Nastavení gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LUK

Re: Nastavení gramofonu

Příspěvek od LUK »

Lachim_007 píše:
06 zář 2017 22:35
Tak teď nevím, jestli to mám odvézt do Phona na P1 nebo do http://www.retroservis.cz/kontakt.htm
Tak nějak jsem čekal že už jsi nějakej servis kontaktoval, zajímalo by mě co to nakonec bude za závadu.
Co se týče Phono.cz, tak já jsem opatrnej člověk, ta zkušenost co jsem na ní dával odkaz je fakt dost negativní, dal bych si pozor a dobře si rozmyslel jestli jim svěřím svůj gramofon. A asi taky nebudou patřit k nejlevnějším, píšou že jen za diagnostiku si naúčtujou paušální cenu 390.- Kč a teprve na jejím základě sestaví finální kalkulaci a rozsah prací.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mzdy rostou, práce taky. Je to přímá úměra. :) Někteří si neuvědomují, že růstem mezd se taktéž zvyšuje práce ve službách.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

LUK píše:
06 zář 2017 23:40
A asi taky nebudou patřit k nejlevnějším, píšou že jen za diagnostiku si naúčtujou paušální cenu 390.- Kč a teprve na jejím základě sestaví finální kalkulaci
No to je drzost. Jak si někdo může říct o peníze za svoji práci? *headbang* *headbang* *headbang*
LUK píše:
06 zář 2017 23:40
Co se týče Phono.cz, tak já jsem opatrnej člověk, ta zkušenost co jsem na ní dával odkaz je fakt dost negativní, dal bych si pozor a dobře si rozmyslel jestli jim svěřím svůj gramofon.
No já bych zase nevěřil negativní recenzi, která je prvním a také posledním příspěvkem nového člena...

LUK

Příspěvek od LUK »

fox píše:
07 zář 2017 09:11
Mzdy rostou, práce taky. Je to přímá úměra. :) Někteří si neuvědomují, že růstem mezd se taktéž zvyšuje práce ve službách.
zabiny007 píše:
07 zář 2017 10:29
No to je drzost. Jak si někdo může říct o peníze za svoji práci? *headbang* *headbang* *headbang*
Čtěte laskavě to co jsem skutečně napsal a ne to co si Vy přejete v mém textu vidět.
Nenapsal jsem nic o tom, že si servis nemá nechat za svou práci zaplatit. Takže nemusíš tak vehementně mlátit hlavou do zdi, zabiny.
Napsal jsem jen, že asi nebudou patřit k nejlevnějším. Za pohou "diagnostiku" gramofonu a stanovení ceny opravy chtít 390,- je zkrátka víc než bych já byl ochotnej dát.
V autoservisu kam jezdím chtěj za diagnostiku, zjištění závady a cenovou kalkulaci opravy motoru dokonce o deset Korun míň. Ale zapoměl jsem, že phono.cz jsou v Praze, s Pražskou přirážkou to holt asi bude normální cena.
Já bych si ale rozmyslel jestli u gramofonu kterej mě stál pouhejch 1600,- vypláznu čtvrtinu jeho ceny jen aby mi řekli kolik přibližně bude stát následná oprava. Takovýmhle stylem totiž oprava rozhodně nebude stát jednou tolik, jak jsem původně říkal, ale spíš dvakrát až třikrát tolik.
Navíc to, že tvrdím že nebudou patřit k nejlevnějším nevychází jen z tý jejich ceny za diagnostiku. Když si totiž projdeš jejich web, tak zjistíš že ceny maj obecně doslova luxusní. Jen namátkou:
Bruce Springsteen - High Hopes
https://www.phono.cz/rock-pop-gramofono ... fi[2]=1551
http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... es-2lp-cd/
Queen - The Miracle
http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... cle-vinyl/
Queen - The Game
http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... ame-vinyl/
Řemínek pro gramofony Elemental, Essential, Primary, Xtension 9
https://www.phono.cz/reminky-ke-gramofo ... -elemental
http://www.aq.cz/obchod/prislusenstvi-c ... on-9-2981/
a tak by se dalo pokračovat.

