Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Aha už chápu.
Ve streamu se nevyznám. Nikdy mě to nezajímalo. Ale kdyby jsi chtěl cd přehrávač tak akorát k sestavě. Stal by určitě více než 100. Kdyby jsi doma porovnal třeba Accuphase DP-450. Věřím že by měl NUC už problémy..
Ve streamu se nevyznám. Nikdy mě to nezajímalo. Ale kdyby jsi chtěl cd přehrávač tak akorát k sestavě. Stal by určitě více než 100. Kdyby jsi doma porovnal třeba Accuphase DP-450. Věřím že by měl NUC už problémy..
Jasny a jasneze bude lepsi HW, nez co mam. Jestli by mel NUC oproti Accuphase problem - klidne jo, ale nevim. Je otazka, jestli by se pak porovnaval CD prehravac ciste jako transport, stejne jako funguje ten streamer, nebo i interni DAC prehravace, coz je zase neco, co lze taky resit jinak a to uz by bylo hrusky a jabka. Ten muj streaming setup muze znit celkem obycejne, jsou to jen NUC, ale v podstate mam samodomo udelane neco jako toto: https://euphony-audio.com/v4/buy_summus/ v dual PC konfiguraci, kterou prodavaji udelanou za 5k EUR. Ten Euphony system, ktery pouzivam, pouziva napr. take Pink Faun v jejich music serverech za pul mice, v dual PC konfiguraci spis tak za mega... jasne, HW bude samozrejme nekde jinde, ale moje zkusenost je ze i software hraje u streamingu velkou roli.
Před drahnými léty jsem přešel z integrovaného CD playeru na CD transport a externí DA převodník. Posun ve zvuku značný, finanční nároky taktéž. Postupně se ukázalo, že pro další zvukové zlepšení je nutno v digitální doméně zapomenout na CD přehrávač. Ten má z principu velké rezervy ve čtení dat a tak dnes už hraju vše z vlastního NAS přes speciálně upravený NUC. Spolu s dalšími nezbytnými náležitostmi (napájecí filtr, kabeláž, zesilovač) se digitální zvuk stane analogově tekutým beze všech nectností, které s ním (mylně) spojujeme.
Po letech trápení se s počítačem, potom Habarta NUCem a naposledy tunningem komerčního streameru, jsem se vrátil k plackám a jsem naprosto spokojený. Lituji ztraceného času řešením opravdu kvalitního HIFI z hardisku. Ani Aurender N20 včetně PaulPang Quad switche a DDC Denafrips GAIA a ultra drahé kabeláže se nechytal na skoro 20let starý Theta Compli CD transport. Testováno na DACech Mola Tambaqui a Chord Dave.
Jiri, theta compli bol vo svojej dobre velky skandal - bolo prebalene oppo za 500 usd a predavalo sa za 5.000
Robilo to viacero fairiem - Ayre, Goldmund a taketo highendove.
Jeden z prvych prikladov cenovo podmienenej audiopsychozy. Hifisti prisahali ako sa vysky zvysili, stredy zostredili a basy zbasili oproti “tvrdemu, plochemu, digitalne znejucemu oppo”. LOL. Mal som v tej done Theta GeN VIII gen 2 co bol prvy hi res dac com som vlastnil.
Robilo to viacero fairiem - Ayre, Goldmund a taketo highendove.
Jeden z prvych prikladov cenovo podmienenej audiopsychozy. Hifisti prisahali ako sa vysky zvysili, stredy zostredili a basy zbasili oproti “tvrdemu, plochemu, digitalne znejucemu oppo”. LOL. Mal som v tej done Theta GeN VIII gen 2 co bol prvy hi res dac com som vlastnil.
S Habarta NUCem léta žiju zcela bez trápení. Ve spojení se Sroll DAC převálcoval vše, co mu přišlo do cesty. A teď už nic nehledám, nepotřebuji, naprostá posluchačská spokojenost, když pominu zvukově zmršené nahrávky, které nezachrání nic.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pavle, môžme len zavidet nenarocnym ludom, co sa vedia uspokojit s malom a nájsť v tom šťastie. Ako sa hovori, niekedy je nevedomost pozehnanim.
Fidji
Tak to se pleteš, původní Theta Compli byl kompletně vyvinut od Theta vývojářů. Jeho nástupce Compli Blu je převlečené Oppo a taky je to kvalitativně propadák proti původnímu Compli.
Antony
No ono ti asi taky nic jiného nezbývá, protože nový Sroll DAC už měl být představen asi před 5ti lety a ani v blízké budoucnosti (horizont několika let) se na tom nic nezmění.
Tak to se pleteš, původní Theta Compli byl kompletně vyvinut od Theta vývojářů. Jeho nástupce Compli Blu je převlečené Oppo a taky je to kvalitativně propadák proti původnímu Compli.
Antony
No ono ti asi taky nic jiného nezbývá, protože nový Sroll DAC už měl být představen asi před 5ti lety a ani v blízké budoucnosti (horizont několika let) se na tom nic nezmění.
Jiri, dolezite je, ze sa ti paci zvuk a si spokojny, hlavne je obdivuhodne ze este vobec funguje.
Theta vzdy kupovala kity, ktore balila do svojich chassi a ani sa tym nejako extra netajili. Len pri compli blu to uz uplne prestrelili.
Mal som od nich aj tie velke koncaky (s Audioega) nejaku dobu, Skoda firmy, niekedy to bol high end 10.000 usd za DAC to sa zdalo ako z ineho vesmiru.
Theta vzdy kupovala kity, ktore balila do svojich chassi a ani sa tym nejako extra netajili. Len pri compli blu to uz uplne prestrelili.
Mal som od nich aj tie velke koncaky (s Audioega) nejaku dobu, Skoda firmy, niekedy to bol high end 10.000 usd za DAC to sa zdalo ako z ineho vesmiru.
Fidji
Já ten Compli jen zkoušel ale nakonec jsem šel do nekompromisního transportu.
Antony
Tak každému je jasné, že Sroll DAC dokáže převálcovat zase jen a pouze nový model Sroll DACu , takže můžeš být ještě dlouho v klidu a spokojeně poslouchat.
Já ten Compli jen zkoušel ale nakonec jsem šel do nekompromisního transportu.
Antony
Tak každému je jasné, že Sroll DAC dokáže převálcovat zase jen a pouze nový model Sroll DACu , takže můžeš být ještě dlouho v klidu a spokojeně poslouchat.
Jiri
No právě. Když jsem jakožto extrémně náročný a zkušený posluchač dosáhnul konečně před pár léty poslechové spokojenosti, přestal jsem mít potřebu zacykleně hledat. Nemám sestavu proto, abych se s ní chytrolínsky vytahoval a házel tady ciframi v dolarech.
Mám ji "jen" jako prostředek k vysoce jakostnímu poslechu hudby. Takže na žádný další model nečekám, to jde mimo mne.
No právě. Když jsem jakožto extrémně náročný a zkušený posluchač dosáhnul konečně před pár léty poslechové spokojenosti, přestal jsem mít potřebu zacykleně hledat. Nemám sestavu proto, abych se s ní chytrolínsky vytahoval a házel tady ciframi v dolarech.
Mám ji "jen" jako prostředek k vysoce jakostnímu poslechu hudby. Takže na žádný další model nečekám, to jde mimo mne.
compli Blu a compli DVD je velky rozdil. Blu nestojí za řeč. Starší DVD je dobrý strojek zvukově.