Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Karel1 píše: ↑04 úno 2021 22:36Zeptám se tě jinak - A)zajdeš si někdy (s někým, koho máš rád) do pěkné restaurace, kde je příjemná obsluha, která zná všechna pravidla obsluhování, kde ti nabídnou aperitiv a dají vybrat z mnoha kvalitních vín (či lihovin, piva...jak je libo) či z nepřeberného množství těch nejvybranějších pochutin? K tomu třeba svíčky, živá hudba atd...atd...Antony píše: Mně jde právě, narozdíl od mnoha ostatních, jedině o muziku. Bez čehokoli, co by mne mohlo rozptylovat. Jen hudba, ta bohatě stačí.
B)Nebo ti bude stačit nakrkat nějaký ten dlabanec do volátka, zalitý lahváčem někde u výdejního okýnka?
Vždyť je to přece pořád jen jídlo, že ?! Přeci se nenecháš při jídle rozptylovat živou hudbou či nedej bože nějakými svíčkami![]()
Tak nevím, buďto jsem blbej já a neumím číst, nebo...poprosím ještě jednou o odpověď na dotaz, který jsem pro jistotu zvýraznil červeně (kdyby to tu někomu nedocházelo)

Omlouvám se za

V historii tohoto vlákna přesně uvádím, kolik let sbírám muziku. Začal jsem ve čtrnácti. Sečti tato dvě čísla, a dovíš se, kolik mi je.
Netušil jsem že je tak těžké to napsat ještě jednou! 

Nech si to ten Antony odbaví tu, toto vlákno je na to ok. Horšie, že takto vyvádza aj v "Co zrovna poslouchám", keď to naňho príde, je to masaker. 
A práve rozbaľujem a o chvíľu položím na gramec Metal Church
Bozkávam obal, tancujem okolo neho, žena a deti divne na mňa pozerajú.
Fyzickým nosičom naveky zdar
A práve rozbaľujem a o chvíľu položím na gramec Metal Church
Fyzickým nosičom naveky zdar
Karel:
Odpověděl jsem v duchu tématu této diskuze. Můj text vnímavému jedinci řekne, jak to mám. Lze to vysledovat i v historii tohoto vlákna.
Navíc, a to také poněkolikáte opakuji, agrumentace nesouvisejícím tématem nic neprokáže.
Hudba je umění. Její poslech je mnou vybraný umělecký zážitek.
Jídlo je nezbytný konzum. Nemám z něj žádný umělecký zážitek.
Na mě příměr hudba vs. jídlo nefunguje.
Odpověděl jsem v duchu tématu této diskuze. Můj text vnímavému jedinci řekne, jak to mám. Lze to vysledovat i v historii tohoto vlákna.
Navíc, a to také poněkolikáte opakuji, agrumentace nesouvisejícím tématem nic neprokáže.
Hudba je umění. Její poslech je mnou vybraný umělecký zážitek.
Jídlo je nezbytný konzum. Nemám z něj žádný umělecký zážitek.
Na mě příměr hudba vs. jídlo nefunguje.
komar
Netušil jsem, že je tak těžké, přečíst si průběh diskuze, do které vstupuješ.
Chceš-li se k tématu vyjadřovat, projdi si jeho historii. Jinak jsi mimo.
Netušil jsem, že je tak těžké, přečíst si průběh diskuze, do které vstupuješ.
Chceš-li se k tématu vyjadřovat, projdi si jeho historii. Jinak jsi mimo.
Já se ptal na věk, ty filozofický plky si nech od cesty!
Měl jsem za to, že se normálně bavíme, ale takto je to na dlouho!
Koukám, že odpovídat přímo ti vůbec dělá docela problémy!
Měl jsem za to, že se normálně bavíme, ale takto je to na dlouho!
Koukám, že odpovídat přímo ti vůbec dělá docela problémy!
komar:
Slušnost začíná tím, že se seznámíš alespoň s průběhem diskuze, než v ní začneš buransky vykřikovat nesmysly.
Není mojí povinností nahrazovat tvoji nevědomost nějakými nápovědami.
Chceš se něco dozvědět? Přečti si to. Dozvíš se i víc věcí, které zjevně potřebuješ jako sůl, aby ses mohl opravdu normálně bavit.
Slušnost začíná tím, že se seznámíš alespoň s průběhem diskuze, než v ní začneš buransky vykřikovat nesmysly.
Chceš se něco dozvědět? Přečti si to. Dozvíš se i víc věcí, které zjevně potřebuješ jako sůl, aby ses mohl opravdu normálně bavit.
Hoďte na něj deku...
Přesně něco podobného jsem čekal.Antony píše: ↑05 úno 2021 16:58komar:
Potíž je v tom že s tebou se prostě normálně bavit nedá.
Myslím že „Dasta“ má pravdu když napsal:
“ Myslím, že už by jsme to měli nechat být, protože to stejně nikam nevede.“
Jen jeden z tvých výroků by sis mě nechat zarámovat, to je fakt síla!
„Nemám fyzické nosiče, protože mně nebaví mít doma skříně plné CD a LP. Měl jsem jich v jistém životním období více jak 4000 pohromadě, vím, co to je za objem. Nebaví mě pořád hledat, vyměňovat, otevírat, zavírat, dávat zpátky do regálu, atd. Je to na úkor poslechu muziky, a ten je jediný, na co se zaměřuji. Nepřipadám si o nic větší hudební fanda, když mám plnou poslechovku skříní narvaných cédéčky a elpíčky, než, když mám totéž na HDD. Jakoby ta vnější hmotná okázalost dělala ze sběratelů větší posluchače. Přitom ve skutečnosti je to naopak. Místo muziky, mají jenom věci, které je zatěžují a mentálně omezují.
Soustředím se jen na poslech, a nerozptyluji se tím, zda se moje hromada desek nepoškodila, jestli jsem neohnul rožek v bookletu CD, nebo, jestli se mi na to nedejbože nepráší... Zajímá mne jen hudba. Tím to začíná i končí.“
Takže ty si grabuj a já zas budu oprašovat!

Klidne hodte deku I na mne. Vcelku jsu s Antonym. Nekoho se mozna dotklo slovo fetis. Ale fyz media predstavuji prakt. cestu doby minule, jak hudbu dostat k posluchaci. Pride doba, kdy je budou shromazdovat jen exoti, podivini, coz hifiste jsou..
popr. Sberatele. Kolik bylo kamennych obchodu s hudbou pred 25lety a kolik dnes..vim, ze si tochu protirecim s tim co jsem napsal driv.

Ono nejde ani tak o jednotlivé pojmy a označení (fetišista), jako spíše o téměř militantní prosazování osobních (a tedy subjektivních!) názorů a preferencí.
Každý, kdo to má jinak, si přeci hudbu nemůže vychutnat! (
)
Ať si každý poslouchá co chce a jak chce a nechá druhé dělat to samé.
K tomu ale X stránek frenetického vykřikování své pravdy rozhodně nepřispívá.
Tak hlavně, ať to všem hraje k jejich vlastní spokojenosti.
Jazz práci.
Každý, kdo to má jinak, si přeci hudbu nemůže vychutnat! (
Ať si každý poslouchá co chce a jak chce a nechá druhé dělat to samé.
K tomu ale X stránek frenetického vykřikování své pravdy rozhodně nepřispívá.
Tak hlavně, ať to všem hraje k jejich vlastní spokojenosti.
Jazz práci.