I kdyby ty desky byly nový jak u nich píšou (ale pokud vím tak prodávaj hlavně a možná i výhradně, bazarový), tak maj ceny o polovinu vyšší než na jinejch obchodech, kde navíc prodávaj jen nový nepoužitý desky.

Jo, všechno mi napovídá, že u těch bude oprava gramofonu skutečně levnou záležitostí (pokud to někdo nepochopil, tak tohle byla ironie).
zabiny007 píše:
07 zář 2017 10:29
No já bych zase nevěřil negativní recenzi, která je prvním a také posledním příspěvkem nového člena...
Negativní recenzi nevěříš, ale co kdyby to byla pozitivní recenze? Jsem si na 99% jistej, že by se nad tím nikdo ani nepozastavil. Naopak by se nejspíš vyrojilo několik dalších, kteří by si s ním začali notovat a hned by se taky podělili o svou skvělou zkušenost s tímhle obchodem. A nikoho by vůbec nenapadalo stěžovat si, že je to jeho první příspěvek. A přitom si vezmi, že je tohle fórum anonymní. Jak si můžeš bejt jistej, že tu případnou pozitivní recenzi nenapsal někdo spjatej s daným obchodem jen aby si udělali reklamu?

Na internetu si musíš dávat pozor a nevěřit slepě všemu co se dočteš na fórech apod. (tomu negativnímu ani tomu pozitivnímu), to je jasný každýmu komu už není 12. A taky proto, jak sis jistě všimnul, jsem psal, že ten obchod neznám a nevím co je na té negativní recenzi pravdy. Jen jsem nabádal Lachima_007 k opatrnosti. Nevím jak ty, ale já osobně na tom tedy nevidím nic špatného.
Naposledy upravil(a) LUK dne 07 zář 2017 18:07, celkem upraveno 2 x.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Že stál gramofon 1.600,- přece o ničem nevypovídá. Já teď kupuji Volvo 760 za 1.000,- EUR a neočekávám, že budu mít servis za stejné ceny jako Tata Nano.

LUK

Příspěvek od LUK »

Já taky neříkám že vypovídá. Ty někde vydíš že bych něco takovýho tvrdil?

I kdyby stál ten gramofon 25 - 30 tisíc, tak bych stejně kroutil hlavou, protože podle mě je to prostě přehnaný (což je tu evidentně jen můj názor, holt si asi vážím každý koruny, nebo nejsem zvyklej na Pražský ceny, no).

Lachim_007 ale evidentně nechce vyhazovat za gramofon velký prachy. To by si asi nekupoval gramofon za 1600,- A jak je z mých příspěvků myslím jasně patrný, šlo mi jen o to upozornit ho, že tenhle servis asi bude z těch dražších, jak napovídají jejich ceny a taky třeba to, že z tebe vytáhnou čtyři kila ještě před tím, než ti vůbec řeknou kolik bude ta oprava stát.
Navíc si k tomu vezmi tu recenzi. Cena + nejistota jestli na tom po opravě nebudu stejně nebo i hůř než jsem byl. Já neříkám nechoď za nimi, jen nabádám k opatrnosti a říkám, že jinde by možná oprava nestála tolik. Chtělo by to aby se nejdřív informoval o cenách, aby se mu nestalo, že za opravu dá možná víc než za celej gramofon, o nic jinýho tu nešlo. To zas jen někdo vidí jenom to, co vidět chce.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ty máš z té Prahy nějaký komplex, že furt omíláš ty pražské (píše se to s malým p) ceny?

LUK

Příspěvek od LUK »

Řekl jsem to dvakrát. To jako říct něco dvakrát znamená, že to "furt omílám?" Třeba že má bejt gramofon jednoduchej jsem tu zopakoval výrazně víckrát, na to si ale nestěžuješ.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

asi bych analogovou drahu nezacinal s necim co je potreba opravit a nevim jak na to
Naposledy upravil(a) PavelDosko dne 07 zář 2017 19:18, celkem upraveno 1 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Musím se chtě nechtě Luka zastat,Lachim 007 chtěl radu a tu se mu Luk snažil dát,nic mu nevnucuje,pouze radi podle svých zkušeností a svého smýšlení ohledně dané problematiky,tak nevidím jediný důvod se do něj navážet!

