Myslím, že L/NC 452 je fajn strojek. Hodit tam lepší motorek nebo aspoň na pružinky a zas to bude o fous lepší
Údržba a vylepšení gramofonu Lenco L-452 (Tesla NC452)
Re: Údržba a vylepšení gramofonu Lenco L-452 (Tesla NC452)
Je fajn, že aspon někdo něco tady kutí a má trpělivost oživit starý stroj.
Myslím, že L/NC 452 je fajn strojek. Hodit tam lepší motorek nebo aspoň na pružinky a zas to bude o fous lepší
Tak nakonec sem ještě objednal i nový subtalíř z uložením je to náhrada nejspíš z pro-ject debut + nějaká redukce, všechny náhradí díly objednávám přes "servisáka tesla gramo", vyšlo to na 500,-+pošta, je to komplet sada.
Kdyby jste někdo potřeboval tak tady je kontakt s pánem je skvělá domluvu a vstřícnost odpovídat na dotazy:
http://www.gramofony.wz.cz/kontakty.htm
Kdyby jste někdo potřeboval tak tady je kontakt s pánem je skvělá domluvu a vstřícnost odpovídat na dotazy:
http://www.gramofony.wz.cz/kontakty.htm
Subtalíř dneska dorazil, takže pokud mi zbyde sil po pracovním dni, tak bych ho ještě dnes rád namontoval.
A pak si konečně v klidu pustil nějaké lp
A pak si konečně v klidu pustil nějaké lp
Tak a jsem v řiti 
To nové uložení je trošku odlišné, podle nákresu.
Nevím zatím jak to vyřešit
To nové uložení je trošku odlišné, podle nákresu.
Nevím zatím jak to vyřešit
Tak a jsem v řiti
Heureka...zapojil sem svoje strojařské vzdělání a po úvaze že by nemělo nijak vadit zda bude spodní příruba z vrchu nebo ze spoda sem jí dal oproti originálu zvrchu.
Výšku subratíře sem si odměřil dle originálu a +-0,5mm sem se trefil stejně i s novímplastovým subtalířem.
Takže pokud bylo ramínko předtím dobře seřízené mělo by to bý ok.
Výšku subratíře sem si odměřil dle originálu a +-0,5mm sem se trefil stejně i s novímplastovým subtalířem.
Takže pokud bylo ramínko předtím dobře seřízené mělo by to bý ok.
Tam jsme z 99% všichni
.Kde je problém?Piš to hned a né výkřiky typu faceboku
Jsi nebyl na vojně?Musíš udat vše včetně souřadnic. 
V řiti jsi napsal jako první,pak jsem odpověděl ale mezitím jsi byl rychlejší v odeslání 
Taky sem si pořídil minule s talířem originál tesla měrku, podle popisu se dá kontrolovat nulová poloha raménka.
Dal sem to na nejměnší poloměr podle návodu pro NC 450, předpokládám že 452ka má polohu stejnou?
Co myslíte chce to nějak srovnat??? Nevím jestli to z té fotky půjde něco poznat.

Co myslíte chce to nějak srovnat??? Nevím jestli to z té fotky půjde něco poznat.

V kazdem pripade ti predni hrana prenoshy pomerne "utika" smerem ven! V optimalni pozici musi "zarezavat" s linkami. 
Fajn zítra to zkusím poladit, a neví někdo jestli mám opravdu věřit té osnově pro 450ku? Nevím jestli měli s 452kou stejný ramínko?
Kolega Efičák mi poradil nalepit(izolepou) na přenosku tuhu z mikrotužky (5-6cm) pro přesnější srovnáni osy s měrkou.
asi budu trochu OT, ale snad to prispeje do této diskuze...zajima me, zda existuje jiny alternativni headshell k tomuto gramofonu, který také vlastním! Nechci meni přenosku, ale radeji bych mel dva headshell-y s ruznymi přenoskami a jednoduse je tak zamenovat...