Tesla NC430 - co s ní?
Re: Tesla NC430 - co s ní?
Ta doska je originál ale prebrúsené, namorené a nalakované(mahagon).
Tu sú tie gumičky zo spodku plexi.
Podľa potreby rozobrať vyčistiť benzínom/wd40 a naolejovať jemným olejom, každý preferuje niečo iné, ja olej na šijacie stroje. Ide lavne o styčné plochy osičiek mechanizmu a hlavně LOŽISKO taniera. Veľmi tomu neublížiš je to byteľná koštrukcia, ale nepreháňať, pozor na remienok nesmie byť od oleja.
Tanier som vybral, je tam taký šrúbok cez jeho dieru na šasi, tým ho uvolníš, vydrbal Cifom a potom osušil a preleštil, tiež može byť nejaká brúsna pasta s jemným abrazivom.
Hoď sem aspoň číslo aukcie alebo link na toho "grand-integra"
Tu sú tie gumičky zo spodku plexi.
Podľa potreby rozobrať vyčistiť benzínom/wd40 a naolejovať jemným olejom, každý preferuje niečo iné, ja olej na šijacie stroje. Ide lavne o styčné plochy osičiek mechanizmu a hlavně LOŽISKO taniera. Veľmi tomu neublížiš je to byteľná koštrukcia, ale nepreháňať, pozor na remienok nesmie byť od oleja.
Tanier som vybral, je tam taký šrúbok cez jeho dieru na šasi, tým ho uvolníš, vydrbal Cifom a potom osušil a preleštil, tiež može byť nejaká brúsna pasta s jemným abrazivom.
Hoď sem aspoň číslo aukcie alebo link na toho "grand-integra"
A ešte som chcel povedať na ten peťkolík sa vy...er, tie činče niesu drahé, daj ich vedľa peťkolíku, vyveď extra zemniaci káblik, napríklad cez ten nit na dinkonektore a kabeláž priletuj priamo z ramienka na činče. Myslím tým to, že vynecháš i tu doštičku, zo skratovacími kontaktami, kábliky v poohode dotiahnu ale pozor pri zborke a rozborke.
Pre zaujímavosť by som to urobyl až po nejakom čase posluchu cez din/peťkolík.
A nakoniec malé doporučenie na prepojenie gramo-zosilovač použi cca 0,5m káble s činč, ja som si ich zbastlil z RG62.
Nechcem do ničoho nútiť, sú to lacné úpravy, ktoré dokážu začínajúceho hifistu pozitívne nakopnúť. Prešiel som skoro totožnú cestu s tou NC430, tak viem o čom hovorím.
Zdar Shony.
Pre zaujímavosť by som to urobyl až po nejakom čase posluchu cez din/peťkolík.
A nakoniec malé doporučenie na prepojenie gramo-zosilovač použi cca 0,5m káble s činč, ja som si ich zbastlil z RG62.
Nechcem do ničoho nútiť, sú to lacné úpravy, ktoré dokážu začínajúceho hifistu pozitívne nakopnúť. Prešiel som skoro totožnú cestu s tou NC430, tak viem o čom hovorím.
Zdar Shony.
Ještě jednou díky moc, tohle všechno jsou pro mě rady k nezaplacení
Subtalíř už jsem vyndaný měl, ale fleky jsou na tom hlavním talíři na který se dává deska, nechtěl jsem to brát abrazivem, abych neponičil ten pískovaný povrch (vlastní zkušenost), ale třeba by to snesl.
Napojit to asi zkusím, jak říkáš, prvně DIN a chvíli poslouchat, pak teprve CINCH - aspoň si tím ověřím, jestli "slyším" a jak dobře
Mám zálusk na reproboxy http://aukro.cz/high-end-tripasmove-rep ... 83270.html
Hodně se mi líbí a do místnosti kde poslouchám - nudle v panelovým bytě cca 3,5 x 7 - by to mohlo být ono. Nechtěl jsem na ně zbytečně poukazovat, ale beztak všichni tady na aukro sem tam juknou, takže o nich budou vědět. Mám ale strach v jakém stavu budou závěsy atd.
