kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
dado1812
Kontaktovat uživatele:

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od dado1812 »

A ako je to s LP od Supraphonu a Opusu? Často na nich každí kydá, ale v niektorých prípadoch hrajú lepšie ako od nejakých zahraničných vydavateľstiev (podľa mňa). Môžem spomenúť Thriller od Michaela Jacksona (Supraphon vs. CBS vs. Jugoton). Opus vraj bolo na začiatku 80-tych vybavené ako jediné v strednej Európe novým a najdrahším digitálnym štúdiom. Keďže nemám nejaké netopierie uši a nemám na to ani takú dobrú aparatúru, neviem veľmi porovnávať, a ak, iba v rámci možností.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Když jsem byl malej kluk, rodiče měli gramofon tesla. Nějaký typ se zesilovačem. Pamatuji si, jak jsem na něm pouštěl desky a moc mě to bavilo. Gramofon už dávno není, ale nyní jsem na půdě našel desky. Zaujaly mě jen 4 a toto je jedna z nich:
http://rr45.rajce.idnes.cz/Deep_Purple
Už si k ní sháním gramofon a předzesilovač a nemohu se dočkat, až si jí poslechnu.
Dá se o této konkrétní desce něco zjistit? Koupil bych jí dnes za 20 ve vetešnictví nebo za 200 na inzerát? Koukal jsem, že některé se pohybují cenově dost vysoko. Ale to asi nebude tento případ.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hochu...to je Deep Purple In rock v nejlepší sestave kapely (Gillan, Glover, Paice, Blackmore, Lord) Harvest 1970, sběratelský vinylový unikát, ten si ponech, cena šplhá (a bude) vysoko...

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Díky za odpověď.
Nechal bych si je i kdyby němli hodnotu žádnou. Mám je rád. Na pohled deska vypadá velmi pěkně. A není mi jasné jak se u našich vzala. Nejspíš jí nikdy neposlouchali. Takže pokud jí někdo neprojel nějakou špatnou jehlou, mohla by být dobrá. Asi bych jí měl před prvním puštěním vyčistit od letitého prachu, že? Takže by to chtělo ještě pračku na desky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pračka LP je dobrá věc ale stačí desku ručně vyprat v plastovém lavoru ve vlažné vodě s trochou saponátu na nádobí, opláchnout destilkou a svisle vyvěsit, nechat usušit.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

In rock - nechtěl bys ji prodat? Dám ti za ní remaster a doplatím.
SZ.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mám takový dojem že americké (nebo jiné - licenční) vydání alba DP obsahovalo bonus v podobě hitu Black Night, jinak vyšlo akorát na singlu, na řadové desce ne.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Tak už se mi točí na kolotoči Deep Purple In rock Harvest 1970, ani jsem nevěděl , že ji mám *sunglases*

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

lechos píše:Pračka LP je dobrá věc ale stačí desku ručně vyprat v plastovém lavoru ve vlažné vodě s trochou saponátu na nádobí, opláchnout destilkou a svisle vyvěsit, nechat usušit.
Můžete to prosím napsat ještě nějak podrobněji? Čím se vypláchne či mechanicky odstraní prach z drážky? Napadá mě sprcha, ale ta by minimálně mohla poškodit štítek. Nebo něčím jemným "vykartáčovat"? A poté vážně stačí opláchnutí destilkou, aby se z běžné vody neusadil vodní kámen?

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

timi píše:
lechos píše:Pračka LP je dobrá věc ale stačí desku ručně vyprat v plastovém lavoru ve vlažné vodě s trochou saponátu na nádobí, opláchnout destilkou a svisle vyvěsit, nechat usušit.
Můžete to prosím napsat ještě nějak podrobněji? Čím se vypláchne či mechanicky odstraní prach z drážky? Napadá mě sprcha, ale ta by minimálně mohla poškodit štítek. Nebo něčím jemným "vykartáčovat"? A poté vážně stačí opláchnutí destilkou, aby se z běžné vody neusadil vodní kámen?
vetsine etiket/labels par minut voda nic neudela, na cisteni desek to je X receptu a X stroju, to si musí každý nejak vyresit dle moznosti a schopnosti, hele asi takto je to jen kus plastiku co ma malilinke drazky , zalezi jak je ta deska stara a kde za ta leta všude byla, bezny prach/bordel umejes jednoduse vodou s nejakym sajrajtem na nadobi a osprchujes a utres synthetickym hadrem /ne bavlnou ta obsahuje bordel sama o sobe/ vlez si na youtube a dej něco jako how to clean vinyl records ono ti veleze od vinyl doctoru co to pomalu operujou az po vinyl carodeje , urcite tam objevis něco co se da pouzit. jestli mas tich albums hodne na pucovani tak si kup toto http://klaudio.com/kd-cln-lp200-lp-viny ... aner-dryer

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Než se pustíš do vodní alchemie obstarej si antistatický kartáč na suché ošetření starých desek, to je pomůcka k nezaplacení...já mám zn. Lenco
raj-analogu/kartac-na-lp-t9423.html

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

máte někdo zkušenost s tímhle vydáním ?
http://www.amazon.com/dp/B00RUT3AQ0/ref=cm_sw_su_dp
obecně jsem k remasterům skeptický ...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jo, to je Swan song...mám původní vydání graffiti Zeppů ještě pod logem Atlantic records

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

timi -- nabízím, jestli si z Prahy můžu ti LP vyprat nebo si můžeš u mne sám vyprat LP ( jak to kolegové u mne většinou dělají ) na pračce Clearaudio.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

máte někdo zkušenost s tímhle vydáním ?
http://www.amazon.com/dp/B00RUT3AQ0/ref=cm_sw_su_dp
obecně jsem k remasterům skeptický ...

Lubore, nedávno si byl u mne vyprat nějaké LP kolega a přinesl i remaster LZ I a II, tak po vypraní jsem dali srovnávací test ( mám první vydaní dokonce I Japan ) a co myslíš, že bylo lepší pro nás oba , jen ten remaster v pauzách tolik nešuměl. Ale co se týče zvuku originál je úplně ale úplně jinde.

Odpovědět