Nastavení gramofonu
Re: Nastavení gramofonu
Pokud má jakýkoliv gramofon Dual ze staré školy (Gebrüder Steidinger St. Georgen in Schwarzwald) problémy s koncovým vypínáním a zadrháváním ramene, lze v 99% případů usoudit na vadný STEUERPIMPEL. Dotyčný čudlíček z plastu, u kterého hrozně záleží na přesném koeficientu tření (nemsí se v žádném případě mazat!) věkem degraduje. Stačí zadat slovo STEUERPIMPEL do vyhledávače např. na Ebayi a jsou tam desítky nabídek povedenější i méně povedené druhovýroby za pár šlupiček.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak to su asi v perdéli, paně hrábě. Bo jsem to asik namazal
Jsem gramofonek čistil a místa pohybu promázl feťáckou stříkačkou s hodinářskym olejem 

-
- Kontaktovat uživatele:
To s tim CD je dobrý. To zkusim
Přítlak jsem dělal s mini digitální váhou, co váží na 2 setiny.

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkoušel Antiskating s tim CD a nejde mě to. Furt to vypíná na vnějšim kraji CD. To by mělo blíž ke středu, ne?
Kua
Není please někdo znalý věci v Praze a okolí? 
Kua

A ten Steuerpimpel jsi řešil? Pokud ne, tak je to jako řešit správné gumy u auta bez motoru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Lachime... "to s tím CD je dobrý..." ???
To je přece metoda , která se dřív používala ... hladká deska a nastavit to tak aby přenoska neujížděla dovnitř nebo ven... dokonce na to byla i vyráběna měřicí deska. Pak se zjistilo , že je to nesprávně, že takhle se antiskating nastavovat nemá.
Tak že jak ?
To je přece metoda , která se dřív používala ... hladká deska a nastavit to tak aby přenoska neujížděla dovnitř nebo ven... dokonce na to byla i vyráběna měřicí deska. Pak se zjistilo , že je to nesprávně, že takhle se antiskating nastavovat nemá.
Tak že jak ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže jak? Jak tedy nastavit antiskating, když to s hladkou deskou je špatně?
Tem Steuerpimpel jsem prohlížel na Ebay.de, ale tam toho do kyblíku a nevím, který je ten pravý. A nejhorší je, že nemám Pay-pal účet a doprava z reichu je dražší, než samotné gumičky
Nenakupuje někdo please na Ebay?
Tem Steuerpimpel jsem prohlížel na Ebay.de, ale tam toho do kyblíku a nevím, který je ten pravý. A nejhorší je, že nemám Pay-pal účet a doprava z reichu je dražší, než samotné gumičky

Nenakupuje někdo please na Ebay?
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že asi bude lepší když se poohlídneš po někom, kdo ti ten gramofon zprovozní. Myslím že třeba tady by si asi věděli rady: http://www.hifivintage.cz/?lang=cz#onas
Kolik si ale za to vezmou těžko říct. Ty ale evidentně totálně tápeš a bůhví jestli bude stačit vyměnit ten steuerpimpel, nebo to bude chtít ještě něco dalšího. A takhle na dálku se gramofon zprovozňuje docela těžko.
Mimochodem, tohle je přesně ten důvod proč zastávám názor, že gramofon má být co nejjednodušší. Bez zbytečnejch ptákovin, který nepotřebuješ, jako je automatický zvedání raménka, mechanický přepínání rychlostí, pitchcontrol apod. A pokud tomu moc nerozumíš, tak radši novej, ne bazarovku v bůhví jakým stavu, když ani nevíš, jestli budeš schopnej ho vůbec rozchodit.
A nebo to fakt chce někoho kdo ti gramofon zprovozní a nejlíp rovnou i ukáže a vysvětlí co a jak. Jinak to tu budeš řešit ještě o Vánocích.
Kolik si ale za to vezmou těžko říct. Ty ale evidentně totálně tápeš a bůhví jestli bude stačit vyměnit ten steuerpimpel, nebo to bude chtít ještě něco dalšího. A takhle na dálku se gramofon zprovozňuje docela těžko.
Mimochodem, tohle je přesně ten důvod proč zastávám názor, že gramofon má být co nejjednodušší. Bez zbytečnejch ptákovin, který nepotřebuješ, jako je automatický zvedání raménka, mechanický přepínání rychlostí, pitchcontrol apod. A pokud tomu moc nerozumíš, tak radši novej, ne bazarovku v bůhví jakým stavu, když ani nevíš, jestli budeš schopnej ho vůbec rozchodit.
A nebo to fakt chce někoho kdo ti gramofon zprovozní a nejlíp rovnou i ukáže a vysvětlí co a jak. Jinak to tu budeš řešit ještě o Vánocích.
-
- Kontaktovat uživatele:
s tou jednoduchostí souhlasím. Mě právě tohle přišlo jednoduchý a hlavně bez elektroniky. Ale holt vše chce svoje. Skusím jim napsat. Ale jsou krapet z ruky, no 
To není někdo Praha a okolí, kdo dělá takové věci? To už všichni ti fachmani vymřeli?

