Jak jsem říkal, Já právě mám to SACD z roku 2005 taky a tak vím jak hraje a nejenže je naprosto zřetelně slyšet jaká je to SACD zmršenina, ale je to dokonce i vidět. Na DR už jsem odkazy dával dvakrát, tak je potřetí opakovat nebudu, ale když se kouknem například hned na první skladbu So Far Away, a porovnáme jí z SACD 2005 (CD vrstva, ale SACD vrstva je na tom líp jen o chloupeček) a CD 1985, tak je na první pohled vidět jak je to SACD "perfektně" zesílený a hlavně oříznutý a zarovnaný a jak přišlo o veškerý tranzienty. A nejen o ně. (CD 1985 je nahoře a SACD 2005 dole - klik pravým tlačítkem a volba "Zobrazit obrázek" a obrázek se zvětší):

Takže objektivně i prokazatelně (a hlavně slyšitelně) je to SACD 2005 jasně horší a zmršený, z čehož vyplývá, že naopak mám pravdu a tudíž je u tebe někde něco špatně
Ostatně tu evidentně nejsem sám kdo slyší jak mizerně to SACD 2005 hraje.
Já vím, spousta lidí opěvuje i ta vydání nejrůznějších alb, která si to ani omylem nezaslouží, protože jsou zmršený kolikrát ještě i mnohem víc než tohle SACD Brothers In Arms z roku 2005. Já tohle jen prostě nechápu, vždyť je jasně slyšet jak je to SACD 2005 zmršený. Zvlášť při přímým srovnání s původním CD je to jasný během chvilky poslechu.Dasta píše: ↑30 říj 2020 12:45Nevidím důvod se pozastavovat nad tím, že se daliborrovi líbí víc verze, která není zvukově moc v oblibě.
Taky si myslím, že se nepovedla, ale daliborr není první, kdo tutu verzi velebí.
Je to zkušený hifista, tak asi ví, o čem píše.
Každý máme jiné preference, které vždy nemusí být totožné s většinou.
Tohle SHM-CD neznám, takže k němu se vyjádřit nemůžu, ale verzi Love Over Gold s SBM mám taky v jednom vydání a původní CD zní citelně líp. A jak jsem říkal, nejradši mám, a nejlíp mi zní, tohle album z tohohle SACD z roku 2011:
https://www.discogs.com/Dire-Straits-Lo ... se/3312492
To předčí i to původní CD vydání.
Moje řeč. Taky to slyším tak, že původní CD vítězí (a oproti tomu SACD 2005 velmi výrazně a s velkým náskokem). Jen u mě naopak to původní CD poráží i tu dvoj LP od MoFi, byť jen o chloupek.Oldear píše: ↑30 říj 2020 13:40SACD Brothers In Arms z roku 2005 je fakticky otřesný zvuk a pro mně již neposlouchatelný, jsou to agresivní uši rvoucí pazvuky. Vlastním jej, ale nikdy si jej už nepustím. Lepší je Japonská verze SACD z roku 2016, také vlastním, ale nejlepší z SACD je verze od MFSL z roku 2013, pouze s jednou výhradou, že se mi jeví naopak méně výšek. Všechny tyto SACD však "přejede" to původní CD z roku 1985 a ještě o chlup lepší je to zmiňované 2LP také od Mofi.
Je až neuvěřitelné, že to SACD 2005 mohl Bob tak zmastit. Skoro mně to připadá, že prioritou byl ten MCH a to stereo je z toho nabráno nějakým downmixem, fakt hnus.
Jo, I Robot můžu taky, skvělá muzika, skvělej zvuk. A taky mám tuhle dvoj LP od MoFi, ale ještě lepší je tahle LP taky od Mobile Fidelity ze série UHQR z roku 1983 (Half-speed mastering), to je opravdová lahůdka:Dasta píše: ↑30 říj 2020 16:25Tato deska je též velmi kvalitně nahraná, skoro bych chtěl říct, že předčí i Brothers In Arms od Dire Straits.
::::::::: I Robot :::::::::
Mastering provedl též Krieg Wunderlich, záznam je též 45rpm.
Je to druhý počin Alan Parsons Project z roku77, na MoFi vyšel v roce 2015.
Absolutní top po zvukové stránce, v daném žánru též i obsahově nadprůměrná záležitost.
https://www.discogs.com/The-Alan-Parson ... se/2617967
Tuhle LP zbožňuju, ale už je to dražší kousek, "Still Sealed" se dneska prodávají klidně za €300 a víc.
V jakým formátu? Na pásky. Já myslel, že je jasný, že nahráváno bylo na pásky. Master pásky Brothers In Arms byly nahrávaný na 24 stopým Sony 3324, kterej zvládá 16 bit a 48kHz. Bylo to jedno z prvních alb, který bylo předem zamýšlený primárně pro CD formát, takže to tomu odpovídá:Dark side of the moon píše: ↑Jde mi o to, v jakém formátu a rozlišení bylo "Brothers Im Arms" nahráno, to jaké v té době byly dostupné komerční formáty, nemusí nic znamenat. Studiová technika byla vždy kvalitativně někde jinde než komerční sféra.
Ale třeba to bylo jen PCM 16/48, kdo ví?