Pro-ject X1 - přenoska a jiný zlepšováky

Prostor pro milovníky poslechu LP
misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-ject X1 - přenoska a jiný zlepšováky

Příspěvek od misakq »

S tím zesilovačem jsem to myslel na weirona... ;-)
Místnost mám taky ošetřenou, sice ne nekompromisně, ale rozhodně doměřenou a doladěnou ke spokojenosti s digitálem.
Jo, samozřejmě vibrace na gramofonu mají zásadní dopad, to mi je jasné. Prostě se to musí doladit. Nikdo netvrdí. že to je úplná hrůza, natož vina Hany... Než budou nějaké závěry, bude to stát ještě dost času.
Gramec je teď na kuřích OREA nožkách, další kabel k testování je na cestě, přenoska se zahořuje... ;-)
Screenshot_1.jpg

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Jejda, nějako to nedoostřilo koukám :-D pardon

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

misakq:
Tak na ten test se určitě domluvíme. Mám doma konkrétně tyto dva:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449

Už hraju jen na T+A, ale kdyby jsi chtěl slyšet i E-213 upravenou v Casea hifi tak není problém. To se domluvíme v SZ.

U těch podložek pod gramofon si musíš pohrát sám. U každého je to trochu jiné a tak je to potřeba testovat..

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Koukám na předzesilovač Moon. Uvnitř všechno PC, analog phono symetrie. Nastavení pro přenosku jde plně přes dálkový ovladač a to i během hraní?
To je dobré, na ucho si zvolíš co je snesitelné.
Jednomu recenzentovi se líbí absence šumu. Popsal též značnou znělost od středů nahoru, což se asi potkalo s nerozehranou ML.
Osvědčilo se mi zpočátku hraní nové přenosky využít mírně vyššího přítlaku na hrot v povolené toleranci.
Jsou ložiska kardanoveho ramínka správně seřízena? Stalo se mi u exportní RPM9, co měla kuličková dražší ložiska, že zvonila. Spraveno tím klíčem z příslušenství.
Se vší úctou k kvalitě japonských přenosek se může stát, že přilepení diamantu k hliníkové chvějce mírně nesedí.
Sklon raminka - VTA bych ladil uchem po rozehrání chvějky. Snížením raminka většinou stáhne vyšší frekvence a když se najde to misto, kdy hudba dobře šlape.
Slipmat co máš je výborný. Používal jsem jen horní část s výřezem pro etiketu.
Zvuku přehršel a trpělivost s novou hračkou. *palec*

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Sorry, co myslíš tím PC? :) Bohužel, to je věc která mě dost štve - nastavení přenosky, resp jakýkoliv pohyb v setupu nelze ovládat dálkáčem *headbang* Hejtěj to i v recenzích celkem. Takže jediná možnost jak posoudit vliv nastavení přímo při přepnutí je sedět před ním a pustit si to do sluchátek. Tak jsem to taky zkoušel...
Myslíš jako recenzentovy čistě Phono vstupu? Resp že takto popisoval Phono?
Přítlak jsem zkoušel zvýšit na 2,1g a nepřišlo mi, že by to cokoli změnilo.
Coveče, do nastavení ložisek se mi sahat nechce, vůle tam necítím a chodí volně... tak snad je to ok. Já žádný klíček nedostal :-( Ale mám gramofon z druhé ruky, tak se třeba jen nedostal ke mě.
Jj, četl jsem i jeden příběh kdy měla Hana potočenou chvějku. Ale tady to asi ten případ není.

Navíc aktuálně mám naběhnuto 20h. Poslední 2 dny naběhala 9h aniž bych ji slyšel. S deskou co nesnášim... Včera jsem tam večer šoupl StockFish výběr. A jako - hraje to prefektně. Sice tam pořád cítím, že oproti DSD co mám na disku je tech basů trochu méně a jsou takový měkčí, ale je to velmi blízko dokonalosti. Navíc ten můj kabel je asi trochu na tuto stranu.

Takže zatím rozehrávám a zkrátka jsem došel k závěru, že mám tak 3 desky který se dají poslouchat. :-D Ale to prostě není vina Hany, jen jsem analog dlouho neposlouchal a od té doby mám mnohem méně shovívavý systém celkově.
Zítra snad dojde Kimber TAK Cu, tak uvidíme jak s tím pohne on.

Jak myslíš tu horní část Slipmatu?
Díky za podporu :)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Uznávám že píšu nesrozumitelně.
Fotky vnitřku Moonu ukazují samé převodníky. Starší předzesilovače vypadají jinak.
Tím myslím PC, stačí to takhle?

Phono karta je klasická analogová. Asi proto nejde ovládat impendaci zisk a kapacitu dálkovým, škoda.
Chtěl sem pomoct, neumím. Nejvic je Weiron.

Slipmat není ten typ, pardon . Líbil se mi
https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... on-promat/

Ten Moon je hodně dobrý, tím to bude těžké.
Sám mám 3 gramce, ale co se levné čínské převodníky dostaly o tolik dál a dokonce bez chladu a sterility, je mi zatěžko všechno po zapojovat.
Hana ML nemusí být ta pravá, kámoš mi poslal kvalitní MC LO Audiotechniku kvůli nespokojenosti s jejím zabarvení.
Neztrácej naději, Fox ji rozehrál. *thumbs up*

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

No to neřikám, jen jsem si nebyl jistý jak to myslíš.
Jinak to je plně symetrický, plně analogový předzesilovač (přepínání vstupů, regulace hlasitosti) + ovšem hromada digitálu, DAC, Mind2 streamer a zbytečnosti jako BT a HDMI switcher....
Určitě to není důvod proč to nejde ovládat dálkáčem. Normálně to cvakáš v menu na display.. pouze pro to menu neudělali ovládání dálkáčem. Rozhodně by to ale šlo. Věc FW a dálkáče podle mě. Nikde ručně necvakáš DIP přepínače nebo tak.

Slipmat je taky rubber korek, tak to dost možná bude fungovat podobně...
Jen moc nechápu ten výřez na etiketu... s tím se clamp asi moc používat nedá.. to se pak konec desky spíše nadlehčí, ne-li zvedne... ne? :)

Odpovědět