Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

Příspěvek od Antony »

Dark side of the moon píše:
31 bře 2023 10:20

Stream po síti z lokálního úložiště je dnes tou nejjednodušší, nejlevnější a hlavně co se týká kvality nejlepší cestou. I naprosto standardní současné síťové řešení (kabely, router) vyhoví, vliv na kvalitu výsledného zvuku v normálním prostředí je nula.
A nagrabovat (získat bit perfekt kopii) CD zvládne dnes už jakékoliv PC s jakoukoliv mechanikou (tedy pokud nemluvíme o nějakých extrémních vykopávkách starých 20 a více let).
Naprostý souhlas.
Tou přidanou hodnotou, proti streamu od externích poskytovatelů, je skutečnost, že mám všechno pěkně pod kontrolou. Hlavně vlastní zdrojový soubor a nezávislost na internetu.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Akorát musíš sehnat nějakého dobráka, který ti to cd půjčí .
Hlavně neříkejte, že ta cd kupujete a posléze prodáváte dál . To snad radši tu o Červené Karkulce.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Niečo je pridaná hodnota, ale o niečo sa ochudobňuješ. Tá úžasná previazanosť v Roone lokálnej knižnice a Tidalu a Qobuzu spolu s dodanými metadátami je veľmi návyková.
Doporučujem na mesiac vyskúšať.

Teraz počúvam
GGM01.jpg
Stačí jeden klik a mám prístup k ďalším 42 interpretáciám
GGM02.jpg

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dasta píše:
31 bře 2023 11:37
Hlavně neříkejte, že ta cd kupujete a posléze prodáváte dál . To snad radši tu o Červené Karkulce.
Za dobu, co to tak dělám, mi prošlo rukama asi 8 tisíc fyzických CD. Koupil, prodal.
Nesuď ostatní podle sebe..

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Dasta píše:
31 bře 2023 11:37
ahoj Honzo, ja je proste nakupuji u jednotlivych vydavatelstvi v digitalni podobe

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Další tituly nakupuji elektronicky, plus cca 500+ fyzických LP.
Jediný důvod, proč stahuji úložišť je ten, že se chci vyhnout podvodům se strany vydavatelů. Což je zcela legitimní. Pokud bych např. koupil poslední DM bez kontrolního stažení, měl bych doma draze zaplacený odpadek. Takhle se mu širokým obloukem vyhnu.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

LUK:
Bezobsažné, příspěvek jen abys něco napsal?

Dasta:
Celou svou sbírku CD jsem nagraboval a uložil do skříně. Sice jen zabírá místo, ale nostalgie nedovolí se toho zbavit.
Aktuálně už CD téměř nekupuji, raději rovnou FLAC. U nových nahrávek jsou CD a FLAC v naprosté většině identické (tedy pokud FLAC není dostupný v Hi-Res). Pokud výjimečně koupím nějaké starší CD nebo dostanu nové, tak je stejně nagrabuji a dám na NAS.

mrba:
Roon je v tomto skvělý, o tom žádná. Já nejsem až tak velký fanda do klasiky, takže ty různé interpretace jsou mimo můj obzor. Ale i v popu a rocku to má využití, to jistě. Spousta zajímavých informací pro posluchače.
Obecně ani nic nemám proti streamovacím platformám jako je Tidal, Spotify, Deezer a podobné. Skvělé pro poslech nových věcí a rozhodnutí zda zakoupit nebo ne, někdy je fajn jen tak brouzdat a nechat se překvapit. A v autě na dlouhé cesty je to skvělé.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

LUK píše:
31 bře 2023 11:13
Stream po síti z lokálního úložiště je dnes tou nejjednodušší, nejlevnější a hlavně co se týká kvality nejlepší cestou.
Když to řeknu hodně diplomaticky, tak tohle je silně diskutabilní prohlášení (a to jsem ještě fakt hodnej :lol:).
Souhlasim. Nejlevnejsi a nejjednodussi je stale poridit si zakladni CD player a k tomu nejaky placky pro co nejkvalitnejsi hi-fi poslech za dany peniz. V teto nejnizsi cenove kategorii nevim o streaming reseni, ktere by bylo zvukove lepsi a uz vubec ne levnejsi, nebo jednodussi.

