zabiny007 píše: ↑07 zář 2017 20:38
Před měsícem jsem dával TV Samsung do značkového pozáručního servisu.....
No, ale to je zas něco jinýho. Tohle není značkovej servis.
Jak jsem psal třeba ohledně tý diagnostiky motoru, tak v mým servisu za to chtěj 380,- v autorizovaným servisu už je to asi 980,- až 1250,- podle toho co jsem zjišťoval.
Kdyby servis neúčtoval diagnostiku, spousta vykuků by si nechala zjistit závadu a pak se slovy "to se nevyplatí" by přístroj odnesla a vyměnila díl sama.
Jo souhlasím, v takovým případě by si samozřejmě servis měl naúčtovat tu práci kterou s tou diagnostikou měl. A že takovejch vykuků se asi najde dost.
Mě ale prostě přijde přehnaný brát si dopředu paušálně 390,- když jim pak ve finále bude možná (říkám možná) stačit ten Lachimův gramofon jen nastavit a odmastit ten Steuerpimpel, možná ho ani nebudou muset měnit. Ale tohle je můj pohled na věc.
Tvoje srovnávání cen - to mi připomíná tendenční hypermarketové srovnávačky

Každopádně cenová politika je rozhodnutím každého, kdo se rozhodl podnikat. On ví, jakou má nákupní cenu, jaké obraty a s jakou marží musí počítat, aby zaplatil nájem, provoz, zaměstnance a ještě mu zbylo na chleba. Mimochodem, já třeba nosiče skoro vůbec v ČR nekupuji právě kvůli přemrštěným cenám zdejších prodejců.....
Jaký
tendenční hypermarketové srovnávačky? Jistěže srovnávám ceny, když můžu naprosto stejnou věc koupit za 599,- nebo za 840,- tak si přece nevyberu tu dražší, ne?
Mě je jedno že ten obchod má drahej nájem za prostory, nebo co a proto má ceny o 50% vyšší jen aby se uživil. Jakožto zákazníka mě nezajímá že tenhle obchod potřebuje vyšší marži než ostatní obchody aby zaplatil nájem, provoz, zaměstnance atd. Jinde si evidentně vystačí s nižší marží a já si peníze na to abych si něco koupil musím taky vydělat a nevydělávám je abych někomu dělal "sponzora" (

) jen proto, že má dražší nájem než třeba ten v sousedním městě.
Já si srovnám ceny na trhu a nakoupím tam, kde je to pro mě nejvýhodnější, co je na tom divnýho, jaká "tendenční srovnávačka?" Netvrdím že budu bazírovat na korunách, nebo pár procentech, taky mám obchody kde nakupuju opakovaně i když nejsou nejlevnější na trhu, ale 50% navíc už je prostě úplně mimo.
Takhle to dneska prostě ale je, lidi si najdou obchod kde mají danou věc nejlevnější a tam nakupujou, mě na tom nepřijde nic zvláštního, spíš naopak. Sám říkáš že nakupuješ v zahraničí kvůli přemrštěným cenám tady u nás, takže děláš úplně to samý co já, prostě chceš ušetřit.
PavelDosko píše: ↑07 zář 2017 18:57
asi bych analogovou drahu nezacinal s necim co je potreba opravit a nevim jak na to
Taky myslím. Možná by stálo za to ještě zvážit tu nabídku na odkoupení gramofonu od TRANSIWATTa a koupit něco funkčního (netvrdím, že do začátku nutně dražšího, jen alespoň funkčního).