Subtalíř už jsem vyndaný měl, ale fleky jsou na tom hlavním talíři na který se dává deska, nechtěl jsem to brát abrazivem, abych neponičil ten pískovaný povrch (vlastní zkušenost), ale třeba by to snesl.
Napojit to asi zkusím, jak říkáš, prvně DIN a chvíli poslouchat, pak teprve CINCH - aspoň si tím ověřím, jestli "slyším" a jak dobře
Mám zálusk na reproboxy http://aukro.cz/high-end-tripasmove-rep ... 83270.html
Hodně se mi líbí a do místnosti kde poslouchám - nudle v panelovým bytě cca 3,5 x 7 - by to mohlo být ono. Nechtěl jsem na ně zbytečně poukazovat, ale beztak všichni tady na aukro sem tam juknou, takže o nich budou vědět. Mám ale strach v jakém stavu budou závěsy atd.
No high end to nieje ale začať niekde musíš, ten tanier kľudne vezmi cifom tiež som to tak urobil vobec ho nepoškodiš, len dáš dole vrchnů vrstvu oxidov, poprípade sem vlož fotku toho taniera s fľakmi, a ako tu už niekto povedal si na začiatku tak si to uzívaj.
Hifi zdar.
Hifi zdar.
No iluze o High Endu nemám, ale díval jsem se, že někteří je tu mají (nebo větší fb825) a celkem si je chválí. Otázka je, v jakým můžou být stavu, na co si dát pozor a jak to eventuálně poznat, že je bedna KO
Takže som sa na tie bedne pozeral poriadne, ak by si ich vyhral zober si zo sebou svoj zosilovač a zdroj zvuku/hudby, basák má gumený záves a stredy penový, náhradné penové stoja cca 4€ 1ks, viacmenej predpokladám, že majú asi 20 rokov (vyrábali sa do r.1993) tak to je na výmenu, takže kontrola by oko + hmat. vyhybky len sluchom ale ak v nich niečo odišlo tak je aspoň dovod na vylepšenie/kondíky. No a hlavne posudzuj uchometricky, aj keď nemám zdanie do akej výšky sa vyhúpne cena a podľa recenzií čo som našiel reálna je okolo 4000kč ale máš pravdu chvália ich pre veľmi zrozumiteľné basy a ľahkú vybuditeľnosť, čo je plus.
Prajem veľa štastia v aukcii a daj potom vedieť čo a jak.
Shony
Prajem veľa štastia v aukcii a daj potom vedieť čo a jak.
Shony
Ty Philipsy budou za ty prachy super, rozhodně lepší jak různý dnešní pidibudky za 20 tis a vejš
Basák má gumovej závěs, tam se není čebo bát. Mrkni se akorát na výškáče, zda nejsou nějak vyměnovany nebo tak... Podle obrazků vypadaj, že jsou v dobrým stavu 
Tak to večer zkusím, uvidíme, doufám, že se o ně nebude přetahovat moc lidí a taky že nikdo z nich nečte toto vlákno
Jinak asi půjdou dost draho. Pokud to dopadne, dám vědět...
Teď mi došla jedna věc, možná je to hloupost, ale vlastně nevím, jestli je PHONO vstup v tom Marantzu MM nebo MC, nikde tam není nic napsáno a ani jsem nenašel případný přepínač. Stýček google toho taky moc pro mě smysluplného nevyhodil 
Našel jsem ale aspoň stránku s technickými údaji k Marantz 1515, což by měl být naprosto stejný stroj (manuály byly pro ně společné) a vzhled a výkon atd. odpovídá. Jsou tam rozsahy toho phono vstupu, ale já to z toho nepoznám (pokud to vůbec jde).
Neuměl by někdo pomoct?
http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 93crx.aspx
Našel jsem ale aspoň stránku s technickými údaji k Marantz 1515, což by měl být naprosto stejný stroj (manuály byly pro ně společné) a vzhled a výkon atd. odpovídá. Jsou tam rozsahy toho phono vstupu, ale já to z toho nepoznám (pokud to vůbec jde).
Neuměl by někdo pomoct?
http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 93crx.aspx
No tak to vyzerá na MM, keby to bol aj na MC bol by tam prepínač na dve rozne systémy. Aj hodnoty ako tak sedia.
Shony
Shony
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to jedno, dávat na Teslu MC by stejně nemělo smysl.
