Nastavení gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nastavení gramofonu

Příspěvek od fox »

Pánové. Vždyť cena 1600 Kč za starý gramofon není až tak podstatná. I starý přístroj, pokud za to stojí, se vyplatí opravit. Já bych si nejprve zjistil, kolik by stál nový gramofon podobné konstrukce a potom bych až řešil celkovou cenu pořízení a opravy přístroje. Je možné, že starší gramofon i s opravou se mi vyplatí víc, než nějaký novější v ceně například za deset tisíc.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

No, pěkně jste to tu rozjeli, jen co je pravda :-D
Dám to do servisu. Ještě váhám do kterého. Myslím, že ten gramec za to stojí. Ale teď mám hoňky, bo doděláváme CD a příští týden je křest v Malostranské besedě. Ale určitě budu referovat ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

No tys to začal :D Jinak 505 jsem kdysi strašně chtěl,už jsem ho i málem koupil,ale odradila mě právě ta poloautomatika ;) Nakonec jsem tehdá koupil toho Pioneer PL 12, krásný stroj a hlavně plně manuální,dodnes mě fakt štve,že jsem ho prodal *headbang* Přeju ti hodně štěstí s výběrem servisu a hlavně ať se ti u analogu líbí,je to sice v dnešní době streamu a jednoduchosti trochu nezvyklé,ale ten rituál a specifický zvuk stojí za to *headbang*

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Prodeje toho Pioneera Pl-12 bych až tak neželel. Taky jsem ho v minulosti měl, navíc v krásném technickém i designovém stavu.
Vypadal pěkně, ale konstrukčně to nebyla žádná sláva, ten systém tenkostěnné velké krabice + pružné uložení šasi byl zdrojem slyšitelných rezonancí.
Porovnával jsem ho napřímo se starou neupravenou TESLA 450/440, obě TESLY měli slyšitelně lepší zvuk.
A už vůbec si nedokážu představit, dát na něj nějakou citlivější MC přenosku.
Je to vyloženě kus krásné nostalgie pro sběratele, např. na doplnění kompletní vintage sestavy Pioneer.

chorche666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chorche666 »

Chlapi,tady se to nejak zvrhava.Poslouchame vynily a handrkujeme se o par stovkach.To je blbost.V tehle sortě to nkdy laciné nebude.Jistě se najde pár šikulů co to vezmou jako koníčka a opraví skoro zadara,ale to bude jen vyjímka.Díly a know how pro tyto přístroje je drahá záležitost a jako obživu to musí servisák taky zaúčtovat.Jinak si nevydělá ani na vodu.Ono něco okouknout a pak měsíc shánět součástky není zadara.Nejsou v šuplíku a je třeba je složitě objednávat a čekat a často vracet že to není ono.To nikdo nechce připustit.Ale je to tak.Jsem jen obyčejný bastlíř,který se tím neživí,ale má to jako koníčka.Dělám snad dobře,nicméněně levně ne.Holt sehnat dokumentaci a díly není sranda.A taky se mi oprava nemůže vracet.To by mě žena asi zabila.Takže diagnostika za 400 je zadara.Musím vedět do čeho jdu.A že to zvládnu.Blbé je,že kvalitního servisáka NELZE POZNAT.Tak zbývá jen doporučení od lidí.Pročež dělám jen pro kamarády,ani pro sebe nemám čas.Tímto bych rád chytráky co chtějí hájend a je jim drahno cena jedné večeře poslat do prdele.A ty co by rádi nějaký zesík nebo cd stroj chtěli opravit či vylepšit,tak mrkněte na CASEA.To je člověk co ví co dělá a proč.Grama sice ne,ale související aparaturu fakt umí.Mám zrepasovaný zesík Yamaha 1090 a cd Sony xa20es k maximální spokojenosti.A upozornuji,není to levné!Ale taky ne drahé.....Ne vzhledem k ceně mašin a výsledku.Pokud chcete opavu za 10 kaček,navštivte SAPU.....

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No nevím, ale vrážet do CD Sony XA20ES na vylepšení prakticky stejný prachy jako CD přehrávač stál :o :o

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vzhledem ke kvalitám XA20 ES je to zcela racionální. Je potřeba se odpoutat od toho, kolik přehrávač stál a orientovat se pouze podle toho, jaký má potenciál.
Za peníze, které dám do XA 20 + Casea modifikace, fakt lepší nový přehrávač nekoupím.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Mohu potvrdit, mám Vincent S3 s implementovaným DAC Lynx, když bych sečetl peníze za player a DAC Lynx, nikde bych nekoupil player s takovým zvukem, to bych musel připlatit nejméně dvakrát tolik.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Stejná zkušenost - levný CDP Cambridge Audio + Casea Sirius II - výborný detailní, neagresivní zvuk.
Totéž při využití DAC Hypa USB - i bez nějakého drahého transportu to přímo z notebooku hrálo výborně.
Je to jen o tom, co kdo preferuje (velká sbírka CD, nebo soubory v PC).

