Sumiko blue point no.2
Re: Sumiko blue point no.2
Sestavu mám takovou v rámci mých finančních podmínek asi vyrovnanou,nic velkolepého,ale ku mé spokojenosti,az do dnes,ten preamp mě dostal,takovy posun 
MB
Promiň,asi debilni odpověď
,ale jsem teď nadšený s preampu,tak se mi nechce rozepisovat o zbytku sestavy,jsem d...l,jinak bych tak asi neodpověděl
Promiň,asi debilni odpověď
V pohode, len som chcel vediet viac o tej digitalnej časti, inak myslím, že vlákno o P-J rady RS tu niekde je.
Tak už něco přes týden hraju bluepointa s phonobox rs.Musim poděkovat za rady s nastavením,jsem velmi spokojen.Oproti předešlému pnono preampu je to velký posun ku predu
Teď ale bohužel zjišťuji,jaky je rozdíl v kvalitě lp.Me prvotní nadšení z poslechu teď vystřídalo zklamání z mnoha lp,o kterých jsem myslel,ze hraji dobře a naopak,spousta lp,ktera se mi předtím moc nelíbila,jsou teď paradni
Takže nezbývá něž probrat zbirku lp a asi ji zredukovat
Zdravim vsechny v tomto vlaknu, diky za nej.
Dnes jsem si objednal Sumiko BluePoint No.2, jsem moc zvedav jestli se potvrdi predesla pozitivni zkusenost od terahera.
Aktulane pouzivam:
gramo Pro-Ject 1 Expression III
s prenoskou Sumiko BlackPearl
a predzesilovar Pro-Ject Phono Box DS2 USB
sluchatkovy predzesilovac/DAC FIIO Alpen 17
vse do sluchatek A-T ATH-A700X
No a cely pribeh je, ze po tom, co jsme si koupil phono predzesilovac Pro-Ject Phono Box DS2 USB, jsem nezaznamenal zadny vyraznejsi posun v poslechu gramofonu - nevim jestli to nejsem schopen slyset nebo se opravdu zadny posun nekonal??? Drive jsme pouzival obycejny, nejjednodussi "plechovy" predzesilovac AQ.
Novy predzesilovac Pro-Ject Phono Box DS2 USB ma, ale jeste jeden analogovy vstup a nejake digitalni vstupy. Do anlogoveho jsem pripojil svuj stary CD prehravac Technics PG340A a pustil si remasterovane U2 - The Joshua Tree. No a pani, sedl jsem si na zadek. Tak jsem paradoxne s novym predzesilovacen pro gramo vylepsil poslech sve CD sbirky
. No a ted mne jenom zajim jestli se dostavi stejny posun u gramo s nakupem nove prenosky BluePoint No.2. 
Muzete mi nekdo rici kolik, tak hodin se prenoska rozehrava nez zacne hrat jak ma? diky
Dnes jsem si objednal Sumiko BluePoint No.2, jsem moc zvedav jestli se potvrdi predesla pozitivni zkusenost od terahera.
Aktulane pouzivam:
gramo Pro-Ject 1 Expression III
s prenoskou Sumiko BlackPearl
a predzesilovar Pro-Ject Phono Box DS2 USB
sluchatkovy predzesilovac/DAC FIIO Alpen 17
vse do sluchatek A-T ATH-A700X
No a cely pribeh je, ze po tom, co jsme si koupil phono predzesilovac Pro-Ject Phono Box DS2 USB, jsem nezaznamenal zadny vyraznejsi posun v poslechu gramofonu - nevim jestli to nejsem schopen slyset nebo se opravdu zadny posun nekonal??? Drive jsme pouzival obycejny, nejjednodussi "plechovy" predzesilovac AQ.
Novy predzesilovac Pro-Ject Phono Box DS2 USB ma, ale jeste jeden analogovy vstup a nejake digitalni vstupy. Do anlogoveho jsem pripojil svuj stary CD prehravac Technics PG340A a pustil si remasterovane U2 - The Joshua Tree. No a pani, sedl jsem si na zadek. Tak jsem paradoxne s novym predzesilovacen pro gramo vylepsil poslech sve CD sbirky
Muzete mi nekdo rici kolik, tak hodin se prenoska rozehrava nez zacne hrat jak ma? diky
Proti Black Pearl to je obrovský skok,možná budeš v šoku
Rozehrává se asi 100hodin
Opravdu 100h, zdá se mi to moc dlouho. Nekde v popisu produktu v internetovem shopu jsem zaznamenal vetu:
"Podle externí zkušenosti se tato přenoska "rozehrává" zhruba prvních 12 provozních hodin."
