Nastavení gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nastavení gramofonu

Příspěvek od terahera »

Nový příspěvek od S499_1023 » dnes, 03:35
Zejména legendárním HiFiKlubem Brno, co *hura* ?
*2thumbsup* *hura* *2thumbsup*

LUK

Příspěvek od LUK »

Lachim_007 píše:
04 zář 2017 23:22
To jsou mi rady. Někdo, co je to za krám, někdo, že mě to bude stát jednou tolik.....
Narovinu, podle mě je to krám. Někomu se ale holt tyhle starý kousky líbí. Pokud máš dost trpělivosti abys to zprovoznil, tak prosím, to je samozřejmě každýho věc. Počítej ale s tím, že i následnej provoz může přinést další problémy který bude nutný řešit/opravovat. Mě by se rozhodně nechtělo koupit si gramofon v dubnu a první desku si, s trochou štěstí, přehrát v prosinci :lol:. A ještě pak doufat, aby si i třeba za nějakou dobu po opravě, gramofon neusmyslel že hrot mojí přenosky potřebuje "přibrousit" a některá z mých desek vyžaduje "zvláštní péči" nebo "netradiční přístup" a nepřejel jí hrotem napříč drážkama :D.

A nepsal jsem s jistotou, že to bude stát jednou tolik. Pokud to bude jen ten Steuerpimpel, tak tě to i s prací vyjde asi jen na pár stovek. Jen říkám aby ses nedivil až tě to vyjde na jednou tolik, nebo i víc, než kolik jsi původně zaplatil. Protože by tam mohlo být i něco dalšího a bůhví kolik času to opraváři zabere a kolik součástek bude muset ještě sehnat/vyměnit.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

LUK: Krám to není. Akorát pokud lachim_007 není v gramfonech zběhlý, měl kupovat 100% funkční gramofon nebo si na něj obstarat servis, který ví, co dělá.
Mám hromady Dualů (721, 731, 741, 1229, 1249) a žádný desky neškrábe.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Můj první gramofon,který mimochodem u mě rozjel hifisilenstvi ;) ,byl Pioneer PL 12.Byl to plně manuální gramofon,což mě tehdy mrzelo. Měl sice packu na přepínání rychlostí,ale to bylo také manuální,pomocí takového mechanismu uvnitř šasi,který přehazoval řemínek,tedy žádná elektronika.Na tomto gramofonu jsem se vpodstate naučil základní,do té doby pro mě neznámé, nastavení. Píši otom proto,že jednak první gramec jsem koupil plně funkční,ale hlavně jsem pochopil,že u gramofonu znamená míň elektroniky vlastně víc.Dodnes mě tedy mrzí,že jsem jej prodal a nenechal jako druhý stroj,ale ukázal mi vlastně cestu,od té doby jsem koupil pouze manuální gramofony a jsem nadmíru spokojen a ušetřený asi hodně trápení

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já mám zase nespočet plných automatů, výhradně od Dualu a absolut problemlos.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já netvrdím,že automaty musí být problém,pouze jsem napsal názor,jak je to u mě ;) A Lachim má evidentně první automat a bohužel s problémem,tak jsem mu chtěl pouze ukázat jednu z možných cest ;)

LUK

Příspěvek od LUK »

S499_1023 píše:
05 zář 2017 17:28
LUK: Krám to není. Akorát pokud lachim_007 není v gramfonech zběhlý, měl kupovat 100% funkční gramofon nebo si na něj obstarat servis, který ví, co dělá.
Mám hromady Dualů (721, 731, 741, 1229, 1249) a žádný desky neškrábe.
To je otázku úhlu pohledu. Jak jsem už říkal podle mě má bejt gramofon jednoduchej, žádnej (polo)automat s bůhví kolika naprosto zbytečnejma "vylepšeníma," co můžou leda tak zlobit. Můj gramofon nic takovýho nemá, nikdy mi to nechybělo a jsem přesvědčenej že ani chybět nebude, nic navíc nepotřebuju.
Tím že říkám že je to krám, ale zas nemyslím že je to nepoužitelný. Když je to ve 100% stavu a jestli to někomu vyhovuje tak fajn, každej máme to svoje. Ale pro mě je to prostě krám :D. Já bych to nechtěl.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

S takovým úhlem pohledu, by bylo nejlepší jezdit s koňským povozem, a gramofon na kliku s troubou, přece jen, ten složitý zesilovač a reproboxy...😀

