Zprovoznit ten Dual bude zřejmě chtít alespoň trochu vědět co děláš a vážně promiň, ale mám dojem že v tom dost plaveš a ještě ses nehnul z místa, takže to asi nikam nepovede. A takhle přes fórum to jde taky těžko. Jak tu už padlo, zkus kontakovat třeba ty prodance nebo hifivintage o kterých jsem ti psal. Nebo někoho jinýho jestli se ti podaří najít.Lachim_007 píše: ↑27 srp 2017 21:16Ale přeci jenom už bych chtěl dotáhnou do funkčního stavu ten můj DUAL. Je to můj první gramec, takže aspoň mám kam růst.
No, já mám taky rád jednochý věci a proto jsem si nepořídil tak složitej gramofon jako ty. Taky mě pohodlně a bezpečně dopraví z bodu A do bodu B (přehraje desku), ale nemá náhon na všechny čtyři (automatický zastavování a zvedání raménka) a "hromadu dalších zbytečných vopičáren" (mechanický přepínání otáček)Lachim_007 píše: ↑27 srp 2017 21:16A že mám rád jednoduchý věci, mě nepřijde jako špatná filosofie. Nikomu ji nevnucuju. Stejně jako mě přijde čtyřkolka v a hromada dalších vopičáren v autě úplně zbytečných, když mě stačí se pohodlně a bezpečně dostat z bodu A do bodu B.

Podle mě sis koupil na začátek zbytečně složitej stroj. Nevím jestli už byl nefuknční když si ho koupil, nebo jsi tam něco rozhodil jak jsi říkal žes to všechno promazal, nebo co. Ale kdyby to byl tak jednoduchej gramofon jak si to představuju já, tak bys nejspíš takovýhle problémy neměl, jen bys ho nastavil a hrál. A i kdyby něco nefungovalo, šlo by to nejspíš mnohem snadněji doštelovat, rozchodit, vyměnit. A tak bys asi u novějších gramofonů našel víc lidí co by ti dokázali snadno a rychle poradit.
Mě by právě štvalo že si něco koupím a ono to nefunguje jak chci. A když se v tom nevyznám tak mi bude trvat několik týdnů nebo měsíců než se mi to podaří rozchodit. Proto říkám, že by gramofon měl být jednoduchej, ne takhle složitej.
Já přece netvrdím že se to nemůže stát, občas prostě něco odejde, ale kvůli tej možnosti nebudu mít doma elektroniku starou 30 nebo kollik let, jen proto, že by se měla dát jakože snadno opravit.Lachim_007 píše: ↑27 srp 2017 21:16A zkušenost s tím, že elektrospotřebič odejde, i když by ještě nemusel mám a i řada mých známých.