Tesla NC 440

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Tesla NC 440

Příspěvek od Mike »

Všiml jsem si že zde chybí téma o tomto nádherném českém stroji. Stroboskop,koncové vypínání gramfonu,výborné rameno kopie SME.Přepínání rychlosti páčkovým vypínačem nikoliv přehazování řemínku. Pravda síťový brum se asi projevuje ale to se dá lehko vyřešit tuningem myslím že pro každého kdo chce s analogem začít dobrá volba. Trocha tuningu,lepší vložka a kabeláž... Případní majitelé mohou vložit fotky nebo napsat zkušenosti.
Zdraví Michal

Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla NC 440

Příspěvek od Mike »

Tak jsem se stal štastným majitelem velice zachovalého gramfonu Tesla NC 440. Gramofon je osazen vložkou pro-ject,dále jsem společně s ním koupil Pro-Ject Phono Box MKII a jako bonus mám kožený slipmat. Gramofon je upravený renownem na výstupu má zlacené cinch konekory,technický i optický stav je výborný.
Kvůli této koupi jsem najel včera více jak 500km a jsem spokojen ničeho nelituji. Zrovna ted gramofon vybaluji a připravuji k přehrání první desky.
Deep Purple Perfect Stranger.
Zdraví Michal

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zdravím majitele 440-ky *palec*
včera na to nepřišla řeč: shodou okolností jsem se stal vlastníkem NC 420 (zítra dorazí). Renown taktéž přislíbil svou účast v zušlechťování tohoto stroje. určitě napiš své dojmy z poslechu.

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Stal jsem se majitelem Tesly NC 440 a potřebuju poradit s jednou věcí. Dvě velká závaží na ramínku se dají upevnit napevno pomocí šroubu, ale menší boční závaží se pohybuje volně a upevnit se nedá. Je v něm akorát díra, podle mě bez závitu. Má to tak být, nebo se to původně nějak zajišťovalo. Děkuji.

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

to vanav
pokud si dobře pamatuji patří tam pružinka a kulička

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

for vanav :
V tom otvoru by měla být malá kulička a pružinka. Kulička při posunu po drážkované osičce zapadá do vybrání jednotlivých poloh (jedna poloha + 0,5 g). Když to závaží zcela sundáš, kulička má tendenci zapadnout dovnitř, popř. zcela vypadnout. Hledej šmudlo, hledej...

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Díky, já jsem si myslel, že to na tom nemůže jen tak volně lítat.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pokud jsi kuličku ztratil a závaží volně klouže, pomůže natáhnout na osičku tenký gumový návlek (přesně pasuje gumička z cykloventilku). Polohu odhadneš podle středu závažíčka, popř. zkontroluješ digiváhou.

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Kuličku s pérkem ztratit původní majitel, což byl ještě před měsícem otcův kolega a ten už si to nepamatuje, protože podle něj to bylo navolno. S tou bužírkou mě to už taky napadlo.

RIPHFON
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RIPHFON »

Dlouho jsem váhal, ale po přečtení majitelů 440ky, a přání ukázat nějakého mutanta, tak jsem se přihlásil, a pár, některé nekvalitní,posílám.
poslední přenoska je Audio-Technica AT440MLa.Předtím Goldring 1006, kabely Oehlbach NF2 a Oyade,předek je Cambridge Audio 640P,
Vlastním i 450ku, ale tam se ohnul nebo zkřivil talíř nebo subtalíř, z čehož mám hrůzu u svého 10 let postupně tuněného RIPHFONA(Alias NC 440).
Je tam ramínko P1101,...

http://www.ukazto.com/?id=7540502&klic= ... &overall=1

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

RIPHFON píše:Dlouho jsem váhal, ale po přečtení majitelů 440ky, a přání ukázat nějakého mutanta, tak jsem se přihlásil, a pár, některé nekvalitní,posílám.
poslední přenoska je Audio-Technica AT440MLa.Předtím Goldring 1006, kabely Oehlbach NF2 a Oyade,předek je Cambridge Audio 640P,
Vlastním i 450ku, ale tam se ohnul nebo zkřivil talíř nebo subtalíř, z čehož mám hrůzu u svého 10 let postupně tuněného RIPHFONA(Alias NC 440).
Je tam ramínko P1101,...

http://www.ukazto.com/?id=7540502&klic= ... &overall=1
Audio Technica AT440MLa ... *2thumbsup*
Presel jsem s ni z NC470 na P-J Xpression III

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

měl jsem akorát další v řadě tesla NC-450, mírně vylepšen - doplněn o koncový vypínač pohonu (fotoelektrický) a zvedák ramínka+přenosky
po dohrání desky. velmi užitečná funkce, při opomenutí obsluhy šetří se hrot i deska. rovněž vzhled skříňky a plexi kryt zaznamenaly
určité pozitívní kosmetické změny - proti NC-440. bohužel, použitý odlišný typ hnacího motorku byl občas zdrojem slabého, na pozadí hudby však slyšitelného síťového brumu, to potvrdí snad každý majitel tohoto jinak skvělého gramce. vznikal zde tedy široký prostor pro amatérskou tvořivost a domácí tuning. doprodej ze skladů Tesly ELTOS byl za cca 2700.-Kčs, někdy v roce 1988. během roku - dvou trh ovládly CD přehrávače...a ejhle ! gramofony analogy se nám vrácejí...renesance !

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Gramofon Tesla NC-440, má vynikající zvuk, a velmi pěkné zpracování.
Prcek jej vylepšil tak, že obstojí i před současnou vyráběnou konkurencí.
Nejdříve ho u Renowna nechal vylepšit a pak se sám vrhl do stolařského šlechtění. Co tomu říkáte?

Obrázek

Obrázek

Silný dělený Harman krmený elektronkovým Tube Boxem SE.
Mazlivé Mia, harmonie prostoru a zvuku.

Obrázek

Mike, mám přenosku Pro-Ject Pick It se stejným Phono Box II.
Naprostá spokojenost. Ale Tesla 600-Q jde v pohodlí obsluhy ještě dál, než poloautomat NC-450.
Mám vynikající CD, no ale analog mi hraje o moc lépe.

RIPHFON
Kontaktovat uživatele:

Re:RIHPFON

Příspěvek od RIPHFON »

S tou RENESANCI s tebou a s těmi,co jsou stejného raženi,plne souhlasim,je dobré,že i funglovek přibývá-je pravda,že někdy kolem roku..92 jsem gramec teměř zahlušil,asi tehda to nebyl ten správný průchod od hrotu pŕe,nosky,raminkem do FONOPŔEDKU a dál,trochu zkoušeni,rad a peněz a pak to ještě jednou slyšet-a máme tady renesanci !

RIPHFON
Kontaktovat uživatele:

Re:EFICAKOVI

Příspěvek od RIPHFON »

Protože původní 440ku znám jako své boty, vidím i původní ramínko, a pokud se mýlím, tak alespoň chromované závaží určitě, provedení je střízlivé a teda bojeschopné ze současnosti, jak je na tom statika? - přes různé úpravy na mém mutantu, statika pořád se mnou PRÁSKÁ ! Přesto být poblíž gramce a slyšet ho znít, pokud se ještě točí, je silnější než onen nešvar.Po stránce zbavení se síťových brumů jsem na tom hůř než Ty, ten tvůj byl na dobré klinice v dobrých rukou. *2thumbsup*

Odpovědět