Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Toto bol moj posledny zatial nakup:
REFLECTIONS - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg × 1
SOUVENIR - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg × 1
MAGNIFICAT - Nidarosdomens jentekor & Trondheimsolistene, Anita Brevik × 1
DIVERTIMENTI - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse × 1
Vsetko nahrate v tom kostole, velmi pristupna hudba [Cajkovskij, Britten, bartok, Stravinsky atd]. Ja tak pendlujem medzi metalom, klasikou a elektronikou v poslednej dobe.A samozrejme zenske hlasy, to nemoze chybat.
Zacinam teraz davat dokopy 5.1 mixy od Stevena Wilsona, o jeho remixoch na stereo si kazdy moze mysliet co chce, ale co sa tyka surroundu, tak ten chlap fakt vie co robi. Mam na ceste King Crimson 50th anniversary akurat, sam som zvedavy.
REFLECTIONS - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg × 1
SOUVENIR - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg × 1
MAGNIFICAT - Nidarosdomens jentekor & Trondheimsolistene, Anita Brevik × 1
DIVERTIMENTI - Trondheimsolistene, Øyvind Gimse × 1
Vsetko nahrate v tom kostole, velmi pristupna hudba [Cajkovskij, Britten, bartok, Stravinsky atd]. Ja tak pendlujem medzi metalom, klasikou a elektronikou v poslednej dobe.A samozrejme zenske hlasy, to nemoze chybat.
Zacinam teraz davat dokopy 5.1 mixy od Stevena Wilsona, o jeho remixoch na stereo si kazdy moze mysliet co chce, ale co sa tyka surroundu, tak ten chlap fakt vie co robi. Mam na ceste King Crimson 50th anniversary akurat, sam som zvedavy.
Jo, super výběr.
Ty Crimsony ( In The Court.....) DVD-A, ale 40th mám a hraje to suprově. Je tam MLP Lossless 5.1 24/48, MLP Lossless 2.0 24/48 a LPCM 2.0 stereo 24/48 a poslední DTS 5.1 24/48. S Wilsonem nemám problémy a zvuky jsou tam impozantní.
Tak ať se daří.
Ty Crimsony ( In The Court.....) DVD-A, ale 40th mám a hraje to suprově. Je tam MLP Lossless 5.1 24/48, MLP Lossless 2.0 24/48 a LPCM 2.0 stereo 24/48 a poslední DTS 5.1 24/48. S Wilsonem nemám problémy a zvuky jsou tam impozantní.
Tak ať se daří.
Nejlepší verze "In The Court Of The King Crimson" je toto jpn lp.Mám ještě anglickou verzi,ale na toto se nechytá.
Dasta, hej jpn vydanie je casto najlepsie co sa tyka zvukovej stranky. Oni sa s tym masteringom vzdy vedeli vyhrat. Ja som sa snazil ist po "autenticite" cize UK vydanie pre UK veci a US vydanie pre US veci, aj ked to zvukovo bol casto kompromis - najma 70 te roky v US, z ich recyklovanymi vinylmi, alebo s Dynaflexovymi LPckami. Nikdy som sa do toho tak hlboko neponoril, aby som isiel do JPN LP cesty. Respekt
Preto su aj dnes asi v ramci "normalnych" CDciek najhodnotnejsie prve jpn reedicie z 80 rokov - tam sa skutocne da dostat k niekolko sto euram az tisicke za dobry kus, kde UK vydanie z rovnakej doby stoji 20-30 euro.
Preto su aj dnes asi v ramci "normalnych" CDciek najhodnotnejsie prve jpn reedicie z 80 rokov - tam sa skutocne da dostat k niekolko sto euram az tisicke za dobry kus, kde UK vydanie z rovnakej doby stoji 20-30 euro.
Z doby, kdy u mě byla instalace "domácího kina" na spadnutí, mám doma toto, takže kdyby byl zájem . . .
Príjmy z vinylov pritom rastú už 16 rokov po sebe a už tvoria približne 71 percent príjmov za fyzické nosiče hudby. Celkový príjem z predaja hudby bol 15,87 miliardy dolárov. V roku 2022 sa v USA predalo vyše 41 miliónov vinylových platní v hodnote 1,2 miliardy dolárov, CD nosičov sa predalo 33 miliónov kusov za 483 miliónov dolárov, píše sa v správe Americkej asociácie nahrávacieho priemyslu.
Minuloročné predaje dokazujú, že vinyl "upevňuje svoju úlohu ako stálica na modernom hudobnom trhu", uviedol generálny riaditeľ asociácie Mitch Glazier. "Milovníci hudby sa očividne nevedia nabažiť vysokokvalitného zvuku a hmatateľného spojenia s umelcami, ktoré vinyl prináša. Vydavateľstvá presne uspokojili dopyt neustálym prúdom exkluzivít a špeciálnych reedícií," povedal Glazier.
