Tunery - pochlubte se !

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tunery - pochlubte se !

Příspěvek od šeďour »

Děláš si srandu :?: ...právě kvůli tomu wifi připojení jsem si to koupil.Že bych přes celej byt tahal dráty kvůli tomu, abych si připojil rádio, to se mi teda fakt nechtělo.
Kdybych ty dráty natáhnul, tak bych si to nemusel kupovat, páč internetový rádio umí i můj BR přehrávač.
Ale v nabídce prodejce Conrad je těch typů rádií mnohem víc a právě většina se připojuje drátem.

Klasickej tuner jsem zavrhnul.Tohle má prostě mnohem víc možností a i lepší zvuk.
kabelguru.cz

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

šeďour píše:Děláš si srandu
proc ? ne kazdy wifi pouziva, ja to treba do bytu nechci ...

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Chápu, asi patříš k lidem, co jsou přesvědčený o škodlivosti blízkýho vysílače wifi (ať už z jakýhokoliv důvodu).Znám pár lidí s tímhle názorem ve svým okolí.
Problém je, ale jak se například zbavíš v obydlený oblasti všudypřítomnýho wifi signálu od sousedů ?

Já používám wifi rád, je to pro mě pohodlný.Dokonce jsem si pořídil zesilovač signálu.
kabelguru.cz

Odar

Příspěvek od Odar »

A nad hlavou moze mat kludne BTSku s GSM / UMTS / LTE. Vyhnut sa tomu neda - jedine alobal na hlavu :mrgreen:

šeďour --> Mam objednanu novinku 5 GHz ac od MikroTik. To bude svistat *palec*

mac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mac »

Já mám toto a hraje to dost slušně.
http://www.lifestyle-av.co.uk/range_inf ... ange_id=16

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den, dodnes hraji na tuner Grundig RT100, vyrobený kolem roku 1969, je mu tedy skoro padesát let.Za tu dobu co ho vlastním jediná závada, jeden vadný ellyt tantal - zkrat.Vlastnil jsem mnoho tunerů od firem Sony,Luxman,Saba,Philips ale co do citlivosti a kvality zvuku jsem zůstal u tohoto přístroje.Vzhledově perfektní.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Tak ono určitě stojí za zamyšlení, že i většina tunerů v tomhle threadu, které jsou u svých majitelů dlouhodobě, je značky Grundig. Třeba můj T4, běžný komerční model za nějakých 500,- DEM, na hlavu porazil všechny Magnum Dynalaby, kolik jich v žižkovském studiu měli.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

S499 :
... a to ještě ten T4 je myslím už z té novější finearts série, kdy to už vlastnil philips .... ty starší tunery a receivery z 80 tých a 70 tých by mohly být ještě lepší ..např. T7500 apod. . ..Já mám momentálně T35 - taková poslední vlaštovka z 80tých let, a ve srovnání s Yamahou TX-340( natural sound ) je citlivost na míle jinde. Mám tam píchlý kus drátu a stanic mraky. Když u yamahy pustím scan, tak skoro nic nechytne .... jen když to nastavím ručně věda frekvenci, tak si dá někde říct - nicméně po srovnání s grundigem si vysloužila jít do kouta - a to jsem si ještě dal tu práci opravit jí podsvícení displeje (ten je fakt hezkej, ale to je fakt všechno ).......
... ono když se kouknu dovnitř, tak je tam holt taková destička která má asi všechno umět a zvládnout, ale skutek utek - zato grundig je uvnitř dost nacpanej... dali si s tim víc práce; výsledek je víc než jasnej...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Také mám pořád Denon TU-QS10, ale častěji jako kulisu používám StreamBox ProJect ( ten neskutečný výběr žánrů, stilů, radií z celého světa, v různých kvalitách...). . Nevím, že se nyní honíte za citlivostí tunerů ( za komančů to bylo o něčem jinem), osobně mám příjem FM z kabelovky a zvuk bez připomínek.
Ale na druhou stranu jsou to krásné mašinky.

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den.Je fakt,že ty starý tunery od Grundiga hrají velmi dobře.Před rokem 1989 jsem s rotátorem na tu RT 100 chytal rakouské a německé stanice i berlínský RIAS.To jen k té citlivosti.Ještě vlastním Grundig S T6000 a Grundig T 7500.taky slušný stroje.Potřeboval bych servis manual na T7500.Na ST 6000 servis manuál vlastním ale T 7500 je zcela jiný stroj.Někde jsem na tomto foru četl, že jsou to shodné stroje ale bohužel to není pravda.Mimo jiné mají každý jinou vstupní jednotku UKV.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já mám
Thorens TRT-2000
Denon TU-1500AE
Grundig R1000
Tesla T820A

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Renown píše:Já mám
Thorens TRT-2000
Denon TU-1500AE
Grundig R1000
Tesla T820A

Ten Thorens vypadá parádně.

Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ja som si v domneni ze to bude cesta predal davnejsie svojho dlhorocneho spolocnika Yamaha TX670 ktoru som mal od nova a nahradil ju Streamerom Cambridge Audio Stream Magic 6. Zvuk bol vsak podla mna vyrazne horsi ako z predchadzajuceho tuneru, tak som si znovu kupil tuner (Sony ST SA 3ES) a opat porovnal a aj tento tuner ma podla mna vyrazne lepsi zvuk ako co liezlo zo streameru. Hlavne mi vadili "tupe" vysoke frekvencie. Takze som sa Streameru zbavil kupil DAC a spokojne pocuvam Sony ST SA3ES

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já mám Grundig přijímač na chatě.Je to sice jen rádio velikosti kabelky, ale je skvělý.Nejen, že má perfektní příjmový vlastnosti, ale i dost slušnej zvuk.
Vím, že to není klasickej komponent a, že to sem tím pádem úplně nepatří, ale je to opravdu dobrý rádio a i když je to koupený někdy po roce 2000, tak evidentně značce Grundig se dá pořád věřit.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Grunďase mám AM/FM rádiobudík Sonoclock 20 no a koukám dovnitř: jeden velký integráč Sony co to celé řídí...
tedy není všechno Grundig co má na panelu logo Grundig...

Odpovědět