kvalitná hudba na lp

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kvalitná hudba na lp

Příspěvek od Prospero »

Jsem rad, ze jsem te inspiroval, obavam se ale, ze sehnat prave tyto dva skvosty se ti asi jen tak nepodari. :roll:

(Jejich cenu si muzes zjistit take, prave na http://www.popsike.com.)
Reagoval jsem tim spise jen na tvuj dotaz, ktere desky ze si kdo ceni na 2.000. :oops: )

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Keby sa dalo kúpiť všetko a teraz, nebolo by to zaujímavé a hlavne by z toho človek nemal radosť :D Mňa asi viac baví to zisťovanie, a potom keď to už to raz zoženieš, operieš a pustíš *hura* a može sa stať že to bude aj hrať a možno aj dobre. Kúpiť všetko a teraz stojí dosť peňazí a niekedy ani ten high-end nehrá len je dosť drahý :D

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

spyon píše:Kemo chlape Ty mně fakt bavíš... *2thumbsup* "Plky" sou pro tebe urážka ? :shock: Mně třeba hodnotit prodejce jako pitomce(protože 24hodin denně nehodnotí kvalitu nahrávek) přijde horší... *taktone* A opravdu věř, že bych neměl problém Ti to říct do očí... jinak by mně docela zajímalo jaké své domácí platně si hodnotíš na litr až dva ??? :shock: :shock:
A neřekl. Protože bych ti to pustil a sám by jsi uznal že je to masakr.

Drahá deska....no mám tu třeba Dead Can Dance - Into The Labyrinth , první press 1993 (né nový repress od MSFL, který je zvkově horší !!!) . Můžeš se přesvědčit sám:

http://www.ebay.de/itm/dead-can-dance-i ... 4619a07fee

http://www.ebay.de/itm/o-Dead-Can-Dance ... 2ec39b3be6

http://www.ebay.de/itm/DEAD-CAN-DANCE-i ... 565defe336

Jak jsem řekl. Pokud tady někdo prodává Zagorku nebo božského Karla za pade kus, tak ať to klidně kontroluje jen pohledově. Pokud si vyhrabu nějakou desku v antikvariátu, nebo na blešáku, opět se nebudu zlobit když to bude praskat. Tam mi jde spíš o ten digging než o zvuk. Nezlob se na mě, ale když si kupuju desky přes ebay v průměrné ceně 500-700 za kus a v případě nějaké raritky i 2000 kč, tak prostě očekávám, že si to prodejce otestuje i poslechem. Pokud se mu to nechce dělat, enbo to neumí ohodnotit tak to prostě nemá dělat, stejně jako kuchař nemůže dělat strojaře a naopak. Tečka.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

A ano uráží mě to, protože si myslim že se tu mnohdy plká o větší kravinách. Navíc ty jsi ty moje desky, co pohledově vypadají dobře a hrají jen praskot neslyšet.

Jedna věc je zajímavá. Na jednom nejmenovaném fóru byl taky jede ostravák, co se výhradně zaměřil na mě. Navíc podle jeho slov "sypal" a makal v posilovně, což pokud jsi v tom avataru ty, opět souhlasí. Měl doma taky desky...souhlasí. Měl akorát jinej nick....nějakej ježeček. Neříká ti to něco? :mrgreen:

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Ale v Ostravě žijí i normální (čti neidioti) lidé :mrgreen:

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Ale tak jsem to nemyslel :mrgreen: . Spíš jen že tam je poměrně velká shoda, takže je klidně možné že Ježeček a Spyon jsou jedna osoba. Potom bych i pochopil to, proč se člověk co je tu regostrovaný od roku 2010 najednou probudí aby zjebal chudáčka Kema :D On totiž ježek na mě měl taky pifku, i když nechápu proč.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

To neřeš. Na forech se s idioty prostě setkáš a nic s tím neuděláš. Nejlepší je je ignorovat stejně jako v životě.
PS: Abych se ale vrátil k tématu souhlasím. Mám taky pár zajímavých kousku (hlavně teda z českých luhů a hájů) jejíž hodnota (poptávková) nezřídka hodně překračuje hranici 1.000,-kč (Meditaci v Monu i ve Stereu, Město Er - to je ta deska o které jsem psal výše z Aukra - od toho prodejce taky už nevezmu žádnou desku). Plně souhlasím aby prodejce zajímavé kousky (a prodejce 100% ví co prodává - kecům o tom že nemá na čem přehrát věřím asi stejně jako že byl p.prezident Zeman nemocen) aby hodnotil desky poslechem. Protože u Města Er jsem tak trochu naletěl (deska vypadá velmi ale velmi pěkně).

