Blu-Ray film (vizuální kvalita)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)

Příspěvek od drfish »

Půjčil jsem si kdysi japonská DVD v Music worldu v Rybné a udělal "záložní kopie". Asi to tam ještě mají, i když teď už jsou v Dlážděné...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Ach ták 8-)
Už jsem si myslel, že jsem něco prošvihl.
Jinak dík za postřeh s BD. Četl jsem kdysi, že rozdíl mezi DVD a BD není žádný a je to jen prostředek k vytahování peněz z kapes zahraničních sběratelů a fandů.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

jirie píše:Četl jsem kdysi, že rozdíl mezi DVD a BD není žádný a je to jen prostředek k vytahování peněz z kapes zahraničních sběratelů a fandů.
I v případě remasterů českých filmů, které jsou "kompromisní" se to vyplatí. Markéta Lazarová je prostě božská a Limonádový Joe taky vcelku stojí za to.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak Markéta to je také úplně nově udělaný film. Kdyby nebylo jasného požadavku NFA byl by býval byl ještě lepší.
Měl jsem možnost vidět srovnávací záběry původního filmu, nové verze pro NFA a nakonec i toho, co udělal autor "pro sebe".

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Zakoupil jsem prodlouženou verzi Pána prstenů na BD, kterou jsem měl doteď na DVD. Rozdíl v obraze menší než jsem čekal, ale přece jen detaily pozadí a bodů v krajině citelné zlepšení . Zvuk slušný, ale to už taky bylo na DVD. Přesto bylo včerejší sledování zážitkem, zase mě to rozštípalo a utvrdilo, že je to jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl...

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

V pátek jsem si koupil Hobita 2 (blu ray, steelbook, 2D) že se na to kouknu.
Bontonlad v Karolíně (Ostrava) fungláč ve folii.
Viděl jsem hovno, neb disk je zmetek. Nedoporučuji koupi než se ujasní kde je vlastně chyba.
Samozřejmě jsem vyzkoušel všechno možné, ostatní BD švihají jak po másle.
Nemám to jednoduché *headbang*
Zítra jdu reklamovat, uvidím, snad mě nenaserou ještě víc :twisted:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já počkám na prodlouženou verzi.....na mě jsou ti Hobiti ještě málo roztahaní... :lol:

Minulý týden jsem si zadal do google "vizuálně nejlepší film", jestli mi jako něco neuteklo. Vyskočily na mně soukromé žebříčky uživatelů na různých fórech, tak jsem se to jal zkoumat. Samozřejmě, že jsou tam většinou filmy jako Avatar, Temný rytíř, Pán prstenů,Sunshine, Fontána, Matrix atd...
http://www.listal.com/list/visually-stu ... ovies-gifs
http://www.ranker.com/list/top-10-most- ... obo?page=1

Z posledních kousků, které jsem v seznamech objevil:
http://www.csfd.cz/film/287718-snehurka-a-lovec/
http://www.csfd.cz/film/220919-transformers/
ani u jednoho filmu z těchto dvou uvedených netřeba užívat mozek při sledování.. :lol: ...to se někdy hodí :lol:

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Vyměněno za jiný kus, funglovka ve folii, ty samé problémy.
Buď je vadný disk, nebo si s něčím na tom disku neporadí C.A. a dělá to to co dělá.
Reklamace i druhé BD, vráceny love, velmi ochotné,vstřícné a seriozní jednání, což při reklamacích nebývá (týká se jen prodejny v Karolíně)
Buď dostali do Karoliny "pondělní"výrobu, nebo je na chuja celý náklad STEELBOOK 2D.
Byl bych rád kdyby někdo ( třeba drfish, nikdo jiný to stejně nečte, navíc má C.A. :D )kdo měl doma nějakou verzi HOBIT 2 na blu ray napsal postřehy.
Asi budu muset počkat taky na další vydání *headbang*

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak to je teda masakt s tím nefunkčním BD :-/ To mě naštěstí ještě nikdy nepotkalo.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Úplně nefunkční ten BD není, do naběhnutí menu je vše O.K.
Tragédie je vše potom. Je to na delší vysvětlení.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Pamela píše: Byl bych rád kdyby někdo ( třeba drfish, nikdo jiný to stejně nečte, navíc má C.A. :D )kdo měl doma nějakou verzi HOBIT 2 na blu ray napsal postřehy.
Asi budu muset počkat taky na další vydání *headbang*
Já to nečtu, já to jenom všechno píšu! :lol: :lol: :lol:
Jinak Hobita zhodnotím asi opravdu až prodlouženého (ten ale už bude hádám brzy...) *palec*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Právě vyšel nový update od CA, kde se píše, že nový firmware odstraní přehrávání Hobita 2- takže to asi nebyl vadný disk, ale software v přehráači na něj nestačil... http://www.cambridgeaudio.com/products/ ... er#support
Firmware Updates

Click here for information about the latest firmware update
May 1st 2014

There is a new firmware update for the 751BD/651BD. The 751BD and 651BD use the same firmware. As such, the following update applies to both models.

- Region A (North, Central and South American and Southeast Asian countries plus Taiwan, Japan, China Hong Kong, China Macau and Korea).

- Region B (most European, African and southwest Asian countries plus Australia and New Zealand).

Features of the new update (version 751BD(CU)-15-0910) include the following:

- Improved BD disc compatibility with new releases such as “The Hobbit: The Desolation of Smaug”.

All features and improvements of previous firmware updates are also included in this latest version.

Note: playback of BDMV folders/files, ISO files and SACD-R is not supported due to copy protection laws.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

drfish
Jsem si říkal že to bude něco podobného, když jsou
všichni s BD spokojeni.
Až budu doma, kouknu na to.
Snad to zvládnu. Máš už nainstalováno?
Každopádně ti patří můj velký dík, že jsi to sem dal
a podělil se.
Víc takových "drfishů"

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Přes přímé připojení to naistalovat nešlo, musel jsem to stáhnout na fleshku a pak nainstalovat z ní. Je v tom updatu ale důležitá ztráta- zrušeno přehrávání z adresáře BDMV- takže se už nedá z HDD přehrávat plný bluray disk.
Jinak zpět k filmu- dnes jsem viděl poměrně slušný film http://www.csfd.cz/film/307856-kapitan-phillips/ výborný zvuk a obraz též.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Taky mi to přímo nešlo aktualizovat, nainstaloval jsem přes USB flash a funguje *thumbs up*
Uvidíme jak si poradí s Hobitem 2, až ho znova koupím tak to doufám konečně pofičí.
drfish ještě jednou dík.
Jestli v budoucnu narazíš na nějaké info ohledně C.A. Blu-ray, budu rád, když to sem hodíš.
Aktuální verze fw pro C.A. 751/651 je "751BD-15-0910"
Trochu jsem tady zavlekl jiné téma, ale vzhledem k tomu že tady nikdo nepíše to snad nikomu nevadí.

Odpovědět