Nastavení gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LUK

Re: Nastavení gramofonu

Příspěvek od LUK »

Lachim_007 píše:
27 srp 2017 21:16
Ale přeci jenom už bych chtěl dotáhnou do funkčního stavu ten můj DUAL. Je to můj první gramec, takže aspoň mám kam růst.
Zprovoznit ten Dual bude zřejmě chtít alespoň trochu vědět co děláš a vážně promiň, ale mám dojem že v tom dost plaveš a ještě ses nehnul z místa, takže to asi nikam nepovede. A takhle přes fórum to jde taky těžko. Jak tu už padlo, zkus kontakovat třeba ty prodance nebo hifivintage o kterých jsem ti psal. Nebo někoho jinýho jestli se ti podaří najít.
Lachim_007 píše:
A že mám rád jednoduchý věci, mě nepřijde jako špatná filosofie. Nikomu ji nevnucuju. Stejně jako mě přijde čtyřkolka v a hromada dalších vopičáren v autě úplně zbytečných, když mě stačí se pohodlně a bezpečně dostat z bodu A do bodu B.
No, já mám taky rád jednochý věci a proto jsem si nepořídil tak složitej gramofon jako ty. Taky mě pohodlně a bezpečně dopraví z bodu A do bodu B (přehraje desku), ale nemá náhon na všechny čtyři (automatický zastavování a zvedání raménka) a "hromadu dalších zbytečných vopičáren" (mechanický přepínání otáček) :D.
Podle mě sis koupil na začátek zbytečně složitej stroj. Nevím jestli už byl nefuknční když si ho koupil, nebo jsi tam něco rozhodil jak jsi říkal žes to všechno promazal, nebo co. Ale kdyby to byl tak jednoduchej gramofon jak si to představuju já, tak bys nejspíš takovýhle problémy neměl, jen bys ho nastavil a hrál. A i kdyby něco nefungovalo, šlo by to nejspíš mnohem snadněji doštelovat, rozchodit, vyměnit. A tak bys asi u novějších gramofonů našel víc lidí co by ti dokázali snadno a rychle poradit.
Mě by právě štvalo že si něco koupím a ono to nefunguje jak chci. A když se v tom nevyznám tak mi bude trvat několik týdnů nebo měsíců než se mi to podaří rozchodit. Proto říkám, že by gramofon měl být jednoduchej, ne takhle složitej.
Lachim_007 píše:
A zkušenost s tím, že elektrospotřebič odejde, i když by ještě nemusel mám a i řada mých známých.
Já přece netvrdím že se to nemůže stát, občas prostě něco odejde, ale kvůli tej možnosti nebudu mít doma elektroniku starou 30 nebo kollik let, jen proto, že by se měla dát jakože snadno opravit.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

Když já mám rád ty mechanický věci. Takže pokud můžu, tak se elektronice vyhýbám :-/
Kontaktovat ty servisáky budu. Jiná možnost není

LUK

Příspěvek od LUK »

Lachim_007 píše:
28 srp 2017 21:37
Když já mám rád ty mechanický věci. Takže pokud můžu, tak se elektronice vyhýbám :-/
Jo, ale ta elektronika je, například v tom Essentialu, stejně jako ve tvém Dualu, jen v pohonu. Žádná elektronika navíc tam oproti tomu Dualu není, takže už se není čemu víc vyhnout. Kdyby jí tam bylo ještě míň, tak už bys měl předpotopní natahovací gramofon na kliku :D. Ta složitá mechanická část je ve tvým Dualu navíc. A úplně zbytečně, vůbec by tam nemusela bejt. A jak sám vidíš, může dělat jen problémy, když něběhá jak má.

