Tak jsem konečně pokročil co se týká repro, pořídil jsem Quadral Merin Phonologue a zvukově se to nedá srovnat (ačkoli netvrdím, že je to TOP, pro mě to je posun kupředu). Porovnání proběhlo jak jinak než na klasice a rozdíl bylo slyšet po prvních taktech.
Přineslo to sebou ale i nepříjemnosti, jednak je slyšet v pauzách z gramofonu brum, tipuju to na trafo nebo motorek, a taky je slyšet každá nedokonalost na desce - praskot atd.
Ještě přemýšlím, že asi nemám dostatečně gramofon uzeměný (to by snad mohlo část brumu eliminovat). Tím, že jsem předělal DIN na CINCH, tak není zem z přenosky vyvedená na šasi gramofonu (tak to bylo v originále - přímo z pinu č. 2). Předpokládám, že bych měl tedy stínení původního zapojení (viz obrázky víš) propojit na spodní plech? Ten už mám propojen na zem na zesilovači.
Tesla NC430 - co s ní?
-
AndrejKvet
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tesla NC430 - co s ní?
Dobrý deň, dostala sa mi do rúk táto nádhera. Je v peknom stave. Ale ako tu ž spomínal jeden užívateľ tak" Zde mi je trošku divné že ramínko se ve vzduchu vrací neustále zpět (od středu talíře ven) a nejde to nastavit tak aby to nedělalo".
Mám tento istý problém, môžete mi prosím Vás poradiť ako sa to dá vyriešiť? Keď chcem ramienko resp. ihlu položiť napr. do stredu platne alebo na koniec, no tak to nejde lebo sa vždy vráti. Ale na začiatku platne sa to dá a hrá to v pohode ale aj ked to hrá tak sa to dostane len tak max. 2cm za okraj potom už to dalej nejde.
ďakuje za všetky rady.
Mám tento istý problém, môžete mi prosím Vás poradiť ako sa to dá vyriešiť? Keď chcem ramienko resp. ihlu položiť napr. do stredu platne alebo na koniec, no tak to nejde lebo sa vždy vráti. Ale na začiatku platne sa to dá a hrá to v pohode ale aj ked to hrá tak sa to dostane len tak max. 2cm za okraj potom už to dalej nejde.
ďakuje za všetky rady.
Problém bude pravděpodobně v nastavení antiskatingu, vracet se to ale bude asi vždy...
Tak to tady čtu, po několika letech a chci se zeptat, Lamaku, jak to celé dopadlo, jaký máš dnes gramofon? Co Tesla?
Ahoj lidičky zdravím všechny příznivce tohoto produktu.
Prosím Vas poraďte mi jaky řemínek pohonů koupit na Teslu NC430 rozměry atd.. jaky vosk použít na oživení dřeva, a kde a jak a cim se premazava gramofon děkuji
Prosím Vas poraďte mi jaky řemínek pohonů koupit na Teslu NC430 rozměry atd.. jaky vosk použít na oživení dřeva, a kde a jak a cim se premazava gramofon děkuji
-
fb_tomáš15
- Kontaktovat uživatele:
Mazání podle návodu, řemínky pan Zatloukal z Litovle a vosk na nábytek v Hornbachu.
řemínky čtyřhrany pasujou z NC420, NC440, NC450, Lenco L435 (ten má stejné šásko)