Na rekordných 13,3 miliardy dolárov (o 7 percent) vzrástli výnosy streamovania (plateného predplatného, služieb podporovaných reklamou, digitálneho a pre poslucháča prispôsobeného rádia, platforiem sociálnych médií a ďalších). Na celkových tržbách sa podieľajú 84 percentami. Podľa správy Americkej asociácie nahrávacieho priemyslu neustále rastú príjmy z predaja fyzických hudobných formátov, v minulom roku to bolo o štyri percentá (vinyly zaznamenali nárast o 17 percent, CD klesli o 18 percent).
Digitálne sťahovanie bolo najpopulárnejšie v roku 2012, keď tvorilo 43 percent príjmov z hudobných nahrávok. Odvtedy počet stiahnutí prudko klesol, v minulom roku na len 3 percentá.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/minuta/23146541/pred ... predaje-cd
Minuloročné predaje dokazujú, že vinyl "upevňuje svoju úlohu ako stálica na modernom hudobnom trhu", uviedol generálny riaditeľ asociácie Mitch Glazier. "Milovníci hudby sa očividne nevedia nabažiť vysokokvalitného zvuku a hmatateľného spojenia s umelcami, ktoré vinyl prináša. Vydavateľstvá presne uspokojili dopyt neustálym prúdom exkluzivít a špeciálnych reedícií," povedal Glazier.
Na rekordných 13,3 miliardy dolárov (o 7 percent) vzrástli výnosy streamovania (plateného predplatného, služieb podporovaných reklamou, digitálneho a pre poslucháča prispôsobeného rádia, platforiem sociálnych médií a ďalších). Na celkových tržbách sa podieľajú 84 percentami. Podľa správy Americkej asociácie nahrávacieho priemyslu neustále rastú príjmy z predaja fyzických hudobných formátov, v minulom roku to bolo o štyri percentá (vinyly zaznamenali nárast o 17 percent, CD klesli o 18 percent).
Digitálne sťahovanie bolo najpopulárnejšie v roku 2012, keď tvorilo 43 percent príjmov z hudobných nahrávok. Odvtedy počet stiahnutí prudko klesol, v minulom roku na len 3 percentá.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/minuta/23146541/pred ... predaje-cd
No, nejaky zasadny CD revival to fakt nevyzera. Statisticky - iba kazdy desiaty American si kupi za rok jedno CDcko.....
A kedze vieme, ze kto si este kupuje CDcka, tak si ich zvykne kupovat viac a castejsie - myslim, ze mozme extrapolovat tvrdenie, ze kupcov CDciek je v US menej ako 3% populacie.
A kedze vieme, ze kto si este kupuje CDcka, tak si ich zvykne kupovat viac a castejsie - myslim, ze mozme extrapolovat tvrdenie, ze kupcov CDciek je v US menej ako 3% populacie.
Zakupil som si tu LIsu Gerrard - Mystery of....v datovej podobe s tym ze vedla toho bolo uvedene MP3,FLAC... No a ked som to uhradil tak v moznosti stiahnut je len subor MP3. Stavaju sa taketo chyby na Bandcempe? alebo je to ojeb? Nenakupoval som este odtial ale tak ma to na prvy krat sklamalo, ze som si to ani nestiahol. MP3 mozem je...t. Niekomu som daroval 8,34 Eur ale viac ma stve ze som sa tesil ze si to vypocujem v slusnej kvalite a porovnam s tym zlym hnusnym Tidalom ktory pouzivam k spokojnosti niekolko rokovprogsociety píše: ↑12 bře 2023 00:27PetrD
Díky, zaujimavy počin.
Prebiehala tu diskusia ohľadom Bandcamp, takže skúsim otázku. Mám aktuálne jednu dilemu, či fyzický nosič alebo download cez Bandcamp.
Odkaz na SACD:
https://www.hummelmusic.sk/index.php?pr ... ices-SAC--
Odkaz na Bandcamp:
https://themysteryofthebulgarianvoices. ... oocheemish
Cenovo to vychádza 30e za SACD, download je cca 7e. U nosiča je istá pridaná hodnota + možnosť grabnutia do *.dsf, ale download *.wav súborov je pre moje potreby postačujúci. Akú možnosť by ste mi poradili?
Nikdy se mi nic takového nestalo. Vždy po zakoupení lze zvolit řadu formátů. V sekci "download" se po rozkliknutí objeví kompletní nabídka.
Naposledy upravil(a) Antony dne 22 bře 2023 19:53, celkem upraveno 1 x.