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
LUK - jen telegraficky:
- Před měsícem jsem dával TV Samsung do značkového pozáručního servisu. Za přijetí do opravy, diagnostiku a zjištění závady jsem zaplatil 1000 Kč, za opravu 250 Kč. Takže diagnostika za 390 je dle mého názoru hodně "lidovka" a to nejen na centrum Prahy, ale i na Brno ;-).
- Kdyby servis neúčtoval diagnostiku, spousta vykuků by si nechala zjistit závadu a pak se slovy "to se nevyplatí" by přístroj odnesla a vyměnila díl sama.
- Tvoje srovnávání cen - to mi připomíná tendenční hypermarketové srovnávačky :-). Každopádně cenová politika je rozhodnutím každého, kdo se rozhodl podnikat. On ví, jakou má nákupní cenu, jaké obraty a s jakou marží musí počítat, aby zaplatil nájem, provoz, zaměstnance a ještě mu zbylo na chleba. Mimochodem, já třeba nosiče skoro vůbec v ČR nekupuji právě kvůli přemrštěným cenám zdejších prodejců.
- První příspěvek, který je "nekriticky chválící" na mne působí ještě podezřeleji, než ten negativní. A díky relativní anonymitě fóra dám na názor jen těch členů, se kterými jsem měl možnost se více poznat ( a je jedno zda osobně, mailu či telefonu).
- jinak - souhlas s terahera - je super, že jsi ochoten se dělit o zkušenosti a radit *thumbs up*
HOWG

LUK

Příspěvek od LUK »

zabiny007 píše:
07 zář 2017 20:38
Před měsícem jsem dával TV Samsung do značkového pozáručního servisu.....
No, ale to je zas něco jinýho. Tohle není značkovej servis.
Jak jsem psal třeba ohledně tý diagnostiky motoru, tak v mým servisu za to chtěj 380,- v autorizovaným servisu už je to asi 980,- až 1250,- podle toho co jsem zjišťoval.
zabiny007 píše:
Kdyby servis neúčtoval diagnostiku, spousta vykuků by si nechala zjistit závadu a pak se slovy "to se nevyplatí" by přístroj odnesla a vyměnila díl sama.
Jo souhlasím, v takovým případě by si samozřejmě servis měl naúčtovat tu práci kterou s tou diagnostikou měl. A že takovejch vykuků se asi najde dost.
Mě ale prostě přijde přehnaný brát si dopředu paušálně 390,- když jim pak ve finále bude možná (říkám možná) stačit ten Lachimův gramofon jen nastavit a odmastit ten Steuerpimpel, možná ho ani nebudou muset měnit. Ale tohle je můj pohled na věc.
zabiny007 píše:
Tvoje srovnávání cen - to mi připomíná tendenční hypermarketové srovnávačky :-) Každopádně cenová politika je rozhodnutím každého, kdo se rozhodl podnikat. On ví, jakou má nákupní cenu, jaké obraty a s jakou marží musí počítat, aby zaplatil nájem, provoz, zaměstnance a ještě mu zbylo na chleba. Mimochodem, já třeba nosiče skoro vůbec v ČR nekupuji právě kvůli přemrštěným cenám zdejších prodejců.....
Jaký tendenční hypermarketové srovnávačky? Jistěže srovnávám ceny, když můžu naprosto stejnou věc koupit za 599,- nebo za 840,- tak si přece nevyberu tu dražší, ne?
Mě je jedno že ten obchod má drahej nájem za prostory, nebo co a proto má ceny o 50% vyšší jen aby se uživil. Jakožto zákazníka mě nezajímá že tenhle obchod potřebuje vyšší marži než ostatní obchody aby zaplatil nájem, provoz, zaměstnance atd. Jinde si evidentně vystačí s nižší marží a já si peníze na to abych si něco koupil musím taky vydělat a nevydělávám je abych někomu dělal "sponzora" ( :D ) jen proto, že má dražší nájem než třeba ten v sousedním městě.
Já si srovnám ceny na trhu a nakoupím tam, kde je to pro mě nejvýhodnější, co je na tom divnýho, jaká "tendenční srovnávačka?" Netvrdím že budu bazírovat na korunách, nebo pár procentech, taky mám obchody kde nakupuju opakovaně i když nejsou nejlevnější na trhu, ale 50% navíc už je prostě úplně mimo.
Takhle to dneska prostě ale je, lidi si najdou obchod kde mají danou věc nejlevnější a tam nakupujou, mě na tom nepřijde nic zvláštního, spíš naopak. Sám říkáš že nakupuješ v zahraničí kvůli přemrštěným cenám tady u nás, takže děláš úplně to samý co já, prostě chceš ušetřit.
PavelDosko píše:
07 zář 2017 18:57
asi bych analogovou drahu nezacinal s necim co je potreba opravit a nevim jak na to
Taky myslím. Možná by stálo za to ještě zvážit tu nabídku na odkoupení gramofonu od TRANSIWATTa a koupit něco funkčního (netvrdím, že do začátku nutně dražšího, jen alespoň funkčního).