Ale dobre, poznam to nejak exaktne, ze se prenoska uz rozehrala nebo je to zase ciste subjektivni pocit, ze ono to najednou hraje nejak lepe?
"Podle externí zkušenosti se tato přenoska "rozehrává" zhruba prvních 12 provozních hodin."
Ale dobre, poznam to nejak exaktne, ze se prenoska uz rozehrala nebo je to zase ciste subjektivni pocit, ze ono to najednou hraje nejak lepe?
V podstatě jsem měl stejný gramofon jako ty, původně s nějakou základní Ortofonkou,myslím že OMB 5.Se zvukem jsem byl spokojen,byl to můj vstup do analogu,takže žádné zkušenosti a zvuk byl pro mě něco nového proti tomu,na co jsem byl zvyklí.Pak začal hlodat červík a na radu jednoho nejmenovaného hifiodbornika z nejmenovaného hifistudia ve Zlíně,jsem koupil Sumiko Black Pearl.Podle odborníka,který mi ji poradil,jsem si měl sednout na zadek.No a ono nic,zdálo se mi,že hraje dokonce ještě hůř než základní Ortofonka,takže jsem málem na značku Sumiko zanevrel
Rychle jsem se jí zbavil a nadoporuceni jednoho zdejšího člena (tím chci pozdravit Aleše z Ostravy
),jsem koupil Blue Point no 2.Musim přiznat,že to byl asi největší šok a zvukový skok,co jsem zatím zažil!To jsem si teprve sedl na zadek!!!!Nevím jak si bude rozumět s tvým phonopre,já jej hrál s CA 651P a potom PJ Phonobox Rs.S oběma si seděl výborně, samozřejmě s RS je to zase jiná liga 
BluePoint No.2 uz dorazila. Opravdu, je to zvukove rozdil oproti BlackPearl, hned od zacatku me prekvapila "plnost" zvuku, ktera drive nebyla.
Poslouchal jsem dnes 4h do sluchatek a kdyz jsem musel odejit do vedlejsi mistnosti pustil jsme si hudbu nahlas, priznam se, ze z repro je zvukove vylepseni jeste, vyraznejsi nez ve sluchatkach, dvakrat jsme se musel vratit z kuchyne, abych si poslechl ty nove zvuky ve starych nahravkach. V jedne nahravce mne mile prekvapil zvuk trubky a v nekolika dalsich prekvapive bici, co tam drive snad ani nebyly. Obecne mohu rici, ze ted lepe rozlisuji jednotlive nastroje, ale nemam zadne vylozene instrumentalni LP, na kterych bych to mohl vice slyset. Nejlepe ze vsech hral Eric Clapton - Slowhand, ale o tom vsichni vime, ze je to moc dobra nahravka.
Zaverem, musim konstatovat, ze WOW efekt se u mne zatim nekona. A tak se tesim, az se prenoska zajede, ze mi prichysta jeste nejaka ta prekvapeni (tajne doufam, ze to bude drive nez za 100h).
Jeste se zminim, ze jsem udelal dve zmeny na predzesilovaci - pustil jsme GAIN z 45 na 50dB a zapnul jsem si subsonic filtr neb se mi zdalo, ze to v prestavkach mezi skladbama vice huci.
Poslouchal jsem dnes 4h do sluchatek a kdyz jsem musel odejit do vedlejsi mistnosti pustil jsme si hudbu nahlas, priznam se, ze z repro je zvukove vylepseni jeste, vyraznejsi nez ve sluchatkach, dvakrat jsme se musel vratit z kuchyne, abych si poslechl ty nove zvuky ve starych nahravkach. V jedne nahravce mne mile prekvapil zvuk trubky a v nekolika dalsich prekvapive bici, co tam drive snad ani nebyly. Obecne mohu rici, ze ted lepe rozlisuji jednotlive nastroje, ale nemam zadne vylozene instrumentalni LP, na kterych bych to mohl vice slyset. Nejlepe ze vsech hral Eric Clapton - Slowhand, ale o tom vsichni vime, ze je to moc dobra nahravka.