Musíš si nastavit šipečkou vedle download v čem to chceš stáhnout
Taky jsem chvilku tápal a byl naštvaný, že jsem si stáhnul interpreta ve formátu mp3
Taky jsem chvilku tápal a byl naštvaný, že jsem si stáhnul interpreta ve formátu mp3
Jarda: super, dakujem, Tu sipocku, tam moje slepe oko nevidelo:-) Beriem teda moj predchadzajuci prispevok spat.
Nemám žádné zázračné vybavení, CD stále kupuji a LP mám taky poměrně dost. Ze zvědavosti jsem zkoušel porovnávat CD-Tidal hifi-Spotify premium (320) a nezaznamenal jsem žádný rozdíl. Ale zkoušel jsem na Luxman LV 105u, Canton CT80, Marantz cd 67se. Zkoušel jsem i na sluchátka, taky žádný zázrak, AT m50x + Dragonfly red. Tam tedy jen streamy z aplikací v PC. I ze streameru Bluenode N 100. Shodou okolností jsem byl po této zkoušce objednaný na audio měření sluchu. Od 3kHz mám na jednom uchu propad o 20-25db a na druhém 35-40db... Na 8 kHz jsou obě uši už srovnané na úbytku 25kHz. Takže je to asi vysvětlené. Nevím jestli bych to zaznamenal na lepším aparátu ale na moji sestavě můžu být v klidu, ničím to nezachráním. Zajímalo by mne kolik hifistů na tom může být podobně, ale pozná rozdíl i při změně kabelu. Pracoval jsem celý život v hlučnějším prostředí, a dle paní co měření prováděla je to často i z prodělaného covidu a v mým případě i následek prodělané onkologické léčby. Máte někdo podobnou zkušenost nebo tu všichni slyšíte i trávu růst? Ptám se samosřejmě v dobrém, vím že dřív jsem rozdíly poznal i na horší výbavě než mám teď.hřebík píše: ↑06 bře 2020 10:19Zajímalo by mě, pokud někomu hraje přehrávač (SA)CD v reálu líp než streaming/uložené soubory: Která konkrétní řešení pečlivě/"seriózně" porovnával? A jak (sluch/měření)? A zdroje (streaming/soubory vs CD) byly bitově totožné?
Tj. pokud mě tu někdo věcně přesvědčí, možná se nechám ke zkoušce CD přehrávače znovu nahlodat, jinak to u sebe stále považuji spíš za překonanou osobní historii.
CD se streamingovou sluzbou ma smysl srovnavat pouze tehdy, pokud mam jistotu, ze srovnavam stejne vydani / master, coz u streaming sluzeb neni vzdy jednoduche identifikovat, co za vydani tam vlastne je. Jednodussi je to treba u CZ/SK hudby, u ktere mame jistotu, ze zadny remaster nebo nejak jina verze nevysla.
Kdyz ale dame stranou ruzna vydani, tak ja napriklad pouzivam Qobuz, ktery streamuje FLACy v CD nebo hi-res kvalite (az na nejake vyjimky). A pokud srovnam stejny master, tak nepoznavam zadny rozdil - resp. ten rozdil je pak dany rozdilnosti v HW mezi CD prehravacem a streamerem. A je to logicke, protoze to jsou stale jen audio data v bit-perfect kvalite, se kteryma se nic nedeje, nez dojde k samotnemu prehravani toho daneho souboru (nebo v pripade CD prehravace nejakemu dalsimu zpracovani, nez se to posle na vystup). Kdyz pak srovnam stream sveho lokalne ulozeneho ripu (korektne udelaneho pomoci EAC, atd.) se stejnym vydanim z Qobuzu, tak je to naprosto identicke.
Zaroven take jeste donedavna nejakou dobu zrejme platilo, ze streaming dostat na stejnou kvalitu CD prehravace je slozitejsi a drazsi. Slozitejsi to jeste stale asi je, protoze jednodussi nez koupit CD player a zapojit ho to uz nemuze byt, ale drazsi uz asi ne, pokud clovek vi, jak na to. Ja mam SACD prehravac v cene nejakych 30 tisic se kterym jsem vzdy vse srovnaval jako takovou referenci. Kdyz bych dnes koupil nejaky udelany all-in-one streamer za 30 tisic od zavedene znacky, asi to stale bude horsi. Ale ja si to poskladal sam z NUC, linearnich zdroju, vhodne zvolenym software a dalsi detaily a ted mi to hraje lip, nez ten SACD player. Stalo me to vic, ale kdyz bych na zacatku vedel, co je k tomu potreba, tak by to stalo stejne, nebo spis mene nez 30 tisic. Je ale mozne, ze ve vyssich cenovych kategoriich (100+ tisic) to bude jinak.