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

S499_1023 píše:
07 zář 2017 17:10
Že stál gramofon 1.600,- přece o ničem nevypovídá. Já teď kupuji Volvo 760 za 1.000,- EUR a neočekávám, že budu mít servis za stejné ceny jako Tata Nano.
A kupuješ to Volvo stím,že sním chceš jezdit,nebo po koupi řešit,kdo a zakolik ti ho zprovozní?Budeš pak taky psát na motofóra,kde by ti ho nějak zprovoznily,že tomu sice moc nerozumíš,ale přece Volvo je super značka,tak se ho jen tak nevzdáš,když už je nepojízdné?
Nikdo netvrdí,že Dual je špatný,ale začátečník,který nemá s analogem moc zkušeností,a koupí nefunkční kus,není asi ten správný postup.Když mu pak někdo radí,že je lepší koupit něco jednoduchšího a hlavně funkčního,tak není třeba se do něj obouvat.Dokonce si myslím,že ani Lachim 007 není nadšen ztoho,že mu to zatím nejede a mám trochu obavy,aby kvůli špatné zkušenosti stímto gramcem na analog nezanevřel ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Lachim_007 píše:
08 srp 2017 10:58
Zdravím místní audio nadšence. Tak jsem se po nasrání, jak dneska všechno hraje přidal k vyznavačům analogu a koupil jsem si gramofon DUAL 505-2. Je tam přenoska Ortofonka OM 5E. Nevím v jakém je stavu, tak jsem koupil jinou. Ale nechci ji tam dát, dokud nebude vše OK. A tady je problém. Nastavil jsem to podle manuálu (délku raménka jsem nechal jak byla), ale při dohrání deska na konec se raménko zvedne, ale zároveň vrátí směrem ke středu a to vydá dost hrůzostrašný zvuk :-( A s tim si teda nevim rady a proto tam nechci dávat novou jehlu. Nevěděl by někdo co s tím, popř. za nějakou protihodnotu nepomohl to nastavit?
Dííííík
To pro jistotu,aby jsme věděli,čím tato diskuse začla co se týče Lachima 007

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

V minulosti jsem několik starších gramofonů dával dohromady. Jsem hodně šetrný, ale cena 390,- Kč za prohlídku a diagnostiku závad mi od firmy, které to má jako živnost (tzn. platí, prostory, energie, zaměstnance, daně) je vyložené nízká. Zvláště když je to paušální cena, která musí zohledňovat i prohlídku starých složitých přístrojů. Ale zde evidentně někteří z nás stále žijí v době, kdy vše udělal kamarád bokem za flašku.

Ale hlavně - kdo chce ušetřit, neměl by si kupovat levný starý gramec, u kterého je skoro jisté, že následně sežere spoustu peněz za servis. Renovace těchto starších kusů je krásný koníček pro lidi, kteří tomu rozumí a nepočítají čas a peníze s tím spojené. Právě proto se pořád prodávají a renovují třeba staré Tesly 440/450. Pokud ale někdo chce co nejlevnější slušný gramofon, měl by si koupit něco nového, jednoduchého (popř. "novou bazarovku").

Odpovědět