Diskutujeme tady "konzervu", ze které konzumujeme nějaký ten datový obsah, nikoli kvalitu či nekvalitu obsahu. Mně a i tobě lépe chutná z "placky", někomu jinému z harddisku - bude to záležet na daném řetězci a na preferencích posluchače.
IMHO to zbytečně hrotíš. Jak píšeš, každý to to ".. může .." doprasit, jak chce. Ale nemusí. Audio PC dává uživateli možnosti, ne povinnost, něco prasit. V tématu tohoto vlákna vidím dva smysluplné pohledy:Oldear píše: ↑10 bře 2020 15:30FS
No, to tak úplně asi nechápeš, o to tady jde od počátku. Přece když si koupíš CD/SACD, tak je to alespoň nějaká záruka záznamu podle normy - v tomto případě Red Book ( teď pominu Loudness war, to nakonec platí i pro ty staženice ), ale v tom NASu, či po drátě, je to bez záruky - žádná norma, každý to může doprasit jak chce - třeba směrem k líbivosti a o tom tady píši od začátku. Tys to nepobral? Technické věci jsou v tomto případě až druhotné.
Už mně to nebaví, čau.
priznavam, ze jsem specifikace Red book nestudoval, ale predpokladam, ze jsou to technicky specifikace CD disku. Je tam snad neco o tom jak ma vypadat vlastni nahravka ? Tezko. Kazdy se muze vydat co chce. Takze nevim jaka zaruka co CD vlastne ma byt ?
@Oldear: Buď v pohodě. Vyjádřil jsem se k tomu, že AudioPC dává uživateli větší volnost (tedy i toho tvého "prasení" ) - a měl jsem na mysli data (nahrávku) - a že to nutně nemusí být na škodu.
nejen galvanicky oddelenou a ver ze se teto konkretni problematice venuju uz dlouho, snadno se odsoudi neco co clovek ani nezkusil a povazuje sve reseni za odladene, a ano posloucham jiz velmi dlouho, cetu LP a Cd jsem vyuzival prevaznou cast hifizivota, ted davam prednost teto, jen to chce proste stejne jako u jinych zdroju udelat maximumAntony píše: ↑10 bře 2020 17:54PavelDosko:
Já tomu rozumím takto.
Bavíme se (tady dost OT) o USB propojení mezi NUC a DAC. Tedy o jednom s mnoha segmentů digitálně/anologové audio trasy. Máš tuto část galvanicky oddělenou, OK. Ostatní ji galvanicky nejspíš oddělenou nemají.
Aniž bys věděl, jaký by tato úprava měla u ostatních přínos v závislosti na jejich komponentech, mají podle tebe tito ostatní sestavu nevyladěnou, nedořešenou, nerozumí tomu, a nemají co psát svá moudra.
@Antony: Zajímavá zkušenostAntony píše: ↑10 bře 2020 16:30PavelDosko
Prošel jsem mnohaletou genezí, kdy jsem vlastnil různé druhy a způsoby transportů, DA převodníků, zesilovačů a propojovacích kabelů. Těch kombinací bylo opravdu hodně a byly postupně poslechově vyhodnocovány. Současný stav se ustálil zhruba před rokem. Tomu procesu říkám ladění sestavy.
Nezkoumám technické důvody, nejsem je tedy konkrétně vyjmenovat. Ale vím, že sestava Sroll pracuje s digitálními daty odlišně od ostatních. Od harwareových úprav NUC, přes jeho softwareové vybavení, způsob zapojení, komunikaci s DAC, distribuci a kontrolu těchto dat v DAC. Připojení jiného zdroje pomocí USB vyhodnotí DAC jako chybu. Dneska to mají Luďkové ještě dál, to mě čeká v budoucnu. Za jistý pokročilý stupeň odladění považuji současný stav. Bez zmíněného poslechového mnohaletého kolečka bych nebyl tam, kde teď jsem. K tomu samozřejmě patřilo i další ladění sestavy mimo tento díl digitálního segmentu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti