Tunery - pochlubte se !
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Tunery - pochlubte se !
A ještě něco - tohle by bylo zřejmě řešením, ale nějak na tom mém Grundigu nemohu najít USB rozhraní, ha, ha!
https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... gLFyfD_BwE
https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... gLFyfD_BwE
hen takýto tuner Soňáčik model ST-S390, 2 anténní vstupy (A-B), měřák síly příjmu [dB] no
a frekvence (MHz) RDS, 30 pamětí, stačí !
a frekvence (MHz) RDS, 30 pamětí, stačí !
- Přílohy
-
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zaujímavý kus železa. Zhodou okolností vlastním ST-SA5ES. Čo ťa priviedlo k rozhodnutiu zameniť ho za Pioneer?
sry jako hoši, tuner analog ze 70.let je dekorace a lapač prachu, Vy ho někdy zapínate, posloucháte ? očumovadlo a historie audio jo, to ano ale jinak...
Ten Pioneer vypadá vážně moc hezky, jako by byl úplně nový.
ten Pioneer funguje lepsie ako to ST SA 5ES. Aspon v mojich podnienkach v Bratislave kde pocuvam vacsinou FM radio a obcas Devin a Slovensky Rozhlas - co je vsetko lokalny prijem - mal ten Sony problem so selektivitou a to tak ze obcas bol prijem - silny signal, nizky sum a rusenie a druhy den kolisanie signalu podla pohybu po miestnosti. Tiez jeho vela funkcii a kumulovane funkcie na jednom titernon tlacitku, malicke ikonky na display, automaticke zaradivanie wide/narrow - proste nepacila sa mi ani jeho ergonomia.
Pioneer zatial velmi stabilny signal aj na kusok drotu a nizka hladina rusenia a sumu. (inak pouzivam jednoduchy dipol vytiahnuty zvonku na stenu, tam je signal este lepsi ako na ten kus drotu).
Lechos tuner pocuvam prakticky denne. Mal som alebo mam viac tunerov a aj tie “najnovsie” a povazovane obecne za vyborne (Accuphase T109, Onkyo T9990, Sony ST SA5ES) mali svoje muchy sposobene vekom. Displaye casom stracaju svietivost a nahradit sa nedaju, ST SA5 ES prestane drzat pamate stanic (moj nie ale viac pripadov co poznam). T9990 prestane fungovat auto tuning... Tie novsie spickove tunery su tiez uz min 10 a viac rokov stare a vyzera ze budu mat viac problemov do buducna ako niektore tieto zo 70-tych rokov.
Medzi inym 43 rocne trafo toho Pioneera je absolutne nepocutelne ani s uchom tesne pri nom, ak sa vyoalia ťziarovky v osvetleni a indikacie tych par funkcii, tak sa daju lahko opravit/nahradit, ovladanie absolutne jednoduche, ziadne zbytocnosti ktore nepotrebujem a mozu sa casom pokazit... a ma aj lepsi zvuk ako ta ST SA5ES (na vyssich frekvenciach hlavne)
Pioneer zatial velmi stabilny signal aj na kusok drotu a nizka hladina rusenia a sumu. (inak pouzivam jednoduchy dipol vytiahnuty zvonku na stenu, tam je signal este lepsi ako na ten kus drotu).
Lechos tuner pocuvam prakticky denne. Mal som alebo mam viac tunerov a aj tie “najnovsie” a povazovane obecne za vyborne (Accuphase T109, Onkyo T9990, Sony ST SA5ES) mali svoje muchy sposobene vekom. Displaye casom stracaju svietivost a nahradit sa nedaju, ST SA5 ES prestane drzat pamate stanic (moj nie ale viac pripadov co poznam). T9990 prestane fungovat auto tuning... Tie novsie spickove tunery su tiez uz min 10 a viac rokov stare a vyzera ze budu mat viac problemov do buducna ako niektore tieto zo 70-tych rokov.
Medzi inym 43 rocne trafo toho Pioneera je absolutne nepocutelne ani s uchom tesne pri nom, ak sa vyoalia ťziarovky v osvetleni a indikacie tych par funkcii, tak sa daju lahko opravit/nahradit, ovladanie absolutne jednoduche, ziadne zbytocnosti ktore nepotrebujem a mozu sa casom pokazit... a ma aj lepsi zvuk ako ta ST SA5ES (na vyssich frekvenciach hlavne)
Sony ztrácí dech, displej bledne, na mírný poklep se rozehraje, většinou teda - velmi mě to překvapilo ale co, rok pořízení 1992 něco znamená, jinak jako nový včera ze skladu...dneska bych zvolil jinou značku tenkrát výběr nevelký leda na objednávku nebo soukromý dovoz. Velmi málo používaný, paralelně musí běžet zesil no a to je pěkný žrout elektřiny. Anténa 3-el yagi na balkoně 10.patra, stačí.
Kdysi jsem si z Anglie přivezl nádherný stroj Marantz 4025 L.
Je to mašina těžká jako prase, do dneška funguje perfektně, dokonce i kazeťák běhá s původními řemínky.
Zkrátka poctivá původní americká práce. Má to phono vstup, takže jsem vyřadil preamp zabudovanej v gramofonu a používám ten co je ve phono vstupu. Tuner má vysokou citlivost, takže mi stačí jenom pokojový dipól. Maximální spokojenost.
Je to mašina těžká jako prase, do dneška funguje perfektně, dokonce i kazeťák běhá s původními řemínky.
Zkrátka poctivá původní americká práce. Má to phono vstup, takže jsem vyřadil preamp zabudovanej v gramofonu a používám ten co je ve phono vstupu. Tuner má vysokou citlivost, takže mi stačí jenom pokojový dipól. Maximální spokojenost.
Aj ja si dovolím sem pridať obrázok. Na obrázku nie je síce môj tuner ale asi tak nejak podobne zachovalý je aj môj Sanyo Expert 1640 a hrá a funguje veľmi dobre.
Primare I32
Pro-Ject 2Xperience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono, Sanyo Expert 1640
Primare CD32, IBasso Dx 150, RME ADI-2 DAC FS, STRONG LEAP-S1
2A acoustic EMPIRE
Chord, Cardass
IT 01s, Senn. HD 660 S
Pro-Ject 2Xperience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono, Sanyo Expert 1640
Primare CD32, IBasso Dx 150, RME ADI-2 DAC FS, STRONG LEAP-S1
2A acoustic EMPIRE
Chord, Cardass
IT 01s, Senn. HD 660 S