Zaverem, musim konstatovat, ze WOW efekt se u mne zatim nekona. A tak se tesim, az se prenoska zajede, ze mi prichysta jeste nejaka ta prekvapeni (tajne doufam, ze to bude drive nez za 100h).
Jeste se zminim, ze jsem udelal dve zmeny na predzesilovaci - pustil jsme GAIN z 45 na 50dB a zapnul jsem si subsonic filtr neb se mi zdalo, ze to v prestavkach mezi skladbama vice huci.
Nejsem si nějak jistý,že ti subsonic filtr pomůže v hučení mezi nahrávkami?To asi není jeho úloha
Ten gain taky asi není nejlepší na vyšší úrovni,ale to sám poznáš časem podle poslechu. Každopádně nevím,jak je tvůj phonopreamp dělaný,jestli je tam nastavení kapacity,pokud ano tak co nejmíň.Jeste jestli má vstupy zvlášť na MM aMC,tak u Cambridge mi hrál líp a to odost na vstupech MC,i když v doporučení výrobce je psáno že je High Output,takže se má zapojit do vstupu MM
Subsonic filter ti nijak nepomoze utlmit "huceni" medzi nahravkami! Jeho ulohou je branit prieniku frekvenciam pod 20Hz a to istotne neslisis 
Subsonic filter jsem tedy zapnul, protoze jsem jej pred tim nepouzival... 
Jinak predzesilovac, ktery pouzivam najdete na tomto odkaze:
http://www.box-designs.com/main.php?pro ... ne&lang=en
Moje nastaveni 47 ohm, 100pF, 45 nebo 50dB gain podle typu nahravky a Subsonic ON.. MC a MM vstup neni rozlisen, predzesilovac ma, ale vstupy dva, oba bez rozliseni.
Jedine co mohu sestave vytknou je urcita uroven "huceni", kterou slysim ve sluchatkach, drive nez zacne hrat hudba - nevim jestli to souvisi s uzemenim, zdrojem. zesilovacem nebo vsim timto, pripadne jeste necim dalsim.
Jinak predzesilovac, ktery pouzivam najdete na tomto odkaze:
http://www.box-designs.com/main.php?pro ... ne&lang=en
Moje nastaveni 47 ohm, 100pF, 45 nebo 50dB gain podle typu nahravky a Subsonic ON.. MC a MM vstup neni rozlisen, predzesilovac ma, ale vstupy dva, oba bez rozliseni.
Jedine co mohu sestave vytknou je urcita uroven "huceni", kterou slysim ve sluchatkach, drive nez zacne hrat hudba - nevim jestli to souvisi s uzemenim, zdrojem. zesilovacem nebo vsim timto, pripadne jeste necim dalsim.
Já mám zkušenost takovou, že jemné hučení / dýchání / mezi skladbami je většinou už zaznamenáno na desce. U některých LP více / většinou dnešní produkce /, u některých méně / japonské výlisky /.
Muze byt, ale ono to mirne huci i pred tim nez na desku polozim jehlu.
Jeste jsem se docetl v manualech, ze sumiko Bluepoint no.2 by se mela provozovat pod 100pF a pro zmenu v manualu k predzesilovaci pisou, ze pokud nesviti zadna hodnota (100,220 nebo 320) je input capacitance 47pF - tak to jeste zkusim prepnout na tech 47pF a uvidime co to udela.
Jeste jsem se docetl v manualech, ze sumiko Bluepoint no.2 by se mela provozovat pod 100pF a pro zmenu v manualu k predzesilovaci pisou, ze pokud nesviti zadna hodnota (100,220 nebo 320) je input capacitance 47pF - tak to jeste zkusim prepnout na tech 47pF a uvidime co to udela.
-Hoe-
Zkus předzes propojit optikou a porovnej.
Zkus předzes propojit optikou a porovnej.