kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od jirie »

Zdeny píše:
Jen odbočím - asi před 3 dny jsem na Radiu Beat slyšel velmi zajímavou skladbu od Flojdů, nikdy před tím jsem to neslyšel, dlouhá kompozice, hodně kláves,melodické - z čeho to mohlo být? Moje diskografie PF začíná od Obscured by Clouds a pak už jen klasika - tedy DSOTM, WYWH, atd...Desky s Barettem nedávám, jsou na mě moc složité, ale toto by byla výjimka.
Tak to nemůže být nic jiného než fenomenální Echoes z alba Meddle *hura*

Vzpomínám na okamžik, kdy jsem byl z Pink Floyd úplně v tranzu a sledoval publicistický dokument na Vltavě - Větrník. Jmenoval se Proti proudu. Začalo se The Wall a pokračovalo se až k nejstarším albům.

A právě tenkrát asi v polovině pořadu jsem slyšel na radiu Luxembourg závěr skladby Echoes. Byl jsem si jist, že to jsou PinkFloyd, ale teprve za tři týdny jsem si to mohl potvrdit, když jsem si celé album poslechl z LP, které jsem si mezitím koupil od borce,, který jezdíval do Brna na burzu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tohle je Omega, vždycky kladli důraz na vizuální show a laserové efekty.
Obrázek

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

kite19 píše:lechos: *palec* tej dobrej hudby je veľa, asi si pôjdem zajtra niečo pozrieť. Je fakt, že som už na pátranie lenivý a keďže anglicky veľmi neviem, tak si tie anglické názvy ani nezapamätám a preto využívam konkrétne tipy a najlepšie s fotkou, tú fotku si zapamätám oveľa ľahšie.

Rozmýšľam nad Bobom Dylanom, ja jeho tvorbu poznám len z pesničiek, ktoré boli od neho prevzané niekým iným (mladším), neviem či tú jeho špecifickú interpretáciu zvládnem :D , ale nejaký album aj dva by som asi chcel vlastniť.
Poradí mi niekto, čo si od neho mám zohnať?
Bob Dylan: Highway 61 Revisited, Blond On Blond *palec*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Koukám, že mi tam vypadla "e" , takže: Blonde on Blonde

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem všetkým radcom, pomaly začínam chápať ako to s tými nosičmi je.

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

TJK píše:Ono je to s těmi LP opravdu složité. Obecně se mi zdá že i dnešní výlisky pokud jsou z ostrovů nebo z ameriky hrají velmi solidně. Např.
Genesis - Foxtrot (Rhino 2008) USA
King Crimson - In the Court... (Discipline Global Mobile 2010) GB
Miles Davis - Sketches Of Spain, Kind of Blue (MOV 2009 resp 2010) Hol
Nirvana - Unplugged (Geffen 2008) Ger
Muddy Waters - At Newport (Vinyl Passion 2012)
VU - White Light White Heat (Verve 2000) USA
Jsou povedené.
Vyloženě nepovedené
DM - Best Of výběrovka 3LP (Mute 2007)
JohnColtrane - Blue Train (Studio media 2011) Ital
Taky raději kupuju starší výlisky. Hrají "tepleji". A o to u analogu jde především.
EDIT: @Lidumil: a proč by ses ho měl zbavovat když hraje dobře. Já mám taky třeba Meditaci v monu i ve stereu a ni mě nenapadlo je prodat. Obě prostě mají své kouzlo.
S těma Depeche mode je to užitečná informace!!!! Pořád váhám, zda si koupit, ale raději se asi porozhlédnu po nějakém jiným albu....
Miles Davis - Sketches Of Spain - na tuhle desku jsem narazila u několika mých oblíbených hudebníků, že o ní mluvili jako o jedné z nejvíc inspirativních desek vůbec a prý není lepší deska na nedělní dopoledne, to si musím pořídit. Už jsem slyšela v digitálu, ale na vinylu ještě ne.

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

Zajímalo by mě, jestli máte někdo nějakou desku z Loděnic - GZ Vinyl z poslední doby?
Chtěla bych si koupit Soulsavers - The light the dead see (2012), vinyl byl presován právě tam.
Na amerických diskuzních fórech jsem našla celkem stížnosti na desky z Loděnic kolem roku 2011

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Snad každý. Loděnice lisuje poměrně dost desek, já mám od nich třeba z poslední doby Black Sabbath - 13.

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

A Jak to hraje?
nebo spíš v jakém stavu přišla deska?