MC má smysl montovat jen na opravdu dobré gramofony.
A jen dobré MC přenosky. K nim ideálně odpovídající stepup trafo.
Spousta problémuů u MM odpadá a umí zahrát taky dobře (Třeba 2M black
)
MC má smysl montovat jen na opravdu dobré gramofony.
A jen dobré MC přenosky. K nim ideálně odpovídající stepup trafo.
Spousta problémuů u MM odpadá a umí zahrát taky dobře (Třeba 2M black
Mno to je pravda MC na NC430 je zhovadilosť ideálne je OM5.
2M Black je už fakt niekde inde, Osobne mám 2M Red na Duale, a tak ešte do zrovnatelnej prenosky s 2M Blue by som išiel ale vyššie už asi nemá zmysel. Tu fakt neide o peniaze čo vložíš do prenosky ale musíš mať adekvátne ramienko a šasi.
Inak sledujem aukciu zatiaľ to vyzerá celkom dobre, tak držím palce.Posledných 5minút bude dramatických, doporučujem otvoriť si dva krát tu istú aukciu a v jednom okne sledovať cenu a v druhom mať už pripravené prihodenie, tiež je zaujímavé sledovať koľko krát bola aukcia zobrazená = vidíš približne koľko ľudí a ako často si aktualizuje zobrazenie ale to sú len moje tipy, stratégie sú rozne.
Shony.
2M Black je už fakt niekde inde, Osobne mám 2M Red na Duale, a tak ešte do zrovnatelnej prenosky s 2M Blue by som išiel ale vyššie už asi nemá zmysel. Tu fakt neide o peniaze čo vložíš do prenosky ale musíš mať adekvátne ramienko a šasi.
Inak sledujem aukciu zatiaľ to vyzerá celkom dobre, tak držím palce.Posledných 5minút bude dramatických, doporučujem otvoriť si dva krát tu istú aukciu a v jednom okne sledovať cenu a v druhom mať už pripravené prihodenie, tiež je zaujímavé sledovať koľko krát bola aukcia zobrazená = vidíš približne koľko ľudí a ako často si aktualizuje zobrazenie ale to sú len moje tipy, stratégie sú rozne.
Shony.
Plánuju OM5 (konkrétně verzi E s eliptickým hrotem), taky si myslím že k tomu šasi a na začátek to bude adekvátní volba. Šlo mi jen o to, jestli je v tom receiveru správný typ předzesilovače o MC přenosce jsem vůbec nepřemýšlel.
Bedýnky nakonec nemám
, dal jsem si limit 3011 (vždycky házím "nekulatá" čísla a vyplácí se mi to), když jsem to viděl jít výš, tak jsem už ani nepotvrdil příhoz - aukci vždycky sleduju tak, že vím ve které vteřině přesně končí a přihazuju v posledních 10 vteřinách tak, že to už to mám nachystané a jen posledním klikem potvrdím příhoz, případní jiní zájemci pak už mají smůlu. Teď mě to trochu mrzí, šly jen za 3303,- což bych ještě dal - holt nevýhoda mojí metody, není čas reagovat, ale taky mě to chrání od toho, abych se svezl na vlně nákupní horečky a pak si to nevyčítal - kdysi jsem si tahle neuváženě kupoval notebook a od té doby si dávám bacha, stálo mě to víc jak 1000 navíc - holt zkušenosti něco stojí 
Budu hledat dál, však to nejsou poslední bedny na světě....jen ty svoje šumítka bych opravdu rád vyměnil, otázkou je za co v rozumné ceně
Bedýnky nakonec nemám
Budu hledat dál, však to nejsou poslední bedny na světě....jen ty svoje šumítka bych opravdu rád vyměnil, otázkou je za co v rozumné ceně
No nič to aj tak dobre, nájdeš niečo iné, ale už sa mi aj začali páčiť a prial som ti ich.
A čo máš za búdky teraz ?
Shony
A čo máš za búdky teraz ?
Shony
Neznám, neslyšel jsem (mám zkušenosti jen s dražšími typy), ale za ty prachy by to nemuselo hrát špatně... Každopádně to chce slyšet, nekupovat na slepo!
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... bl-tlx-40/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... bl-tlx-40/