Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Nekrmte trola, to jsou strašný žvásty. DNFTT
Komáre, nepřijde ti absurdní tohle napsat o někom, kdo v té původní variantě kupování nosičů jel půlku života a pak se na to prostě vybodl a šel dál jinou cestou? Máš tušení jak trapný je tenhle tvůj výkřik?komar píše: ↑04 úno 2021 21:12Ty absolutně nechápeš o čem to všechno kolem kupování či nekupování nosičů vlastně je !
Udělal sis vlastní teorii o nějakém modlení se při poslechu muziky s bookletem a pocitu že to líp hraje……
To zde přece nikdo netvrdí, snad jen ty!
A pak se nemůžeš divit, že ti někdo napíše něco, co ti nejde pod fousy.
Hold někomu stačí zmáčknout čudlík k absolutnímu hudebnímu zážitku a někdo chce víc!
Chápete vůbec, že ten názor nepramení z domněnek, ale dlouholetých osobních zkušeností?
To jste vážně takoví omezenci?
Protože těmi svými infantilními obrannými reakcemi jen dokonale podepisujete to .... o čem on píše.
O to je to smutnější!
Já možná vykřiknul jak píšeš jednou, ale on zde křičí a podsouvá věci co nejsou pravda pořád!
A pokud se tím zabýval půl svého života(to říkáš ty) tak to pak už vůbec nechápu to co zde píše.
Asi se něco pořádně zvrtlo!
A rozhodně to nevylučuje, co jsem napsal.
Já možná vykřiknul jak píšeš jednou, ale on zde křičí a podsouvá věci co nejsou pravda pořád!
A pokud se tím zabýval půl svého života(to říkáš ty) tak to pak už vůbec nechápu to co zde píše.
Asi se něco pořádně zvrtlo!
A rozhodně to nevylučuje, co jsem napsal.
Komáre, dle tvé reakce bych si dovolil tvrdit, že jsi jeho vyjádření - komentáře moc nečetl, protože on se o své historii s nosiči poměrně robustně rozepisoval. Takže to netvrdím já, jen opisuji, co napsal on. A čověče ono to dává smysl. Co jsi napsal ty smysl nedává, protože to je výstřel do prázdna od pasu bez podkladů a informací, čímž to samozřejmě naopak vylučuje to, co jsi o něm napsal. Protože to je idea domněnek.
Ano, že ho mnozí nechápou, to se tady opakuje a i on to popisuje. Což je pro mě dost překvapení, protože na místního zelenáče já mu naprosto rozumím. Tak co s tím?
Co třeba se na to vysrat? Nemohl by to být zcela náhodou ten nejlepší nápad od zelenáče, jak tohle hloupé téma spláchnout do záchodu?
Ano, že ho mnozí nechápou, to se tady opakuje a i on to popisuje. Což je pro mě dost překvapení, protože na místního zelenáče já mu naprosto rozumím. Tak co s tím?
Co třeba se na to vysrat? Nemohl by to být zcela náhodou ten nejlepší nápad od zelenáče, jak tohle hloupé téma spláchnout do záchodu?
"Na druhou stranu, někteří sběratelé tady píšou, že když drží v ruce obal, nebo booklet, tak jim to hraje líp. A nedělají si prdel, bohužel."
a to není bohužel všechno, existují jedinci (nebudu je jmenovat), kteří k poslechu hudby dokonce konzumují alkohol! a prý jim to hraje jeste líp. (kde je sakra inkvizice, kdyz ji zrovna tak potřebujeme)
a to není bohužel všechno, existují jedinci (nebudu je jmenovat), kteří k poslechu hudby dokonce konzumují alkohol! a prý jim to hraje jeste líp. (kde je sakra inkvizice, kdyz ji zrovna tak potřebujeme)
Zeptám se tě jinak - zajdeš si někdy (s někým, koho máš rád) do pěkné restaurace, kde je příjemná obsluha, která zná všechna pravidla obsluhování, kde ti nabídnou aperitiv a dají vybrat z mnoha kvalitních vín (či lihovin, piva...jak je libo) či z nepřeberného množství těch nejvybranějších pochutin? K tomu třeba svíčky, živá hudba atd...atd...Antony píše: Mně jde právě, narozdíl od mnoha ostatních, jedině o muziku. Bez čehokoli, co by mne mohlo rozptylovat. Jen hudba, ta bohatě stačí.
Nebo ti bude stačit nakrkat nějaký ten dlabanec do volátka, zalitý lahváčem někde u výdejního okýnka?
Vždyť je to přece pořád jen jídlo, že ?! Přeci se nenecháš při jídle rozptylovat živou hudbou či nedej bože nějakými svíčkami
Karel1:
Opět jedna a tatáž otázka.
