Nastavení gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nastavení gramofonu

Příspěvek od terahera »

:lol: :lol: :lol: To si z tebe asi dělají srandu :lol: :lol: :lol:
Nebo to je stím servisem myšleno vážně :o :shock: :oops:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Debut carbon.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

A proč by si měl servis dělat srandu? Já to vidím jinak.
Servis nacenil opravu gramofonu tak, aby byl ve 100% kondici. A pak závisí jen na majiteli, zda je ochoten do toho ty peníze dát a zda mu to stojí za to.
Je to jen důkaz toho, že když chce někdo kupovat nefunkční staré věci za pár korun, musí být schopen si to opravit svépomocí. Jinak to smysl nedává.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Žabiny: Tak už je výměna "speciálního řemínku na regulaci otáček" za 1.420,- je zlodějna, když je to ozubený řemen za 11,- - 15,- EUR na Ebayi. A samozřejmě nemá smysl platit za opravu cenu vyšší, než je cena nového
Spíše mě teda překvapuje, že uživatel, který se holedbal svými mechanickými zručnostmi a odůvodňoval tím nákup "mechanického" gramofonu, nedokázal rozpoznat ponoření gramofonu do laku.
Já bych jim zaplatil za diagnostiku, gramofon po vytěžení použitelných součástí odvezl do sběrného dvora a za cenu opravy koupil třeba nechutně složitý a nabitý elktronikou Dual CS 721 nebo méně složitý a nabitý elektronikou Thorens TD 115.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

No, zlodějina... Kdyby to byla oprava u garážníka s nulovými náklady s prachama na ruku bez dokladu, EET atd, tak možná. Ale oficiálně v servisu? Sice řemen koupíš "za pusu", ale to není jediný náklad, ne? Musí se zaplatit poštovné, čas strávený výměnou, musí vydělat na nájem, přidat k tomu DPH, odvést daň atd... Nechci spouštět bezpředmětnou diskuzi o oprávněnosti či neoprávněnosti nějaké ceny. Jen je potřeba vidět rozdíl mezi tím - opravím si svépomocí a koupím co nejlevněji na netu, nebo dám do servisu a nechám to opravit s dokladem a zárukou...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Řekněme, že cena práce bude při hodně sebevědomém hodnocení rovna ceně dílu a marže 100% by měla pokrýt veškerou režii a zisk dostatečně.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Poslední příspěvek na toto téma...
Známá má opravnu oděvů a hodně lidí se diví, proč stojí zkrácení riflí 150-200 Kč. Vždyť niť nestojí nic a má to za pár minut hotovo... Měla by to nechat za pětikorunu?
Proč stojí 200g kuřecí steak v restauraci 100 Kč, když kilo kuřecího se dá v akci koupit za 60 Kč? Měl by tedy stát 24 korun?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

O té marži jsi asi nečetl, že? Nebo teda ne pořádně. Protože ten steak se neskládá jen z těch 200 g kuřecího a já taky neříkám, že to má udělat za cenu řemínku + 100%.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

A jiný servis je na tom jak? Máš porovnání?

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

cena za servis je možná nepřiměřeně vysoká a je jasné, že za tu cenu nemá smysl gramo opravovat, ale takhle teoretizovat o tom jaká cena by to ne/měla být je prostě směšný a ubohý. To je takovej problém si třeba říct, že servisák je "drahej dobytek" a přejít to? Prostě buď chceš a zaplatíš nebo nechceš a jdeš dál...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nechápu, proč neustále vedete tyhle řeči. Máme tržní hospodářství. Buď najděte nejlevnějšího a odborného opraváře, nebo si to nějak opravte sámi.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Na tyto popisované problémy je jediný recept a já se jím řídím celý život a bez problémů. Nenakupuji ve sběrném dvoře, ale ve specializované prodejně s příslušnou záruční lhůtou.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

Tak jste se vypovídali, kopli si do mě, ale já to ustojím :-)
Jasná věc, že to dlabu. To jsem vám chtěl ukázat jen pro pobavení.A někteří to teda hustě nedávali :lol:
Ještě uvidim, co s tim. Buď si to ode mě vezme někdo, kdo tomu hoví a dá si to do pořádku, nebo se na to vrhnu přez zimu sám a aspoň se na tom něco naučím ;)
A v mezidobí pořídím něco jného.

LUK

Příspěvek od LUK »

No, já jsem si tak pro sebe tipoval, že si za to řeknou kolem 5000,- Že si řekli 8000,- to už snad ani není vtipný :lol:. Schválně bych to teď, už jen pro zajímavost, zkusil dát někomu jinýmu, fakt by mě zajímalo, kolik by si řekli jinde. Mě by snad už ani nepřekvapilo kdyby jinej servis řek, že žádnej speciální řemínek není potřeba měnit, přepínání rychlostí není třeba opravovat, ani že to není zalitý žádným lakem :lol:.

Jinak ale, pokud je to skutečně zalitý nějakým lakem, to sis toho nevšimnul když jsi to měl rozebraný abys to promazal? Jestli je to zalitý až tak moc, že ten lak brání správnýmu chodu mechaniky, tak by to snad bylo vidět ne? A proč by někdo lakoval vnitřek gramofonu, aniž by byl nalakovanej i vnějšek, mi taky není jasný. To z venku ten gramofon nalakovanej není?

A buďte tak laskaví a zas tu nezačněte vyskakovat co to tu píšu, tenhle příspěvek není myšlen nijak útočně nebo tak něco, tak ho tak neberte. To jen pro ty, kteří by zas rádi v mém textu našli něco, co by mohli napadnout, jak se v tomhle vlákně stalo už pomálu zvykem.

Lachim_007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lachim_007 »

Nic nalakovanýho tam není. Možná to mohl být ten olej. Ale jak říkám, před tím to makalo a je to olej hodinářskej. Proč by to kdo lakoval?
A klidně to odnesu někomu jinýmu na zkouknutí. Jen komu?

Odpovědět