Ad Roon: to je bezpochyb nejlepsi reseni na trhu co se tyce uzivatelskeho zkusenosti, interface, prace s knihovnou a integrace se streaming platformami, metadata, DSP, multiroom, atd... Bohuzel zvukovou kvalitou zaostava a to je pro me to hlavni.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Nejlevnější a dost jednoduché řešení to nepochybně je. Ale kvalita je problematická, což je dáno právě tou lácí a jednoduchostí. Měl jsem dojem, že se tu bavíme o kvalitě. Pokud půjdeme po jednoduchosti dojdeme nakonec k přehrávání z ytb na mobilu. Dost lidí to tak má a stačí jim to.

LUK

Příspěvek od LUK »

LUK:
Bezobsažné, příspěvek jen abys něco napsal?
Ne, prostě jsem jen řekl pravdu. Že se zrovna tobě něco nelíbí, nebo s tím nesouhlasíš neznamená, že je to bezobsažný sdělění. Tohle cos tu teď zkusil je jen trapná a marná snaha "odpálkovat" protistranu, nic víc.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Oldear píše:
30 bře 2023 15:20
RedBaron
""" Na mnohamiliónových odstínech monitorů se kabely neprojevují, do tiskáren přijde všechno jak má """ tak to se Ti zrovna nepovedlo.
EIZO ColorEdge umí 99% Adobe a Ty to můžeš vidět. Do běžné tiskárny to pošleš všechno, ale tiskárna Ti vytiskne jen část, protože neumí ani celý barevný prostor sRGB. To jen na okraj.
Tak to se zrovna nepovedlo tobě, na ColorEdge CG247X denně 8h pracuji a ještě se mi nestalo, aby mi výměna kabelu změnila barvy bez toho, že bych se hrabal v nastaveních. Přesto díky.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Yiakubou píše:
31 bře 2023 12:49
...
Ad Roon: to je bezpochyb nejlepsi reseni na trhu co se tyce uzivatelskeho zkusenosti, interface, prace s knihovnou a integrace se streaming platformami, metadata, DSP, multiroom, atd... Bohuzel zvukovou kvalitou zaostava a to je pro me to hlavni.
A to si zistil ako? Aj nejako preukázateľne? Alebo to platí len pre Teba?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

DSOTM
Chape neblbni, Tys to nepochopil? """ Na mnohamiliónových odstínech monitorů se kabely neprojevují, do tiskáren přijde všechno jak má """, ale stejně je to k ničemu, protože finální produkt ( v případě fotografie ) je zcela jiná než na tom monitoru, kde na to koukáš v barevném prostoru Adobe RGB a většina těch běžných tiskárem "neumí" ani celý sRGB. Šlo o ten finální výstup a nikoliv vliv kabelu. O kabelech jsem nic nepsal. Možná bys mohl fotografa a grafika, který v tomto oboru podnikal cca 30 let, lehce poučit.

RedBaron
Filipe, pro Tebe platí to shora uvedené taky. BTW, kde pracuješ, že se díváš 8 hodin do EIZA Color Edge, a taky neblni a nepiš nic výměnách kabelu, nic takového jsem nepsal. Tam máš přece HW kalibraci a ColorNavigátor snad se v tom taky vyznáš, tak dál to nemusím popisovat.

Nedávno si tady psal a prezentoval foto, že proháníš tu svojí "mršku" Hayabusu a já Tě varoval, abys za to tahal s rozumem, ale Ty jsi neposlechl. Jsi alespoň v pořádku?

Ta muzika je bezpečnější.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

mrba píše:
31 bře 2023 14:16
Yiakubou píše:
31 bře 2023 12:49
...
A to si zistil ako? Aj nejako preukázateľne? Alebo to platí len pre Teba?
To jsem zjistil porovnavanim a zkousenim u me doma s jinymy systemy, hlavne ruzne kombinace bud Roonu samotneho, nebo s HQPlayerem, a hlavne oproti Euphony Stylus a oproti ruznym rezimum, ktere Euphony nabizi, pripadne oproti jinym audio OS. Jak single, tak dual PC konfigurace, ruzne endpointy, atd. Je to nejaka moje zkusenost. Nevim cim presne to je, tolik do toho nevidim, ale mam nejake svoje teorie. Taky ale nevim o nikom, kdo by vyzkousel to same a nepotvrdil to. To jak a co jsem presne porovnaval by bylo na delsi povidani a mimo tema tohoto vlakna...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

ano Roon je uzivatelske prostredi takrka bezkonkurencni, zvukove jsou na tom ruzne distribuce lepe,nektere vyrazne (napr JPLAY Femto spolu s JPLAY iOS app je zvukove vyrazne lepsi nez Roon a uzivatelsky se mu velice blizi)
jen muj nazor po vyzkouseni vsech moznych distribuci

Odpovědět