Je samotný poslech hudby málo? Musíme si ho obohacovat materiálními ozdobami a rituály?
Soustředěný poslech hudby není konzum, který si musím zpestřovat nehudebními zážitky. Pokud ano, neumím poslouchat.
Opět jedna a tatáž otázka.
Je samotný poslech hudby málo? Musíme si ho obohacovat materiálními ozdobami a rituály?
Soustředěný poslech hudby není konzum, který si musím zpestřovat nehudebními zážitky. Pokud ano, neumím poslouchat.
K ostatním se vyjadřovat nebudu, ptají se na to samé pořád dokola. Nemohou, nebo nechtějí, přijmout již mnohokrát napsané.
Děkuji všem, co pochopili.
A ano, vším jsem si prošel, dlouhá léta, takže vím, o čem mluvím.
komar:
Co je víc, než absolutní?
Děkuji všem, co pochopili.
A ano, vším jsem si prošel, dlouhá léta, takže vím, o čem mluvím.
komar:
Co je víc, než absolutní?
to Antony: Mohl bych poprosit o odpověď na můj dotaz včera ve 22:36?
PS: Já přece nikoho nikde "nepoučuji", jak má poslouchat hudbu
PS: Já přece nikoho nikde "nepoučuji", jak má poslouchat hudbu
Však jsem odpověděl hned v následujícím příspěvku.
Pro někoho ano, a pro někoho ne. Hlavně že se máte o čem přetahovat
Jel v tom půl života!AlienCZ píše: ↑04 úno 2021 21:25Komáre, nepřijde ti absurdní tohle napsat o někom, kdo v té původní variantě kupování nosičů jel půlku života a pak se na to prostě vybodl a šel dál jinou cestou? Máš tušení jak trapný je tenhle tvůj výkřik?
Chápete vůbec, že ten názor nepramení z domněnek, ale dlouholetých osobních zkušeností?
Je rozdíl půl života třicátníka a půl života staršího padesát!
Trošku ze široka!
Když pominu stránku kvality (na to jsou zde jiní odborníci), tak někdy kolem roku osmdesát dva až pět jsi nemohl zajít do supraphonu přes ulici a koupit si muziku co jsi chtěl. Protože jsi tam našel tak maximálně Gotta s Vondráčkovou!
Musel jsi vstát brzo rámo (někdy i ve čtyři – pět) jít na vlak a zamířit třeba do Pardubic na černou burzu k pomníku rudoarmějců, kde jsi v mínus patnácti čekal, až se to všechno sejde! S křehlíma rukama vytahoval LP z obalu a měl strach, aby ti nespadla! Riskoval jsi, že se tam objeví anton plný soudruhů s pomůckou jménem obušek a dostaneš nakládačku!
O pár let později, někdy kolem roku osmdesát devět, jsi zase na burze v Praze zahlédl prvních deset CD na vlastní oči a za své první CD vypláznul 1200,- a těšil se jak si ho doma pustíš na svém prvním super přehrávači který by dnes každý nazval „soustruhem“.
A o dalších pár let přijdeš na Hifi forum, kde ti někdo píše, že ty nosiče jsou otravné, odvádějí pozornost od muziky, je to jakýsi „fetiš“ ,máš přeludy, že to líp hraje, když to držíš, a jiné perličky!
Tak si říkáš! Buď ten člověk patří do té kategorie třicet, a pak se to dá pochopit, ale mé omluvit!
Anebo je to veterán jako já a v tom případě ho ty soudruzi tím obuškem vzali po té palici asi hodně!
komar:
Dobrý, pobavilo, díky. Jako absurdní a mimózní monolog pro stand up show, skvělý...
Dobrý, pobavilo, díky. Jako absurdní a mimózní monolog pro stand up show, skvělý...
To je legrace tohleto, tolik rozčilených fetišistů jen proto, že někdo pojmenoval věci pravým jménem. A ještě by nejradši k cédéčku měli přibalený víno, sluníčko a procházku
Myslím, že už by jsme to měli nechat být, protože to stejně nikam nevede.
Jde o poslech hudby, je v podstatě jedno, jestli z gramofonu, cédéčka, nebo streamu, či stažené, hlavně aby jsme měli z ní všichni radost.
Když to shrnu, tak docházím k názoru, že jsme všichni trochu chycený, pouze máme každý trochu jinou diagnosu.
Hezký víkend všem.
Jde o poslech hudby, je v podstatě jedno, jestli z gramofonu, cédéčka, nebo streamu, či stažené, hlavně aby jsme měli z ní všichni radost.
Když to shrnu, tak docházím k názoru, že jsme všichni trochu chycený, pouze máme každý trochu jinou diagnosu.
Hezký víkend všem.