Kdyz ale dame stranou ruzna vydani, tak ja napriklad pouzivam Qobuz, ktery streamuje FLACy v CD nebo hi-res kvalite (az na nejake vyjimky). A pokud srovnam stejny master, tak nepoznavam zadny rozdil - resp. ten rozdil je pak dany rozdilnosti v HW mezi CD prehravacem a streamerem. A je to logicke, protoze to jsou stale jen audio data v bit-perfect kvalite, se kteryma se nic nedeje, nez dojde k samotnemu prehravani toho daneho souboru (nebo v pripade CD prehravace nejakemu dalsimu zpracovani, nez se to posle na vystup). Kdyz pak srovnam stream sveho lokalne ulozeneho ripu (korektne udelaneho pomoci EAC, atd.) se stejnym vydanim z Qobuzu, tak je to naprosto identicke.
Zaroven take jeste donedavna nejakou dobu zrejme platilo, ze streaming dostat na stejnou kvalitu CD prehravace je slozitejsi a drazsi. Slozitejsi to jeste stale asi je, protoze jednodussi nez koupit CD player a zapojit ho to uz nemuze byt, ale drazsi uz asi ne, pokud clovek vi, jak na to. Ja mam SACD prehravac v cene nejakych 30 tisic se kterym jsem vzdy vse srovnaval jako takovou referenci. Kdyz bych dnes koupil nejaky udelany all-in-one streamer za 30 tisic od zavedene znacky, asi to stale bude horsi. Ale ja si to poskladal sam z NUC, linearnich zdroju, vhodne zvolenym software a dalsi detaily a ted mi to hraje lip, nez ten SACD player. Stalo me to vic, ale kdyz bych na zacatku vedel, co je k tomu potreba, tak by to stalo stejne, nebo spis mene nez 30 tisic. Je ale mozne, ze ve vyssich cenovych kategoriich (100+ tisic) to bude jinak.
Yiakubou:
Brát 30 tisícový přehrávač jako nějakou referenci je blbost. V této ceně jsou všechny, řekl bych spíše tak akorát jako dobrý základ. Do sestav k bednám za 60 tisíc. Je to ostatně i vidět jak párují výrobci svoje produkty. Třeba Denon řady 1600. Cd i zesilovač patří k sobě. A hodí se k bednám okolo 60 tisíc. Takže to že tvůj NUC hraje lépe se ani nedivím. Ještě z pohledu DIY stavby bude cenou konkurovat dražším strojům. Já zastávám názor že zdroj patří ke stejně důležitým jako ostatní komponenty. A protože každá sestava je jiná držel bych se alespoň pravidla ceny v procentech. Kdy by měl CD přehrávač stát 60-100% ceny zesilovače. A zase bedny by se měli rovnat +- ceny zesilovače. Pak je sestava vyvážená. V tvém případě, beden za 150 tisíc je ten přehrávač nejslabším článkem a zabije zvuk celé sestavy. Toť můj názor.
Brát 30 tisícový přehrávač jako nějakou referenci je blbost. V této ceně jsou všechny, řekl bych spíše tak akorát jako dobrý základ. Do sestav k bednám za 60 tisíc. Je to ostatně i vidět jak párují výrobci svoje produkty. Třeba Denon řady 1600. Cd i zesilovač patří k sobě. A hodí se k bednám okolo 60 tisíc. Takže to že tvůj NUC hraje lépe se ani nedivím. Ještě z pohledu DIY stavby bude cenou konkurovat dražším strojům. Já zastávám názor že zdroj patří ke stejně důležitým jako ostatní komponenty. A protože každá sestava je jiná držel bych se alespoň pravidla ceny v procentech. Kdy by měl CD přehrávač stát 60-100% ceny zesilovače. A zase bedny by se měli rovnat +- ceny zesilovače. Pak je sestava vyvážená. V tvém případě, beden za 150 tisíc je ten přehrávač nejslabším článkem a zabije zvuk celé sestavy. Toť můj názor.
Ja to nemyslel tak, ze prehravac za 30 tisic je nejaka top zvukova reference. Proste jsem to pouzival jako referenci pro srovnavani, kdyz jsem ladil a vylepsoval ten streaming. Ja ten prehravac jinak vubec nepouzivam a mam to jen jako zalozni reseni, kdyz se mi rozbijou ty pocitace. Jinak bedny jsou za 200 tisic, zesilovaci cast mam dnes tak nejak za podobne penize, akustiku taky. Streamovaci cast by me dnes vysla na nejakych 80-100 tisic (2x NUC s Euphony v pasivnich skrinich, linearni zdroje, DDC a nejaky blbosti / prislusenstvi kolem) a samotneho by me zajimalo, co bych musel koupit, aby to bylo lepsi - podle me by to bylo neco za vic, nez 100 tisic. Ja myslim, ze to mam celkem vyvazene.