuji poslechnout kapelu z tamtéž - Riverside. Výborný rock.
Jinak Omega - klasika na poli artrocku, bohužel poslední alba počínaje Az Arc už nebyla úplně to ono, nejlepší je Csillagok Utján a Idorablo, výborný ej i Nem tudom a neved, to jsem poslouchla včera, obzvláště první skladba je výborná. Omegu mám moc rád a ní jsem vyrůstal, pamatuji si detaily ze školního výletu v 1. járu na gymplu, kdy jsem z kazeťáku A3 poslouchali právě Idorabló. Holt, vzpomínky na mládí...
Jen odbočím - asi před 3 dny jsem na Radiu Beat slyšel velmi zajímavou skladbu od Flojdů, nikdy před tím jsem to neslyšel, dlouhá kompozice, hodně kláves,melodické - z čeho to mohlo být? Moje diskografie PF začíná od Obscured by Clouds a pak už jen klasika - tedy DSOTM, WYWH, atd...Desky s Barettem nedávám, jsou na mě moc složité, ale toto by byla výjimka.
Jinak Omega - klasika na poli artrocku, bohužel poslední alba počínaje Az Arc už nebyla úplně to ono, nejlepší je Csillagok Utján a Idorablo, výborný ej i Nem tudom a neved, to jsem poslouchla včera, obzvláště první skladba je výborná. Omegu mám moc rád a ní jsem vyrůstal, pamatuji si detaily ze školního výletu v 1. járu na gymplu, kdy jsem z kazeťáku A3 poslouchali právě Idorabló. Holt, vzpomínky na mládí...
Jen odbočím - asi před 3 dny jsem na Radiu Beat slyšel velmi zajímavou skladbu od Flojdů, nikdy před tím jsem to neslyšel, dlouhá kompozice, hodně kláves,melodické - z čeho to mohlo být? Moje diskografie PF začíná od Obscured by Clouds a pak už jen klasika - tedy DSOTM, WYWH, atd...Desky s Barettem nedávám, jsou na mě moc složité, ale toto by byla výjimka.
Omegu jsem si sehnal na dvd, koncert Debrecen 2004, nechybí Gammapolis, Petroleum lampa a Pearl haired girl ( Gyöngyhajú lány) v podání a úpravě sk. Scorpions.
Naposledy upravil(a) lechos dne 06 čer 2014 08:32, celkem upraveno 1 x.
Jestli se ti libí Bob Dylan, tak bych ještě zkusil Neila Younga, alba Harvest a Zuma. Je to někde mezi Rockem, Country a Blues. Jako bonus se mi zdají zvukově velmi povedená.
lechos: Perlovlasá dívka se anglicky jmenuje The Dove
.
a po polsku Dziewczyna o perłowych włosach...
Když slyším ten doják od škorpionů, tak bych blil. To ej ultrahnus a prznění perfektní skladby, která má emoce a cit. Skopčáci z toho udělala slaďák, doják a blijáklechos píše:Omegu jsem si sehnal na dvd, koncert Debrecen 2004, nechybí Gammapolis, Petroleum lampa a Pearl haired girl ( Gyöngyhajú lány) v podání a úpravě sk. Scorpions.
A propos, já jsem škoripony neměl rád nikdy, hnusí se mi německý kapely, co zpívají anglicky, ale toto je přímo odpuzující.
Scorpions: Tak ja osobne mám pri spomienke na nich takú nostalgickú náladu, obdobie puberty a tancovania ploužakou na diskotékach + každý si popiskoval Vietor zmien
Ja som veľmi popiskovať nevedel, tak mi to liezlo na nervy.
A úprimne neznášam nemecky spievajúce kapely, maďarské tiež(vôbec v tom nie je nacionalizmus), slovanský rap(neznamená že by som počúval ten z USA)
Dnes idem vymeniť Black Sabbath

Japan vydanie
za WYWH od Pink Floyd UK vydanie, nie som odborník ale uvažujem nad tým.
Chcem sa ešte spýtať, v OC Dunaj v Bratislave, má byť teraz niekedy LP burza - má niekto z vás s týmto skúsenosti? Rozmýšľam, že si LP ponechám na tú burzu a uvidím čo tam budú mať, Pink Floyd mi neujde.
A úprimne neznášam nemecky spievajúce kapely, maďarské tiež(vôbec v tom nie je nacionalizmus), slovanský rap(neznamená že by som počúval ten z USA)
Dnes idem vymeniť Black Sabbath

Japan vydanie
za WYWH od Pink Floyd UK vydanie, nie som odborník ale uvažujem nad tým.
Chcem sa ešte spýtať, v OC Dunaj v Bratislave, má byť teraz niekedy LP burza - má niekto z vás s týmto skúsenosti? Rozmýšľam, že si LP ponechám na tú burzu a uvidím čo tam budú mať, Pink Floyd mi neujde.
Ááá, Sabbath, Mob rules...Dio a jeho Country girl...