Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

Příspěvek od AlienCZ »

kychtax píše:
06 úno 2021 08:54
Klidne hodte deku I na mne. Vcelku jsu s Antonym. Nekoho se mozna dotklo slovo fetis. Ale fyz media predstavuji prakt. cestu doby minule, jak hudbu dostat k posluchaci. Pride doba, kdy je budou shromazdovat jen exoti, podivini, coz hifiste jsou.. :lol: popr. Sberatele. Kolik bylo kamennych obchodu s hudbou pred 25lety a kolik dnes..vim, ze si tochu protirecim s tim co jsem napsal driv.
Taky mu rozumím i chápu jeho myšlení, takže deku i sem 🙇‍♂️

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Taky rozumim Antonyho pristupu, stejne jako tomu opacnemu. Kazdemu vyhovuje neco, ani jedno neni lepsi nebo horsi, jen jine.

Cemu nastesti nerozumim vubec, je zpusob militantniho boje za nesmyslny sebeklam, ze jedine nejaky zpusob vede k tomu "pravemu" poslechu.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Mě je na celý tý věci sympatický to, že navzdory technickýmu pokroku a všem těm vymyšleninkám jednadvacátýho století, mají lpíčka i cd média ve světě hudby furt svý nezastupitelný místo. Určitě to asi nikdo nepředpokládal, zdálo se to bejt jako scifi nelogická věc a hele...v uměleckejch vodách bych zkrátka žádnou logiku nehledal. Myslim, že právě i autoři, interpreti, hudební umělci vůbec, toužili vyjádřit svoje životní já nejenom melodií a textem, ale třeba i návrhem obalů, buckletů, prostě něčim fyzickym a určitě by je dneska mrzelo, kdyby byli odkázaní na propagaci a prodeji svýho díla jenom jako ňákýho zazipovanýho souboru. Oni se chtěj po dokončení alba třeba taky sejít s přáteli, oslavit to a desku, cédéčko veřejně pokřtít. Co by asi tak polejvali tim šampusem, kdyby už byla hudba jenom on-line či ve formě ňákýho souboru? Počítačovou paměť nebo snad mobil s rozsvícenou appkou Tidalu? Hudba ve formě desky nebo céda je třeba i krásnej dárek, opravdovej, fyzickej. Nedovedu si představit, že dam svejm blízkejm k Vánocum odkaz na ňáký stránky s předplacenym nákupem datovýho souboru...fakt kravina.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

kychtax píše:
Klidne hodte deku I na mne. Vcelku jsu s Antonym. Nekoho se mozna dotklo slovo fetis. Ale fyz media predstavuji prakt. cestu doby minule, jak hudbu dostat k posluchaci. Pride doba, kdy je budou shromazdovat jen exoti, podivini, coz hifiste jsou.. :lol: popr. Sberatele. Kolik bylo kamennych obchodu s hudbou pred 25lety a kolik dnes..vim, ze si tochu protirecim s tim co jsem napsal driv.
Jasně...a jednou přijde doba, kdy se každému nově narozenému tvorovi bude implementovat do mozku čip, díky kterému bude moct poslouchat kdykoliv, kdekoliv a cokoliv ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nekdo to mozna ma jinak, ale osobne neznam nikoho, kdo by hudebnim nosicum (at uz jima jsou CD, HDD nebo servery nekde v zamori) projevoval prehnanou nekritickou uctu.

Prehnany a nekriticky je spis tohle projektovani vlastni utkvely predstavy a prani otcem myslenky na druhy lidi.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

kychtax píše:
Ale vždyť to je nesmysl. Když přišly na trh digitální hodinky tak se myslelo že je to konec ručičkových hodinek, když e knihy tak konec papírových, odešly gramodesky a jak se zase začaly vyrábět a prodávat, těch příkladů by se našlo víc. A to není rozhodně o nějakém staromilectví, ne vsechny výkřiky moderní doby a techniky jsou pro vsechny dobré a výhodné a jak někdo napsal, k tvorbě umělců patří i to grafické ztvárnění alba, videoklip, atd. Fyzické nosiče smysl rozhodně mají. Názory, pro mě žvásty, Anthonyho jsou až extrémní, proč ne, na diskuzi patří, co mi ale vadí je, že je zde samolibě prezentuje jako totální pravdu a jediné správné stylem že on prozřel a kdo má doma desky tak je sběratel a fetišista. Když nemá odpověď tak napíše že diskutující se dopustil komunikačního faulu. S takovým člověkem smysl diskutovat vůbec nemá, on nechce diskutovat, chce povýšeně poučovat o své pravdě protože on ví. My ne.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Nerozumím tomu proč se předhazuje třeba, jak se prodávaly CD dřív a jak teď „ „Kolik bylo kamenných obchodu s hudbou před 25lety a kolik dnes“ jak si dnes nosiče stojí …atd.

