kvalitná hudba na lp
Re: kvalitná hudba na lp
kubas:
Neviem ako to myslíš, ale niektoré LP od československých interpretov mám a zvukovo sú podarenejšie ako táto LP, budúci týždeň mením prenosku a ak mi ten zvuk bude stále vadiť, tú LP ti kľudne darujem.
Tučného a podobných interpretov nepočúvam.
Neviem ako to myslíš, ale niektoré LP od československých interpretov mám a zvukovo sú podarenejšie ako táto LP, budúci týždeň mením prenosku a ak mi ten zvuk bude stále vadiť, tú LP ti kľudne darujem.
Tučného a podobných interpretov nepočúvam.
To Fox...myslel sem to spíš tak jestli ten(bezpochyby) excellent japan sound se už příliš neblíží digitalu....jinak co se týče obalů...i ty(právě staré) US pressy mají kartonové obaly...doslova dva papundekly slepené k sobě...což je fajn v tom když mi desky přijdou, tak mezi nimi neomylně identifikuji(už jen podle hmatu) evropské verze...tenké a hladké obaly...
To TJK...husu znám, přehlédnu a nadále tedy kejhat nebudu...
ta sbírka je fajn, rád se v tom hrabu..na druhou stranu je jasné, že už si asi v životě všechny ty desky neposlechnu...poslech vinylu je rituál(krásný) na který si člověk musí udělat čas.... což je samozřejmě problém(určitě nejen můj)
jinak s tím US zvukem "od podlahy" velký souhlas....to sem právě psal Foxovi...japonci samozřejmě vynikající...ale pořád mi víc toho analog soundu zní z amerik...ale možná "přání otcem myšlenky..".zakončím tedy též příslovím 
já Tučného též nemusím,ale psal jsem o KVALITĚ nahráné desky.
Chlapi. Je to jedno jestli z Ameriky, Japonska, Evropy... Hlavně, když nás to baví. Když se zadaří, je to paráda. 
Spyon:
TJK:
Fox:
[youtube]C_WCN7emY0s[/youtube]
TJK:
Fox:
[youtube]C_WCN7emY0s[/youtube]
Naposledy upravil(a) kite19 dne 02 bře 2014 20:41, celkem upraveno 1 x.
@fox: Jj, jak píšeš, prostě když se Ti z toho zvuku dělá husina po těle - etalonem pro ně je MFSL "Sgt. Pepper´s ..." to je prostě pecka. Ale i ostatní MFSL, co mám, nemají pro mé uši chybu. Jen ta cena 
[quote="kite19"]Spyon:
TJK:
Fox:
[youtube]C_WCN7emY0s[/youtube][/quote
Pokud myslíš vinyl z NDR, tak ten nemám. Ani lžičky. Ale mám ve sbírce ruské vydání Yes- Time And Word. Koupil jsem ho pro jeho obal. Rusáci ho nezapomněli vybarvit.

TJK:
Fox:
[youtube]C_WCN7emY0s[/youtube][/quote
Pokud myslíš vinyl z NDR, tak ten nemám. Ani lžičky. Ale mám ve sbírce ruské vydání Yes- Time And Word. Koupil jsem ho pro jeho obal. Rusáci ho nezapomněli vybarvit.

Foxi, ak nemáš Alu Pugačevu, tak nehovor o ruskom vinyle.
A co Mašinu Vremeni ? 
Inak, už som písal o tom poľskom vydaní Princa a je naozaj skvelé, dnes som ho zase počúval. Napriek tomu že je ohnuté, tak zvuk je skvelý.
Alu Pugačevu si musím kúpiť aj ja, keď mám pod čapicou rád si s ňou zaspievam o tých miliónoch
- žiadne skreslenie, výšky, stredy, basy čisté, ale je to trošku falošné 
Alu Pugačevu si musím kúpiť aj ja, keď mám pod čapicou rád si s ňou zaspievam o tých miliónoch
Necítim sa byť v tomto odbore znalcom, nemám žiadnych japoncov, možno iba jednoho američana (Bob Dylan - hrá skvele, obsahovo ma to ale zatial moc nenadchlo - má aj lepšie albumy) a o MFSL a podobných pre ich ceny môžem iba snívať.