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Lad2000: Přesně takovou reakci jsem měl připravenou, zda jezdí s nějakým embéčkem.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Koňský povoz a embéčko jako reakce na Lukův příspěvek, myslím není na místě, je to přesně naopak. Gramofony vybavené jako plný automat, byly většinou prezentovány a prodávány jako spotřebka v nižších cenových kategoriích, tyto funkce slouží pro zvýšení komfortu při poslechu běžného posluchače, který upřednostňuje komfort před kvalitou.
Audiofilními posluchači nebyly tyto modely moc vyhledávány, pro častý průnik parazitních zvuků do reprodukce, způsobovány buď mechanickými nebo elektronickými prvky ovladačů těchto funkcí. Také se vyskytovaly takové jevy, že po zapnutí play při poslech singlů občas skončila jehla v gumě a při přehrávání elpíček s delší stopáží se rameno zvedlo ve dvou třetinách poslední skladby. Vlastnil jsem poloautomat JVC a tento jev se občas projevil.
Kdo se chce věnovat přehrávání z LP jenom trochu vážně,měl by pro reprodukci používat manuální model, zda direct drive nebo belt drive je na úvaze každého.
Lachimovi 007, jestli je z Prahy bych doporučil návštěvu servisu Phono na Praze1 p. Horáček ( adresu lze dohledat), myslím s určitosti, že jeho problém vyřeší k naprosté spokojenosti.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Dasta: Děkuji za sdělení poznatku, že součást absolutní světové špičky, gramofony Dual, byly "spotřebka nižších cenových kategorií".
"častý průnik parazitních zvuků do reprodukce, způsobovány buď mechanickými nebo elektronickými prvky ovladačů těchto funkcí. Také se vyskytovaly takové jevy, že po zapnutí play při poslech singlů občas skončila jehla v gumě a při přehrávání elpíček s delší stopáží se rameno zvedlo ve dvou třetinách poslední skladby" svědčí o tom, že svou zkušenost s obskurním poloautomatem JVC se snažíš superponovat na celou kategorii automatických gramofonů.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Nikde nepíšu, že je Dual spotřebka- píšu většinou se prodávaly. Jistě,že v této kategorii jsou gramofony světové třídy, vedle tebou zmiňovaného Dualu třeba Denon DP59 L nebo Technics SL 1600.
Bohužel ve velké většině se mnou zmiňovaná spotřebka prodávala, o tom žádná. Uznávám, že do obskurní spotřebky ( jak píšeš) spadal i můj JVC, dlužno ale podotknout, že NC420a NC500 z produkce Tesla přehrál o jednu třídu.Nechci se s nikým kousat do prdele, na to nemám náladu, ani povahu, kdybys Lukovu obhajobu manuálních modelů ( skterou souhlasím) neprirovnal k embéčku a kolega před tebou ke koňskému potahu, ani bych nereagoval.

LUK

Příspěvek od LUK »

Lad2000 píše:
06 zář 2017 11:03
S takovým úhlem pohledu, by bylo nejlepší jezdit s koňským povozem, a gramofon na kliku s troubou, přece jen, ten složitý zesilovač a reproboxy...😀
S499_1023 píše:
06 zář 2017 11:04
Lad2000: Přesně takovou reakci jsem měl připravenou, zda jezdí s nějakým embéčkem.
Pánové nepřekrucujte moje slova. Přečtěte si tady celou tuhle diskusi. Říkám, že gramofon má bejt jednoduchej, nikde jsem tu nenapsal že všechno a za každou cenu, má bejt jednoduchý (proč bych měl považovat zesilovač nebo repro všeobecně za složitý?). A když říkám jednoduchej, neznamená to zastaralej dávno překonanej vrak (jako embéčko, gramofon na kliku nebo koňskej povoz). Slovo "jednoduchý" není synonymum slova "zastaralý".

Mám rád jednoduchý věci, to jo, ale taky moderní. Je doba elektroniky, reakce s gramofonem na kliku je úplně mimo, o tom už jsem tu taky jednou psal.

S tím co říká Dasta taky souhlasím. Pokud jde opravdu o vážný poslech LP, tak gramofon jedině manuální. A vidíš s tím zastavením automatu minutu před koncem poslední skladby už jsem se kdysi taky setkal, na to bych skoro zapoměl. Další důvod proč by u mě letěl (polo)automat okamžitě z okna :lol:.
Dasta píše:
06 zář 2017 12:21
Lachimovi 007, jestli je z Prahy bych doporučil návštěvu servisu Phono na Praze1 p. Horáček ( adresu lze dohledat), myslím s určitosti, že jeho problém vyřeší k naprosté spokojenosti.
O těch taky vím, ale schválně jsem je nezmiňoval. Před pár lety tu o nich někdo psal a já je neznám, tak jsem je radši nedoporučoval, ta zkušenost pisatele vlákna je docela negativní:
raj-analogu/otresna-zkusenost-s-phono-c ... 14269.html
Ale nevím co je na tom pravdy a je to už pár let, raději bych ale s nimi byl opatrný. Dávám to sem jen aby Lachim_007 věděl, že s nimi někdo měl problém v případě že je bude kontaktovat.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

Tak teď nevím, jestli to mám odvézt do Phona na P1 nebo do http://www.retroservis.cz/kontakt.htm

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ohledně Phono Cz: Měl jsem u nich gramofon, oprava trvala týden, ještě mně ho p. Horáček odvezl domů do Pelhřimova, protože v den předání ještě cosi objevil a do mojeho odjezdu nebyla oprava hotová.To bylo ve čtvrtek a v sobotu ho přivezl a doma ještě vše seřídil a nastavil. Od té doby chodí bez problému. Za mně absolutní spokojenost, mohu doporučit, postoj s jakým jsem se setkal je dnes velice vzácný.Taková je zase moje zkušenost.

Odpovědět