Já si tehdy nechal klasický SACD Marantz, protože prioritou pro mě byla "stará hudba" na těchto discích.
Jinak bych si ale také pořídil některý DAC z české produkce.

LUK

LUK

Příspěvek od LUK »

chorche666 píše:
22 zář 2017 00:52
Chlapi,tady se to nejak zvrhava.Poslouchame vynily a handrkujeme se o par stovkach.To je blbost.V tehle sortě to nkdy laciné nebude.Jistě se najde pár šikulů co to vezmou jako koníčka a opraví skoro zadara,ale to bude jen vyjímka.Díly a know how pro tyto přístroje je drahá záležitost a jako obživu to musí servisák taky zaúčtovat.Jinak si nevydělá ani na vodu.Ono něco okouknout a pak měsíc shánět součástky není zadara.Nejsou v šuplíku a je třeba je složitě objednávat a čekat a často vracet že to není ono.To nikdo nechce připustit.Ale je to tak..........Tímto bych rád chytráky co chtějí hájend a je jim drahno cena jedné večeře poslat do prdele.........
Koho že to posloucháme? Jaký vynily?

Já bych zas rád na ono místo poslal všechny co se ve škole nenaučili pořádně číst, evidentně nejsou shopní pochopit česky psanej text, anebo prostě vidí vždycky jenom to, co vidět chtějí a co se jim zrovna hodí do krámu.

Ááá já vlastně zapoměl, tohle je HiFi fórum, kde je pro většinu zde diskutujících 30 tisíc asi tak cena jednoho kabelu k reprobedně *2thumbsup* tady se vlastně prachy neřeší, tak to už se nedivím že se tu strhla takováhle mela :lol:.

Jinak, Lachime_007, až to někdy necháš opravit doufám že sem pak napíšeš jak to dopadlo a tak. Docela by mě to zajímalo.
Naposledy upravil(a) LUK dne 28 zář 2017 13:02, celkem upraveno 2 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

S499_1023 píše:
22 zář 2017 10:22
Za peníze, které dám do XA 20 + Casea modifikace, fakt lepší nový přehrávač nekoupím.
No vzhledem k tomu, že je to přehrávač cca 20 roků starý, musíš hledat stařím odpovídající stroje ..... Ale proti gustu .... (PS: Mám ho taky ;) ).

Dairos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dairos »

Zdravim vsechny.

Nasla by se nejaka dobra duse v Praze co by mi pomohla nastavit novy gramofon? Jedna se o Pro-Ject RPM 1 Carbon + 2M Red
Cenu predem respektuji. Dojedu kamkoliv po praze ci blizkem okoli, pripadne sidlim na Ladvi. Dekuji moc za nabidky. David ( david.mann@seznam.cz)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Samozřejmě nastavovat gramofon někde po dojetí někam nemá žádný smysl - po návratu domů bude zase rozhozený. A vřele doporučuji, pokud máš s gramofonem vážn= úmysly, nastavit si ho sám - je to zcela primitivní stroj a bude se Ti to hodit.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

Zdar borci,
tak DUAL byl na prohlídce u doktora. Nejdřív jak to bylo (aby se i později přichodivší byly v obraze).
Gramec hrál, vypínal, otáčky se měnili. Já ale inteligentně namazal pohyblivé části olejem. Nejsem ale zase takovej blb a byl to hodinářskej č.3. Pak ale začal gramec při dojíždění konce desky vyskakovat dřív než dojel do konce a u toho ještě udělal pohyb k vnějšímu okraji desky. Tak jsem poslal gramo do PHONA s tím, že do 2 litrů do toho dám (vyčistit ty namazaný věci, co nemaj bejt namazaný, popř vyměnit steuerstimpel a seřídit).

Výsledek !servisu" je tento:

někdo jej nalakoval a tím způsobil omezení hybnosti částí mechaniky a bude nutné přístroj kompletně demontovat vyčistit ,brousit a opět namontovat.

výměna speciálního řemínku regulace otáček 1.420.-

čístění , mazání , seřízení , kalibrace . 1.790.-

montáž a demontáž , broušení částí zalitých lakem barvou 2780.-

oprava přepínání rychlosti 980.-

oprava poškozené mechaniky koncového vypínání 480.-

diagnostika 390.-

Celkem 7.840 .-Kč

Tož tak. Včil mudrujte :oops:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Co je tady k mudrování? Někdo si chce z tebe udělat dojnou krávu. Za ty peníze si koupíš nový nebo dva lepší.

Odpovědět