Slipmat - jaký zvolit ?

Prostor pro milovníky poslechu LP
TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Slipmat - jaký zvolit ?

Příspěvek od TJK »

Z filcu jsem vyrosl. Je to lapač úplně všeho možného i nemožného

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Vyzkoušej silikonový vál na těsto ;)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

No musím přiznat že jsem měl na mysli něco elegantnějšího než obřezávaní nebo ostříhávání silikonového "válu". :?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Komu se neleni, tomu se zeleni! ;)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

*offtopic* ?? Tak jo obměkčili jste mě. Od koho by jste vál doporučili. Tescoma, Lamart, Ikea *jupi*

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Nejlepší je korková podložka pod hrnec od Tescomy. Má průměr 297mm a stačí jenom ve středu prostřihnout otvor pro trn. Maximální spolkojenost.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

tomášHy píše:Nejlepší je korková podložka pod hrnec od Tescomy. Má průměr 297mm a stačí jenom ve středu prostřihnout otvor pro trn. Maximální spolkojenost.
*palec*

Ja jsem kdysi pouzil korek, ktery se poklada na podlahu. :P
Musel jsem sice ten slipmat vyrezat cely (podle jedne nepouzitelne LP), ale jeho ucinek byl take velmi uspokojivy...Oproti povodnimu gumovemu 100% zmena k lepsimu.

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pro co nejtišší přehrávání je na akrylovém talíři dobrý slipmat z přilepené samolepící folie pro potlačení vibrací.
Vymyšleno na stroje nebo sádrokarton. http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=26&t=560
Vypadá to jako hnědé bláto, povrch jsem přelepil antistatickým obalem na LP nagaoka.
Deska na něm byla akusticky velmi dobře utlumena on drhnoucí hrot v drážce dělá docela dobrý hluk, tímto se daří potlačit pod zaznamenatelnou míru.

Je to jistě lepší než korek nebo kůže.

Vzhledově nechutné, ale docela levné a účinné.
Je-li to lepší než esteticky přijatelný silikon pod těsto nevím.

Popelnice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Popelnice »

Jsem tu poměrně nová (ne zas tak nová jak se může jevit dle datumu registrace, pár týdnů to tu už pročítám jako neregistrovaná ;) ), takže nemám pročteno vše, tak se případně omlouvám za případné dotazy někde již případně zodpovězené.

Toto vlákno jsem ale poctivě pročetla celé a nikde ve vašich příspěvcích nenašla zmínku o problematice slipmat versus elekrostatické napětí. Mají slipmaty z korku, filce či kůže nějakou povrchovou úpravu pro vyrovnání tohoto náboje? Nebo to na tomto místě není potřeba?
Já mám ale gramec sice čerstvě, ale už mám tu zkušenost, že jak desku otočím, pár chlupů už na ní je. Podle mne by se to tou antistatickou podložkou mohlo eliminovat. Jen mně překvapuje že to nikdo jiný neřeší, což mne vede k závěru, že moje myšlenkové pochody jdou blbou cestou....

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Moje zkušenost je taková, že statické elektříně slipmat nikdy úplně nezabrání.

Popelnice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Popelnice »

Jde mi spíš o to jestli tu statickou elektřinu nevodivý slipmat nemůže zhoršit. Přece jen kdyby ta deska ležela přímo na kovovém talíři či na vodivém slipmatu (třeba https://www.thorens.cz/Slipmate-Neutral ... ic-d19.htm), tak to přece musí být lepší. Ale jestli to nikdo moc neřeší, tak ten efekt (na jednu i druhou stranu) asi není tak výrazný?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Já používám vinylový slipmat Vibrostop, kvůli VTA mám dva na sobě, abych dosáhl výšky šest mm.Původní pryžový měl též tloušťku šest mm.
Slipmatem lze také změnit zabarvení reprodukce.Kožený bude mít jiné zabarvení než vinylový, nebo korkový.
Proti statické elektřině je nejlepší desku vyprat v pračce na lp, někdo používá pistolku Zerostat na odvod statiky, lze aplikovat rameno se štětečkem s uzemněním,ale úplně se statické elektřině nevyhneme.
Nejdůležitější je při výměně slipmatu s různou tloušťkou vždy provézt kontrolu VTA.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jak píše Dasta - proti staickíé elektřině pračka nebo Zerostat. Výměna slipmatu má vliv spíš na charakter zvuku.

Martin S.
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Martin S. »

Ahoj, dovolím si dotaz,(jsem čerstvě registrován, po letech jsem opět objevil svět vinylu a oprášil staré i nové LP, pořídil aparaturu atd. ) Na acryl talíř tedy není třeba slipmat? Je to všeobecný názor? Dělal jsem upgrade Pro Ject Debut S Phono HG, Al. subtalíř a acryl talíř. Se slipmatem mi to přišlo nepatrně vyšší, čistě jen dojem, ani ne 1mm, spíše 0,5mm. Na poslechu nic nepoznám. Přijde mi ale přenoska nízko nad LP.
Martin

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Ahoj. Nezkoušel jste někdo měď? Líbil by se mi tento https://www.ebay.com/itm/176737044703?_ ... 1506.m1851. Mam od micro clamp v mědi,ale jak funguje toto netuším. Je to celkem za velké peníze na to to zkusit.

Odpovědět