Co to s tím má proboha co společného??? Vy snad někdo se zajímáte o hudbu nebo Hifi podle toho jek si to vede na trhu?
Já tedy ne!! Je to můj koníček a nepřestane být, i kdyby prodej klesl na nulu!

A ty nesmysli o ohnutých rožkách,utíraní prachu, zabírání místa….atd, to jsou věci který ten koníček dělá tím čím je!
Že si s toho někdo udělal přítěž, je jeho věc a je mi ho opravdu líto! Ano dal se jinou cestou, taky jeho věc! Ale stylem jakým zde dotyčný o těchto věcech mluví a podává je, je prostě ostuda!

Ayman to napsal přesně: „S takovým člověkem smysl diskutovat vůbec nemá, on nechce diskutovat, chce povýšeně poučovat o své pravdě, protože on ví. My ne.“

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zbytecne se jitri emoce kvuli takove banalni veci. Kterou stejne nevyresime. Jak to napsal Dasta: Jde o poslech hudby, je v podstatě jedno, jestli z gramofonu, cédéčka, nebo streamu, či stažené, hlavně aby jsme měli z ní všichni radost. *thumbs up*

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Tak samozřejmě s tím se dá jen souhlasit.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Ta otázka je úplně mimo: smysl .... To je jako kdybych se zeptal, jestli papírové knihy mají ještě smysl když stačí čtečka...noviny, když všechno najdu na netu ..apod.

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

Pánové vedete tady žabomyší válku. Poslouchejte si co chcete a na čem chcete.

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Precetl jsem celou diskuzi, asi se rad tyram, uf.

K tematu mohu rict, ze fyzicke nosice miluji a prehravani z nich nenavidim.
-Gramofon jsem zrusil, manipulace s deskou me znervoznovala.

-CDcka jsou lepsi, ale kdyz posloucham dlouho, kupi se na hromade i mimo krabicky a nakonec je uklidi az manzelka a casem se poskrabou.

-MCcka jsem miloval, ale kdysi davno jich spoustu vyhodil a sbirku zrusil. Stale uvazuji ze kazety obnovim, vydrzi moje zachazeni a maji atmosferu.

Stream je skvely, pohodlny, neznicitelny a vseobsahly. Miluji ho, ale take si uvedomuji, ze muze prijde doba, kdy budu bez internetu a bez fyzickych nosicu nebudu mit co poslouchat.

omlouvam se za diakritiku

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

A proto je ukládání na disk lepší než stream.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

svartenatt píše:
07 úno 2021 10:15
A proto je ukládání na disk lepší než stream.
Přesně.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Papolius píše:
07 úno 2021 08:32
Precetl jsem celou diskuzi, asi se rad tyram, uf.

K tematu mohu rict, ze fyzicke nosice miluji a prehravani z nich nenavidim.
-Gramofon jsem zrusil, manipulace s deskou me znervoznovala.

-CDcka jsou lepsi, ale kdyz posloucham dlouho, kupi se na hromade i mimo krabicky a nakonec je uklidi az manzelka a casem se poskrabou.

-MCcka jsem miloval, ale kdysi davno jich spoustu vyhodil a sbirku zrusil. Stale uvazuji ze kazety obnovim, vydrzi moje zachazeni a maji atmosferu.

Stream je skvely, pohodlny, neznicitelny a vseobsahly. Miluji ho, ale take si uvedomuji, ze muze prijde doba, kdy budu bez internetu a bez fyzickych nosicu nebudu mit co poslouchat.

omlouvam se za diakritiku
V podstatě jsem měl stejný průběh.

Stream jsem ale také vyloučil, neboť ze sousloví "skvely, pohodlny, neznicitelny a vseobsahly", platí jen "pohodlný". Ostatní není pravda.
Home stream z vlastního HDD je skvělý, a je na něm navíc přesně to, co chci, a ve kvalitě, která odpovídá mým nárokům. Tyto dvě vlastnosti se na streamu necházejí.

Odpovědět