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak som dnes zakúpil ďalšie LP, vzhľadom na prečítané témy na tomto fóre venujúcim sa podobným problematikám, ma veľmi šokovala jedna vec. Japonské LP, USA produkcia, GB produkcia, tak nejak som to bral ako záruku kvality :D, a momentálne sa mi zdá že som zase o niečo múdrejší - nie je to tak. Sú lepšie aj horšie mastre.
Asi najlepšia LP akú som kúpil, je to len môj názor, ale nevyrobili ju v hore spomenutých krajinách. Tú najlepšiu LP, s ohľadom na kvalitu záznamu vyrobili: " Manufactured by Polskie Nagrania" Prince - Purple Rain 1988 (možno som len hluchý). Mám aj súčasné audiophile nagrania, ale nechytajú sa :D Momentálne som rozhodnutý zohnať 1.japonské vydanie toho istého albumu, musím to porovnať.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Však to je klidně možné. Nelze paušalizovat.

spyon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spyon »

Nazdar panstvo...:-)

Tak sem trochu trochu vydovolenkoval *2thumbsup* a zas můžu reagovat...tak nějak popořadě...

Prospero : Goldmine hodnocení znám *palec* , netřeba jím zabírat půl stránky, k těm "pokladům" *headbang* jakákoli tabulka je naprosto k ničemu...deska má takovou hodnotu za kterou na ni najdeš kupce...jako každá jiná komodita na světě...

BTW ti Felt, které teda píšeš, že si ceníš na dva litry..... :shock: nová, zabalená, 180 g, za pětikolo...kolik jich chceš ? :D

Kemo : Ježeček nejsem a nesypu...ale ve fitku dřu..to je pravda....186cm/102kg... ;) to jenom až teda budeš chtít přijet mi něco vysvětlovat....což byla Tvoje iniciativa :roll:

TJK...Ty si z Ovy...a s Tebou si upřesním jen jednu jednu věc...nazýváš mne iditoem ? Stačí ano ne...podle toho se zařídím dál... ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

spyon:
Už som myslel, že toto vlákno stratilo zmysel. Ako vidím tak teraz dostalo úplne nový a úplne zbytočný.
Čo sa týka hudby, mohol by si nám ešte napísť obvod bicepsov aby sme vedeli aké ruky manipulujú s LP platňami :)
Nedalo mi nereagovať na tvoj naozaj primitívny príspevok, inak 183cm a 93 kg, len nechápem v čom je to pre túto tému dôležité.
Radšej napíš svoje skúsenosti, aké kvalitné LP máš, aby ľudia vedeli čo zháňať.
Nový Pink Floyd - Wish you were here na LP, sa s pôvodným nedá porovnávať a jasne by s pôvodným v súboji kvality mastrov prehral.
Píš svoje skúsenosti, všetci sú tu dospelí ľudia a možno aj skúsenejší ako ty.
Absolútne nechápem tvoje príspevky, chceš poradiť, podeliť sa o skúsenosti, pokecať s inými alebo sa cheš konfrontovať a vyhrážať sa?
Naposledy upravil(a) kite19 dne 01 bře 2014 20:39, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nedám dopustit na nový remastering LP Stevena Wilsona. Výborný zvuk má LP Jethro Tull - Benefit / zrovna se točí na kolotoči/, Caravan - In the Land of Grey and Pink, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer.
Samozřejmě mezi ně patří sólová alba Stevena Wilsona, Porcupine Tree.
Doporučuji sledovat jeho stránky. Neustále něco zdokonaluje. Další kousky na sebe nenechají dlouho čekat.

spyon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spyon »

Kite : Pokud umíš číst(česky) tak se v genezi příspěvků dočteš, že první kdo chtěl vyhledat fyzický kontakt je kolega Kemo...prý se schovávám za net a mám mu poslat adresu ...chápenzí brat ?

Desek mám plus minus 3500....z toho 95% US pressů...vesměs původních...nové vinyly ani reedice nekupuju....

Chceš zkušenosti ? Starý americký analog je nepřekonatelný....toť asi vše..doplním..v kombinaci s odpovídajícím aparátem...
Naposledy upravil(a) spyon dne 01 bře 2014 20:46, celkem upraveno 1 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Fox:
Ďakujem za tip. Skúsim si to zohnat.

Spyon:
Tvoja Yamaha je krásny stroj, v dobrom ti ju závidím - raz som prepásol príležitosť kúpiť ju, možno sa mi to raz podarí. To ramienko by som chcel vyskúšať, nič podobné som v rukách nemal.

spyon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spyon »

Kite...na tu osmistovku se rád dívám...ani nemusí hrát...jestli ta separace kanálů už v raménku má nějaký význam netuším..stejně už to neslyším...ale mám rád vintage a retro věci..tož tak

Odpovědět