Blu-Ray film (vizuální kvalita)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Pamela
Kontaktovat uživatele:

Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)

Příspěvek od Pamela »

Hobit 2 je doma, rychlý test a vše fičí jak má *thumbs up*
Problém NEBYL v Blu-ray disku nýbrž ve fw C.A.
Píšu to raději znova aby někdo nepozorný nenabyl dojmu že je snad s BD Hobit-2 ve STEELBOOK provedení
nějaký problém.
drfish
Velký dík za informace k vyřešení mého problému *thumbs up*
Kdybych byl hezká ženská, tak bych ti z vděčnosti snad i dal zapíchat :mrgreen:

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Odpoledne dorazil ještě balíček z "FILMARENA"
Dva steelbooky, až kouknu napíšu jestli jsem byl "unešen"
Chtěl jsem ale spíš připomenout co je to za obchod. Dodávka do druhého dne, stav steelbooků "ultras", balení balíčku "ultras"
Na svých stránkách recenze, hodnocení, komentáře, multibuy...
Tak nějak mě to zase dneska potěšilo, že i nějaká česká firma přes nosiče si podle mě zaslouží absolutní hodnocení.
Držím jim palce, abych měl kde chodit na "rozumy" a na nákupy se zárukou kvality.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Ještě bych rád upozornil na malou drobnost, kterou ale určitě všichni majitelé BD C.A. znají.
Když se ve filmu (HOBIT 2) u českého dabingu nezobrazují titulky u řeči všech těch šulinu co mluví nějakou hatmatilkou,
je třeba po spuštění filmu chvíli podržet na dálkovém ovladači tlačítko Audio/subtitle, po vyskočení okna s jazyky titulků rolovat dolů, CZ titulky na pozici zhruba 6 přeskočit a rolovat dolů až na druhé CZ titulky cca někde na pozici 16 a ty potvrdit, pak se budou zobrazovat titulky při čekém dabingu jen u dialogů s hatmatilkou. Toto nastavení nelze provést v základním menu disku!
Pokud je tato informace debilní a jasná každému malému dítětí, tak se omlouvám, já jsem s tím chvíli "maturoval"

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Takže Happy end se dostavil a Hobit se promítá. Skvělá zpráva i pro mne, jelikož jakmile vyjde prodloužená verze, jdu do ní... *2thumbsup*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Taky na ní čekám. Kdy má vyjít nevíš?

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Původně jsem na prodlouženou verzi chtěl taky počkat, ale někde jsem narazil že by to snad mělo být
až na vánoce (bylo by to celkem logické) a to je hodně daleko.
Dnes jsem skouknul "Djanga" a obraz není zrovna na posrání se.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No já počkám, protože mám vše, co zatím podle Tolkiena vyšlo, v prodloužerné verzi a kupovat to teď a pak znovu, se mi nechce, páč co pak s tím.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

"Ta doba co přijde, ta už nebude pro mně, ale tebe Františku, tebe to eště všechno čeká!" Bylo jednou sedm kamarádů...Doba se vymkla z kloubů a smetla všechno, co jí stálo v cestě. Jasný neobviňuje, jen vypráví. Obrázek si každý musí udělat sám. I své hrdiny. A je jich ve filmu pro každého... Pokud se člověk narodil např. v roce 1890, tak ve 24 letech narukoval do CK armády v 1.světové válce, v padesáti druhá světová, Protektorát, a ještě mu pak v pětapadesáti letech komunisti všechno sebrali a poslali ho do kriminálu. To byla ta doba kdy se tavila ocel...a příběhy lidí, kteří to zažili jsou opravdu silné. Už jich ale moc nežije. Tento film je vzpomínkou na národ, který už bohužel neexistuje. Dnes už tu žijí jiní Češi, ti co přežili...

Obrázek

Film má překvapivě dobrý zvuk DTS HD-MA 2.0, obraz 4:3 velmi pěkný, vyniknou původně neviditelné detaily jako sypající se tabák z cigarety nebo jak vítr honí sníh po závějích atd. Vizuální zážitek. Kvality samotného filmu není třeba vyzvedávat, já osobně ho řadím do TOP TEN české produkce. Dobře že to vyšlo na BD a vyplatí se to koupit. Jen je potřeba si na film udělat sváteční chvilku, odpočinutý a připravený divák užije si mnohem víc. Tak jako já dnes..... *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Tak jsem se dnes konečně dostal k HOBITovi 2.
Disk hrál naprosto bezproblémově, tudíž nový fw C.A. dobrý. *thumbs up*
Hodně mile překvapen, pohádka je to NÁDHERNÁ, rozhodně stojí za podívání,délka značná ale nevadí,
Obraz krasavec, ale na medaili to asi není.
http://www.filmarena.cz/blu-ray-hobit-s ... oust-19092

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Dnes jsem sjel Iron Man 3, že jako by tam mohl bejt dobrej obraz.
Jo, celkem to ujde (obrazově), ale měl jsem takový divný pocit že mě už nějak Blu ray neohromuje.
Vytáhl jsem teda "limitku" Avatar že to jako po delší době srovnám se současnýma špičkama co se obrazu týká
Trochu jsem měl obavy že Avatar obrazem zapadne mezi ostatní.
Hovno, zase jsem čuměl skoro na celý film s otevřenou hubou, je to obrazově minimálně o třídu výš než současné Blu ray špičky.
Absolutní vizuální dokonalost, Proč bylo možné vydat Blu ray s takovým obrazem v roce 2010 a není to možné
v roce 2014 ?

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

V recenzi na "limitku" kterou vlastním se zmiňují o nějaké verzi s vyšším datovým tokem:

""""Komu se fascinovaně neotevřou ústa při scénách bioluminescence a Jakeově bloudění spálenou džunglí, ten by si měl nechat vyměnit bulvy. Chyba je jednoznačně na jeho straně. Obraz je zkrátka splněným snem, a to i přes snížený datový tok, jenž se ani zdaleka nevyrovná tomu z „vanilla edice“, který oslňoval rekordními čísly.""""

Neví někdo co je to za vydání a jestli se dá ještě někde sehnat (samozřejmě nové)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nevím, jestli a proč se tomu říká Vanilla Ice, ale jednalo se o BD Avatar, kde byl jen film samotný, žádné bonusy a zbytečná bižuterie navíc. Tak mohla být celá kapacita disku věnovaná filmu s co největší obrazovou kvalitou.

Mám jej doma a je to stále referenční BD co se kvality obrazu týká.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

PítrsPraha
Dík za info. Je to verze co se prodávala v ČR ? CZ dabing ? Vyplesknout balení zepředu, zezadu a hodit to sem by
myslíš bylo možné ???

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jestli je tam CZ dabing, tak to doopravdy nevím :-D, nikdy jej u zahraničních filmů nepoužívám ;-). Nejspíš tam ale je, je to normálně česká verze koupená v Čechách.

Večer vyfotím a dám sem ;-), to je maličkost.

Odpovědět