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

Tak jsem dokonce našla, že kapela byla s pressem z Loděnice nespokojená, takže všechny vinyly vracely a musely být udělány znova, tak snad ta nová várka bude fajn *2thumbsup*
prostě objednám a uvidím :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

veronika:
Vidim, ze mas rada DM, tak muzu vrele doporucit Delta Machine. Zvukove rozhodne nadprumer, myslim kvalitu masteru, a vylisek jako takovy je doslova spickovy. Absolutni ticho v drazce, zadne praskani, precizne vyrobena deska. Z hlavy nevim, kde bylo lisovano a kupoval jsem ve Stockholmu, tak snad jsou vsechny v Evrope prodavane kopie z jedne fabriky.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Veronika píše: S těma Depeche mode je to užitečná informace!!!! Pořád váhám, zda si koupit, ale raději se asi porozhlédnu po nějakém jiným albu....
Miles Davis - Sketches Of Spain - na tuhle desku jsem narazila u několika mých oblíbených hudebníků, že o ní mluvili jako o jedné z nejvíc inspirativních desek vůbec a prý není lepší deska na nedělní dopoledne, to si musím pořídit. Už jsem slyšela v digitálu, ale na vinylu ještě ne.
Od DM mám 3 desky. Best of - podprůměrná / Music for masses - supraphon - docela fajn / 101 - Stumm - Německo (Mute,Stumm - první press)- boží, radost poslouchat. Ten Davis je opravdu vyjímečný. BTW trošku jsem klamal. Sketches je USA-Columbia viz můj seznam na Discogs
http://www.discogs.com/user/TJK81/collection?layout=big

Veronika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronika »

PítrsPraha:
Děkuju moc, to jsem potřebovala slyšet, protože tohle album má celkem dost ráda, takže to bylo první LP, které jsem zvažovala koupit, ale bála jsem se případné kvality.

TJK:
Miles Davis bude asi jasná volba *2thumbsup*
Music for masses je snad od DM nejčastěji se vyskytující deska v bazarech, až se začala bát, jestli s ní není něco v pořádku. Ale taky zakoupím :D

Pánové, děkuju moc, první kousky do sbírky jsou už jasné *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Ahoj, som sice v LP novacikom (mam gramec asi rok), ale to co pises mi presne sedi. Vyhni sa pokial mozno uplne novym platniam. Ja som zasiel az tak daleko, ze cielene si v bazaroch vyberam vylisky, ktore sa snazim identifikovat cez Discogs ako tie, ktore boli vylisovane pred erou CD. Tak mam aspon aku taku istotu, ze cele to bolo robene analogovou cestou. Nekupujem platne v bazari kvoli setreniu (take prve vydania mimochodom stoja majland), ale kvoli tomu, ze proste tie nove nehraju... Vacsina platni po vyprani aj tak vobec nepraska a zvuk je doknaly. Cim starsie vydanie sa ti podari zohnat tym lepsie, samozrejme stav je tiez dolezity. Vyplati sa pockat si na ten spravny kusok, dobry obchod ti platnu vymeni za inu, ak nie si spokojny s jej stavom. Drzim palce v nachadzai pokladov v bazaroch :-)

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

kite19 píše:spyon: tou otázkou si to perfektne vrátil k téme, aj mňa zaujíma aké máte doma staršie platne na ktorých záznam stojí za 2000 Kč. S tým vizuálnym stavom je to asi tak, že som narazil na Stewiho Wondera, nebol na ňom ani škrabanček ale hrá úplne na nič. Sem tam škrabanec unesiem ak je záznam na LP kvalitný, ten občsný pukot, aj po vypraní asi k LP patrí. Po skúsenostiach s novými LP, radšej riskujem a nakupujem hlavne staršie a úplná bomba sú japonské LP, zopár sa mi podarilo kúpiť a stav LP po 35 rokoch ma šokoval a to nielen zvukovo ale aj vizuálne. Tí Japonci to asi počúvajú a používajú podobne ako pijú čaj :D
Na japonskych LP je riziko, ze povodny zvuk bol mierne upraveny - mal som napriklad japonske prve vydanie Genesis - Lamb... a Pink Floyd - Meddle. V oboch pripadoch zdvih na basoch a vyskach, ono to v prvom momente ohuri, problem je v tom, ze ten povodny zvuk GB pressov, alebo nemeckych znie jednoducho prirodzenejsie s priestorom a vsetkym. Ako keby to Japonci robili na efekt "cink / bum". Nemusi platit vzdy, minuly tyzden som zohnal prve japonske vydanie Led Zeppelin IV a hra pekne - samozrejme v ramci moznosti LZ - IV :-) ked to porovnam s LZ - I, tak ako keby nahravali cez stanicny rozhlas :-)

Odpovědět