Gustard X26 Pro

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gustard X26 Pro

Příspěvek od fox »

Ta fotka asi nic nevypovídá. Je z roku 2019. Nevím, jestli byl už v té době přístroj na světě.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Link co sem dal vyssie Tomas je odkaz na meranie X26 z 05/2019, tak asi bol uz na svete. Ide vsak o verziu X26 nie X26Pro. Na ASR ako vsade sa vsak aj len tak plka, sucastou toho je tato fotka nejakeho autozosilnovaca. Dotazy ci sa nieco hreje a ako velmi su usmevne. Pre niekoho je “velmi” ked je na povrchu 30st a pre niekoho nie je vela ani ked to ma 45st C. Treba to odmerat ked to niekoho trapi. Zakladna orientacia na hrubo je taka, ze ked dame na pristroj ruku a je to tak horuce ze ju tam nevieme udrzat bez popalenia, tak to bude mat na povrchu teplotu minimalne cca 55 st Celzia

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

fox píše:
14 črc 2023 21:33
Četl jsem na fórech, že se Gustard hodně zahřívá. Někteří, kteří ho používají pouze jako DAC a hrají přes předzesilovač, nebo integrovaný zesilovač, píšou, že tomu tak není a Gustard je pouze vlažný. Máte někdo s tím zkušenost. Budu ho používat pouze jako DAC
Topí opravdu hodně a protože jako chladič slouží celé hliníkové šasi, musí stát volně.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Gustik je doma. Po cca pěti hodinách zahřívání naměřeno 44 - 45 stupňů C na povrchu přístroje. Vajíčka bych na tom neuvařil.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

fox píše
Gustik je doma. Po cca pěti hodinách zahřívání naměřeno 44 - 45 stupňů C na povrchu přístroje. Vajíčka bych na tom neuvařil.
On má výhodu oproti uzavřené SMSL větší a masivnější skříň,i uvnitř žebrované chladíče a boční průduchy.Nejdřiv jsem o něm taky uvažoval.Ve vlákně o něm v ASR píše někde číňan Wolf,že nejlepších výsledků lze dosáhnout u 5V symetrického výstupu.Ať ti ti dobře hraje *2thumbsup*

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dík. Pro jeho koupi jsi mě vlastně navnadil ty. Četl jsem testy tvého dacu a tam byl srovnáván s Gustardem. Říkal jsem si, že je sice o padesát procent dražší, ale většina recenzí ho do nebe vychvalovala. I na tomto fóru je kladná reakce.
Mám ho propojený symetricky s předzesilovačem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ono záleží, kde na horní desce přístroje se měří. V té části nad trafy je mírně zahřátá, nejvíc hřeje vpravo vpředu, kde jsou chladiče převodníků ESS Sabre (na tom obrázku jsou vidět vlevo nahoře). Pracovní teplota vevnitř musí být tak 60°C, což mi přijde dost šílené. Na druhou stranu čip není zmrzlina, aby mu to vadilo. .................. Takže možná by nebylo špatné nad ty chladiče převodníků udělat nahoře podobný průdech jako na bocích, aby horký vzduch líp odcházel z vnitřku přístroje.
Ale to je snad jediná malá "výtka", která mě napadá. Jinak opravdu nádherný macíček, komponent, ke kterému jde získat citový vztah :D .
Vzhledem k tomu, že mám hodně neutrální zesilovač a monitory, tak u mě je to X26pro, kdo "dělá zvuk". A dělá ho fajn.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem měřil teplotu mého koncaku AF Strumento, neměřil jsem stejnou teplotu. Tak je to je asi vpořádku.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

fox píše:
17 črc 2023 18:11
45 stupnov na DAC je zly inziniering. Nevykonovy komponent nema co smazit 45 stupnov. Vela tychto cinanov z nejakeho dovodu sa prehrieva [aj napriklad veci od MiniDsp]. To je raz tak, ked je pristroj optimalizovany aby dobre nameral u Amira.

45 stupnov na koncaku je uplne v pohode a svedci o starostlivej konstrukcii v triede AB.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pokud zarizeni operuje v tride "A" ( a ze to hifisti maji radi :D), pak je 45 stupnu uplna pohodicka.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Co mam Chord Dave dost mu pomaha ten stojan Choral stand. Jednak je to odvodom tepla ale najma ze to ma vzduch zospodu aj zvrchu. Ten X26 dat na vyssie nozicky a samostatne stat a ine by som neriesil.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl jsem koncový zesilovač Audia Flight FL100. Pracoval ve třídě A, 2 x 100 wattů. Topil na 65 stupňů. V zimě jsem v poslechovce netopil. Spotřebovaval 3,5 kilowattů. Gustard je proti tomu drobeček. :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Presne tak, pianko. Muzu monobloky sroubovat biasem do A tridy a bylo mi receno, ze I kdyz je tak budu provozovat leta, tak zkratim zivotnost mozna z 30 na 25 let :lol:.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Zjistil jsem, že hodně záleží na teplotě v místnosti. 45 stupňů jsem tehdy naměřil, když bylo venku a taky doma horko. Včera, když se ochladilo, byla teplota přístroje okolo 40. stupňů.
Zvuk se každým dnem zlepšuje. Na cestě je taky pojistka Gustard.

Odpovědět