Spomínali ste tu Tučného - toho na LP nemám, ale nedávno som si priniesol z antikvariátu starých Plavcov a to mi príde ako dobrá nahrávka. Tak isto si viem vychutnať Ivana Mládka - keď sa človek odosobní od uletených textov, tak je to skvelá a podla mňa aj kvalitne nahratá muzika. Matuška je tiež počúvatelný. Atď. ...
Problém mám z viacerými licenčnými vydaniami čo vyšli v našich končinách. To je niekedy dosť tragické. Akoby som to počúval cez telefónne sluchátko.
Tak isto mi nesedia nektoré opusácke platne, miestami je to taký "plastový bezbasový" odvar. Ale samozrejme že nie všetko sú takéto nepodarky.
Zaujímavé je že si rád púšťam jednu dosť starú platňu (ešte mono) s filmovými melódiami vydanú v Indii. Ten zvuk (a samozrejme aj obsah) mi niečim nesmierne lahodí.
Čiže je to u mňa skôr záležitosť jednotlivých vydaní, ako paušálneho odmietania nejakého vydavatelstva.
Pre rýpalov typu Kazzatel snáď dodám že takto to počujem ja na mojej aparatúre, iný človek to môže vnímať inak, prípadne iná aparatúra to môže zahrať inak. To len pre istotu aby ma tu nejaký "chytrák" nechytal za slovíčka.
Spomínali ste tu Tučného - toho na LP nemám, ale nedávno som si priniesol z antikvariátu starých Plavcov a to mi príde ako dobrá nahrávka. Tak isto si viem vychutnať Ivana Mládka - keď sa človek odosobní od uletených textov, tak je to skvelá a podla mňa aj kvalitne nahratá muzika. Matuška je tiež počúvatelný. Atď. ...
Problém mám z viacerými licenčnými vydaniami čo vyšli v našich končinách. To je niekedy dosť tragické. Akoby som to počúval cez telefónne sluchátko.
Tak isto mi nesedia nektoré opusácke platne, miestami je to taký "plastový bezbasový" odvar. Ale samozrejme že nie všetko sú takéto nepodarky.
Zaujímavé je že si rád púšťam jednu dosť starú platňu (ešte mono) s filmovými melódiami vydanú v Indii. Ten zvuk (a samozrejme aj obsah) mi niečim nesmierne lahodí.
Čiže je to u mňa skôr záležitosť jednotlivých vydaní, ako paušálneho odmietania nejakého vydavatelstva.
Pre rýpalov typu Kazzatel snáď dodám že takto to počujem ja na mojej aparatúre, iný človek to môže vnímať inak, prípadne iná aparatúra to môže zahrať inak. To len pre istotu aby ma tu nejaký "chytrák" nechytal za slovíčka.
Na rýpalov nepozeraj, rýpal je zvláštny druh zvieratka, 1.ktorý nechce poradiť,2. spravidla nevysloví svoj názor z dôvodu nedostatočnej vedeckej úrovne diskusie, 3. už v detstve sa s rýpalom nechcel nikto hrať a tak to teraz anonymnou formou vracia všetkým 
Ja osobne mám Jahelku, Lojzo a mám aj dosť platní iných Československých interpretov a počúvam to. Jahelka má podľa mňa dobrý zvuk.
Ja osobne mám Jahelku, Lojzo a mám aj dosť platní iných Československých interpretov a počúvam to. Jahelka má podľa mňa dobrý zvuk.
@JV: Licenční opusácké jsou opravdu strašné. Slippery When Wet...
Naopak Konvergencie od Kolegů hraje famozně. Mám rád staré ČSR "beatové" desky. Zní opravdu skvěle.
Naopak Konvergencie od Kolegů hraje famozně. Mám rád staré ČSR "beatové" desky. Zní opravdu skvěle.
Veď to sa ani nedá aby Kájo znel nejako zle, pri tom počte predaných albumov
Na to, aká tu bola cenzúra, treba uznať kvality našich interpretov, napriek všetkému robili dobrú hudbu. A prevzaté melódie - treba len oceniť, že touto formou priblížili zahraničnú hudbu ČSR poslucháčovi.