Teď mě tak napadlo, za kolik jsi ten Dual koupil? Jestli to bylo za pár korun, tak aby jeho zprovoznění nakonec nevyšlo na víc než kolik stál. Až ho budeš dávat do servisu, předem se zeptej alespoň na přibližnej odhad ceny.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

To jo, ten Essential je mega jednoduchej.
Stál mě DUAL 1600,-Kč. A líbí se mě na něm (krom toho, že je mechanickej), že se pořád prodává, takže se na to dá vše sehnat. Horší je to se servisákama :-/
Příští gramec bude Essential ;)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Akorát že ten, co se pořád prodává, je už 505-4 a to není až tak úplně ten samej gramofon. Jinak na Dualy i starší se dá sehnat všechno, i servis, jenže ne tady ale v Německu. Sem se totiž za socíku moc Dualů nedovezlo. V Praze Ti ho zaručeně opraví pan Hájek v Bubenči (Retro-radio servis, www.oldradio.cz) ale počítej s tím, že zadarmo to nebude.

LUK

Příspěvek od LUK »

Lachim_007 píše:
29 srp 2017 22:12
Stál mě DUAL 1600,-Kč.
No, aby to po opravě nebylo jednou tolik, nebo i víc.
Lachim_007 píše:
A líbí se mě na něm (krom toho, že je mechanickej), že se pořád prodává, takže se na to dá vše sehnat. Horší je to se servisákama :-/
Pořád se prodává, ale jeho několikátá verze a pořád je to stejně zbytečně složitej gramofon. Něco takovýho bych já nechtěl a už vůbec ne za 17 000,- co jsem koukal na cenu. To mi přijde úplně přestřelený.
A třeba na gramofony Pro-Ject seženeš taky všechno, stačí kontakvoat aq.cz. Akorát těch součástek je v tom gramofonu výrazně míň a na jejich výměnu a seštelování si v pohodě vystačíš sám. Tedy pokud nemáš obě ruce vysloveně levý.
Lachim_007 píše:
Příští gramec bude Essential ;)
Já zas neříkám aby sis koupoval zrovna Essential, záleží kolik pak do toho budeš ochotnej vrazit.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Lachime, jestli jseš z Prahy (nebo ještě snesitelně dostupného okolí), tak bych ten i neopravenej DUAL od tebe odkoupil za kupní cenu (1600.-) Přijedu, prohlídnu a pokud jsou závady jenom ty o kterých se píše,(a při pokuse o opravu jsi nenadělal další) zaplatím odvezu.
Co ty na to ?

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

nevzdávám se tak lehce. Zkusím to dát do kupy ;)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jako třeba že to zkusíš namazat ještě víc *headbang* ?

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

samozřejmě, že ne sám. Ale že to jen tak nevzdám. Vy děláte, jako kdyby všichni byli hned odborníci. A že mám rád starý mechanický věci, tak mě to nasměrovalo sem, no. Že to není zrovna jednoduchý gramec, no co už s tim teď. Když ho někdo dá do kupy (a pokud to bude fakt jen tou gumičkou, jako že asik jo), tak může ještě drahně let sloužit ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

:D Kéž by to bylo tak jednoduché,jak si myslíš :D
Pokud ti mohu poradit,kup fakt něco jednoduchého a funkčního,i tak tě čeká u analogu dlouhá a složitá cesta ;)
Pokud nejsi aspoň trochu v tomto zběhlý,tak tě čeká pouze trápení a myslím že zbytečně :lol:

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Lachim_007 píše:
02 zář 2017 19:05
nevzdávám se tak lehce. Zkusím to dát do kupy ;)
Budu ti fandit Lachime.
A gumičkou to nebude , ne,ne. *taktone*
A než to do...trápíš úplně, prodej za nákupní cenu je velice výhodný, odlehčí ti to nákup NOVÉHO HEZKÉHO
Pro-Jecta.
A pokud by to šasí přece jenom podlehlo nenávratně snahám o opravu, odkoupil bych ten prázdný sokl ve kterém to šasi bylo.
Tak to zvaž a ozvi se.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

On myslí "gumičku" Steuerpimpel a tou to na 99% bude.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

To jsou mi rady. Někdo, co je to za krám, někdo, že mě to bude stát jednou tolik, další by ten krám nejraději koupil. Já myslím, že když to někdo sešteluje a bude mě to stát jednou tolik co nákupka, tak to bude hezky hrající gramec na začátek za slušný kačky. A prodat se dá vždycky. DUALy těchto řad jsou docela chváleny ;)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Zejména legendárním HiFiKlubem Brno, co *hura* ?

Odpovědět