To není někdo Praha a okolí, kdo dělá takové věci? To už všichni ti fachmani vymřeli?
Tohle ti přijde jednoduchý?Lachim_007 píše: ↑22 srp 2017 23:12s tou jednoduchostí souhlasím. Mě právě tohle přišlo jednoduchý a hlavně bez elektroniky.
http://i.imgur.com/Jiu8k2Q.jpg?1
Tam se za ty roky mohlo pokazit a vyběhat bůhví kolik součástek.
Když jsem říkal jednoduchý myslel jsem to nějak takhle: Na to, že ten chlap evidentně nemá ani šajna jak zacházet s gramofonem a sotva dvě minuty od vybalení si krásně ničí přenosku i desku, radši nekoukej

Lachim_007 píše: ↑22 srp 2017 23:12Ale jsou krapet z ruky, no
Myslím že jsem někde četl, že v www.prodance.cz někomu opravovali a seřizovali gramofon, ale musel bys je kontaktovat a poptat se, ruku do ohně za to nedám. Ani za to že si budou vedět rady v tomhle konkrétním případě.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tam je ta jednoduchost vyvážena přímým náhonem a elektronikou, která to kočíruje. Mechanickej Dual by se měl dát spravit, i kdyby po EMP všecka elektronika shořela a jedno ramínko jsem si měl vykovat na kolejnici. Ale čip si neuděláš. Jsem v tomto krapet staromódní. I proto jezdím v Mercedesce 190 
Gramec radši svěřím někomu, kdo tomu hoví. Samorepar je až poslední možnost (ale je
)

Gramec radši svěřím někomu, kdo tomu hoví. Samorepar je až poslední možnost (ale je

Lachim_007: Project Essential s přímým náhonem a elektronikou? To jsi vyvodil z toho videa? A Škoda 1000 MB je čtyřkolka a automat? Každopádně už na gramofon nesahej a odnes ho do servisu.
Tam není jednoduchost něčím vyvažovaná. Když říkám že je jednoduchej, tak tím vážně nemyslím, že je jednoduchej jen na pohled. To bych to nepsal. Kde jsi z toho videa vykoukal, že má přímej náhon a nějakou elektroniku, prosím tě?Lachim_007 píše: ↑24 srp 2017 22:56Tam je ta jednoduchost vyvážena přímým náhonem a elektronikou, která to kočíruje. Mechanickej Dual by se měl dát spravit, i kdyby po EMP všecka elektronika shořela a jedno ramínko jsem si měl vykovat na kolejnici. Ale čip si neuděláš.
Essential není poháněněj přímo, ale má stejně jako ten tvůj Dual, pohon řemínkem, vždyť je v tom videu co jsem dával minule naprosto jasně vidět jak ho nasazuje. Narozdíl od tvého Dualu, ale Essential nemá tak nesmyslně složitý přepínání otáček 33/45, to se dělá ručně přehozením řemínku. Stejně tak Esssential nemá ten šílenej automatickej mechanismus zastavování a zvedání raménka, to se opět musí dělat manuálně.
Žádnou "elektroniku která to kočíruje," v něm taky nenajdeš. Co by taky jaká elektronika měla v tak jednoduchým přístroji kočírovat?
Ten gramofon má v podstatě jen pohon (jo tam pár elektronickej součástek bude, ostatně stejně jako v Dualu), raménko a talíř, nic víc.
Takhle jsem to myslel když jsem říkal, že podle mě má být gramofon jednoduchej. A nemyslel jsem tím koknrétně zrovna jen Essential, to byl jen příklad.
Já ti nevím, ale mám doma neuvěřitelný množství elektroniky všeho druhu a před lety nám vyhořelo při bouřce stařičký video, který už v tej době několik let nikdo nepoužíval. Jinak nikdy nic, ani známým a příbuzným se nic takovýho nikdy nestalo, pokud vím.Lachim_007 píše: ↑24 srp 2017 22:56...Mechanickej Dual by se měl dát spravit, i kdyby po EMP všecka elektronika shořela a jedno ramínko jsem si měl vykovat na kolejnici. Ale čip si neuděláš. Jsem v tomto krapet staromódní....
Takže omezovat se jen na starý stroje kvůli tej nepatrnej možnosti, že ti někdy z nějakýho důvodu může něco vyhořet a ty starý stroje jsou jakože jednoduchý a měli by tudíž jít snadno opravit. No, na to ani nevím co říct, snad jen to, že mi to přijde jako úplná blbost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsi jistě poznal, tak jsem to video nezkouknul. Měl jsem za to, že je to mojemu problému nepomůže. Ale už jsem to napravil. A jo, tady to by bylo fajn. Ponaučení pro příště. Ale přeci jenom už bych chtěl dotáhnou do funkčního stavu ten můj DUAL. Je to můj první gramec, takže aspoň mám kam růst.
A že mám rád jednoduchý věci, mě nepřijde jako špatná filosofie. Nikomu ji nevnucuju. Stejně jako mě přijde čtyřkolka v a hromada dalších vopičáren v autě úplně zbytečných, když mě stačí se pohodlně a bezpečně dostat z bodu A do bodu B. A navíc mě nebaví podporovat ty dnešní výrobce s tím "oj..ým" zbožím. Takže pokud to jde, tak radši volím osvědčené věci. I když jsou někdy starší.
A zkušenost s tím, že elektrospotřebič odejde, i když by ještě nemusel mám a i řada mých známých.
A že mám rád jednoduchý věci, mě nepřijde jako špatná filosofie. Nikomu ji nevnucuju. Stejně jako mě přijde čtyřkolka v a hromada dalších vopičáren v autě úplně zbytečných, když mě stačí se pohodlně a bezpečně dostat z bodu A do bodu B. A navíc mě nebaví podporovat ty dnešní výrobce s tím "oj..ým" zbožím. Takže pokud to jde, tak radši volím osvědčené věci. I když jsou někdy starší.
A zkušenost s tím, že elektrospotřebič odejde, i když by ještě nemusel mám a i řada mých známých.