Sumiko blue point no.2

Prostor pro milovníky poslechu LP
cepik
Kontaktovat uživatele:

Re: Sumiko blue point no.2

Příspěvek od cepik »

Tady jebe v hlavě každýmu :lol: já jsem vyměnil aktuálně 2M red za jinou ortofonku a to valencii od pattmana. Dneska mi ji přivezl poštovní panáček *palec* Ještě jsem ji ani neslyšel, na hraní bude čas po neděli, takže jsem se s ní pomazlil a vrátil spátky do krabičky *fnuk*
jinak i já jsem slyšel sumiko blue a je to moc moc příjemná záležitost...radost poslouchat.

ps: až ti jebne v hlavě to poznáš tak, že budeš držet Lyru nebo Zyx v několikanásobné hodnotě sumiko blue point :idea:

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ortofon Valencia - to bude velký kulturní šok ve srovnání s Sumiko Blue Point no. 2

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ta Valencie vypadá dobře,když k tomu přičtu ještě cenu phonoboxu rs+ bateriové napájení,tak asi jebne moju *headbang* ,to bude kulturní šok :D

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Prospero
Díky za tipy na preampy,nevíš,kde se dá ten Trigon "Vanguard II" v česku sehnat

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

To opravdu nevím, ale za dobrou cenu ho prodává:

http://www.fono.de/HiFi-Schnaeppchen/Tr ... AkCP8P8HAQ

(Tu poznámku, ze se jedná o „Demo“ kousek (ale samozrejme s plnou zárukou) lze brát s rezervou, písou to uz od dob, kdy jsem ho u nich kupoval i já. :) )

Do Cech posilaji pausalne za 19,90, bez ohledu na cenu zakoupeného zbozí, ihned po zaplacení. (5-10 dní)

http://www.fono.de/Zahlungs-Versandinfos

Ale mozná nekdo z kolegu bude vedet i nejaký obchod v CR.

P.S.: A také, jeste stále, mají i (novou) "Valencii". :mrgreen:

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ten
Trigon "Vanguard II" je o polovinu levnější než phonobox rs,je tam tak velký rozdíl?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

"Proti sobe" jsem je hrát neslysel, „RS“ znám jen z jednoho HiFi studia a tam hrál opravdu výborne. (Stejne výborne, jako muj „Vanguard“ u mne doma… :) )

“RS” je ale rozhodne jeste komfortnejsí, co se nastavení týka.
Jednotlive hodnoty zatezovacího odporu pro MC mozno pohodlne nastavit na predním panelu a kapacita pro MM se nastavuje na zadni strane.
“Vanguard” má pro vse jen "myší klavír" na spodní strane.
Krom toho “RS” umoznuje pouzití jak RIAA tak i DECCA nastavení a také symetrické pripojení pres XLR konektory.
(Upríme receno má tech ruzných "hejblátek", na muj vkus, az prílis. :P )

Vsechny tyhle moznosti musí zákazník samozrejme zaplatit a je proto dobré predem si ujasnit, co vlastne bude potreba. Pokud clovek nemení prenosku kazdý mesíc a nevlastní sbírku starych LP z pocátku vinylové éry (pred dohodou o výhradním pouzívání standardu RIAA), potom vetsinu komfortu vubec nevyuzije.

Férove ješte priznávám, ze opravdu špickove hraje “Vanguard” az pri pouzití bateriového zdroje, ten ale jeho cenu v podstate zdvojnásobí….bez nej “jen” velmi dobre…
Ten "myší klavír" pro nastavení není ale vubec tak stašný, po nekolika dnech hraní si, se vetsinou podarí najít ideální nastavení a potom uz není treba ho stále otácet.
(Jsou jeste horsí phono pre, u kterych je nutné odšroubovat kryt a zatezovaci odpory menit “manuálne” prímo v jejich útrobách.) 8-)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Díky za odpověď,ale teď nevím,jsem ůplně na rozpacích *headbang* .Je pravda,že lp mám tak od 80tek a většinou nové.Přenosku samozřejmě každý měsíc měnit nebudu :D ,ale znám se,takže jak mi časem jebne,tak kdoví u jaké přenosky skončím.Další věc,kterou jsem tu nezmínil je,že můžu mít phonobox rs za zhruba poloviční cenu,ale vzhledem k mé nezkušenosti je to pro mě těžké rozhodování.Ještě by mě zajímalo,jaký zde máte názor na ten stříbrný phonokabel rca od projectu,protože o něm také vážně uvažuji

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Kdyz muzes ten RS mit za dobrou cenu, proc ne?

Pokud ti zrovna nejebne tak, ze budes chtít koupit Koetsu „Rosewood Signature“, nebo Lyru „Etna“ (pro ty opravdu existují adekvátnejsí predzesilovace :mrgreen: ),
pro prenosky za dvoj az trojnásobek vlastní ceny jsou oba dva dobrá volba.

O tom kabelu od Projectu bude muset poreferovat nekdo jiný, s tím zkusenosti nemám.

(Osobne velkým príznivcem stríbrných kabelu nejsem (a to jakýchkoli), ale to pramení jen z mých osobních zkusenostmi a nesouvisí s jejich kvalitou. *taktone* )

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak jsem dnes odpověděl na inzerovanou Valencii a už je pryč, asi u cepika předpokládám :cry:

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Poradí někdo stim stříbrným kabelem od Projectu? Chci ho dát mezi preamp a gramofon,délka 40cm.Jinak preamp jsem již rozhodnut,phonobox RS +bateriový napájení. Přenosku uvidím,záleží,jak se předvede s novým preampem blue point

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

kde se dá koupit Phono Box RS s bateriovým napájením za polovinu ?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

To nebyla odpověď k mé otázce.Ale já samozřejmě odpovim na tvou.Koupit se nedá nikde,kamarád má finanční potíže, takže je k dispozici, ale jen preamp,zdroj už musím za plnou cenu,i tak je to dost úspora pro mě, vzhledem k tomu, že jsem původně řešil jen životnost přenosky a teď jsem rozhodnut měnit skoro vše v signálové cestě gramofonu :D

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Renown píše:kde se dá koupit Phono Box RS s bateriovým napájením za polovinu ?
Každopádně, máš v podpisu Project,ty nemáš nějaké zkušenosti stim stříbrným kabelem? Já mám ze zkušenosti se stříbrem u reprokabelu docela strach,ale ten phonokabel je snad o něčem jiném

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak s kabelem asi nikdo neporadi :(

Odpovědět