Obecná otázka:
Kdyby na streamech byla úplně všechna historicky vydaná CD/SACD/DVD-Audio v ZARUČENĚ stejné kvalitě jako na médiích (prostě ty stejné 1 a 0) a vy jste doma měli přístroj/sestavu, která by to uměla přehrát ve stejné či lepší kvalitě, než na jakou jste zvyklí od svého přehrávače fyzických kotoučků. Co zásadního by vám chybělo? (Součástí by samozřejmě byly všechny digitální informace - digitální booklet, digitální katalog.)
1. Papírové, tištěné booklety.
---> Takže by vám pak stačil jen obchod na prázdné krabičky s booklety, nebo jen na booklety?
2. Fyzicky vlastněná média.
---> Takže by vám pak stačilo vlastnit alespoň jedno či pár CD (pro potěchu oka, pro ten pocit, nebo proč)?
3. Rituál kolem přehrávání (vkládání médií do přístroje atd.)
---> Takže by vám pak pomohlo vkládat nějaký kotouč do přístroje, přestože by to hrálo ze streamu (pro ten pocit)?
4. Proces shánění (raritních, hůře dostupných atd. vydání).
5. Prostě ta dlouho budovaná sbírka.
6. ???
Jinak řečeno: Chybí na trhu pouze audiofilský stream s komplexním katalogem a zaručenou kvalitou? Nebo jde o něco jiného?
To nemyslím zle ani jako vtip, jen vím, čím vším jsem si sám prošel a v mnoha ohledech tu souhlasím s Antonym. U mě ta primární touha poslouchat a objevovat hudbu v co nejlepší kvalitě v některých obdobích přerůstala do něčeho víc: v klasické sběratelsví, zálibu ve shánění nedostupných věcí po celém světě, někdy i v bookletový fetišismus... Vše s vírou, že ty kotoučky nesou nějakou tu vyšší hudební/kulturní hodnotu a že to budování sbírky má (asi nějaký kulturní) smysl, protože jinde ta hudba kdysi nebyla dostupná... A jsem hodně rád, že jsem s tím sekl dávno a zavčasu, než to přerostlo únosnou mez. Už je to hodně let.
Dasta: Zapomněl jsem na kazety výše: Nebyly zamotané, akorát že kazetu jsem si naposledy pustil někdy v letech 2000-2010, už nevím přesně. Pak se mi rozbil poslední kazeťák a další nepořídil, ale některé kazety zůstaly hluboko ve skříních. Vyhodil jsem jich možná tak kolem 40-50. Originálky i kopie. Nechal jsem si tedy asi 2 na památku

Některé kazety jsem nepřehrál od devadesátek a vím, že kazeťák už nikdy provozovat nebudu. Rychlé a účinné. Impulzivní akce > velká úleva. Uklízení zbytků po stěhování je prostě zajímavým bilančním obdobím, vyhazovací katarze byla potřeba.