Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Syčí zejména datový tok 128kbps, to je činel asi tak pěkně ztvárněný jako když je dabovaný šustěním papíru od sekaný.
kychtax :
YTB je špatně jako zdroj hudebních souborů, není nad čím se zamýšlet. Srovnání a zkušeností mám dost na to, abych to věděl s jistotou. A hlavně slyšel.
YTB je špatně jako zdroj hudebních souborů, není nad čím se zamýšlet. Srovnání a zkušeností mám dost na to, abych to věděl s jistotou. A hlavně slyšel.
Ak sa používa len normálna kvalita (128), nie je sa čo diviť.
Žiaľ, za vyšššiu kvalitu (256) si treba platiť Premium.
https://support.google.com/youtubemusic ... 6559?hl=cs
Žiaľ, za vyšššiu kvalitu (256) si treba platiť Premium.
https://support.google.com/youtubemusic ... 6559?hl=cs
Třeba nahrávky z youtube kanálu Little Big Studios jsou výborné. Poslouchám tam dost tracků.
https://www.youtube.com/@littlebigbeatstudios
https://www.youtube.com/@littlebigbeatstudios
No ty kráso....
a poslech hudby vzal definitivně za svý. Neuvěřitelný.
Ale kolegové bez předsudků, musíte si uvědomit, že stačí smotnout kouzelný kabely a uplácat zázračný lišty a ty to jako mávnutím kouzelnýho proutku velmi báječně vylepší z hnědýho mazlavýho tak, že i nízkej datovej tok z youtubu má rázem zvuk znělý a čistý, to se musí slyšet.
*thumbs down

Ale kolegové bez předsudků, musíte si uvědomit, že stačí smotnout kouzelný kabely a uplácat zázračný lišty a ty to jako mávnutím kouzelnýho proutku velmi báječně vylepší z hnědýho mazlavýho tak, že i nízkej datovej tok z youtubu má rázem zvuk znělý a čistý, to se musí slyšet.

Dobrá rozbuška.kychtax píše: ↑02 bře 2023 10:48Tak jdu s pravdou ven..U sebe hraji z youtubu z TV a Tidal taktéž z TV. Je to pro mne uspokojivé. Za hifistu už se spíš nepovažuju
Je to připouštím i z pohodlnosti. A propojené to mám 10m toslinkem
. Hraje to pěkně žánry co mám rád, žádné vzpomínání a staré fláky a hifistické nahrávky. Dá se hudba udělat dobře i nyní v této době (řekl bych že i lépe) a i ten youtobe je plný slušné muziky. Samozřejmě Tidal je asi kvalitativně lepší. CD si občas půjčím nějaký strojek popř. zapojím ten co mám doma. Ale není moc důvod. Dá se i ten youtube a Tidal rozehrát dobře na to co mám rád. Pro zajímavost, měl jsem půjčený streamer ifi Zen a televize přes toslink to u mne spláchla.
![]()
Pevná media - už s nimi vůbec nepočítám.
Připojení mi ted před pár dny Vdf zrychlil na 1GBps spolu snovým modemem - je to pecka.

Když jsem si tady před pár dny dovolil v podobném vlákně nad steskem produkce CD zavěštit konec komerčních stříbrných kotoučků v obývácích běžných konzumentů zábavy, neznaje po létech nálady zdejšího sesazenstva, abych pomalu hledal kotec před vzpuzeným nostalgikem, a Ty takhle do police.

Ano, taky považuji placené premiové síťové služby za dostatečné pro běžný denní obývákový poslech s komfortní obsluhou.

Ale kdepak, rozdíly v kabelech slyším pořád, ale už se z nich tak nehroutim. Asi i Vyladene bedny a upr.zesilovac udělaly sve, na stupnici velmi dobře, lepší a nejlepší se pohybují. Takže už jeden kabel není tak podstatný. Že by se při odpojení jednoho kabelu sestava zhroutila jak domino.RedBaron píše: ↑02 bře 2023 13:05To jsou ti hifisti jak pletli za každého sudého úplňku v lichém roce stříbřité kabely tlusté jako ruka následně křtěné panenskou močí, slyšeli dřívka pod kabely, trávu růst a lineární zdroj musel mít i router a dneska poslouchají youtube s datovým tokem mrzkých 128kbps, normovaným DR5 pro každý uploadovaný záznam a teď je to v poho?

Korys.

Kdyz jsem u tech kabelu. Ja jsem mimochodem úpletl stříbrný sitovy kabel i z tenkých vodičů a malého množství a hudba tim nijak netrpí, vyzkoušel jsem si jinou kontrukci a ono to jde. Pro komponenty s malým odběrem, jako router, cd player apod. Samozřejmě náklady na dráty jsou diametrálně nižší a cena takového kabelu je v podstatě směšná. Kdyby to vypadalo, ze už se tím nezabývam - Zabývám porad, i kdyz méně. A už o kabelech mlčím, jsem offtopic. 
Xavianky mají vyhodu že jsou hrave a muzikální ne analytika a spousta hudby na nich zní dobře i s takovým zdrojem nezdrojem jak u mne.
Poprvé jsem slyšel dobře hrát TV přes koax u Mirka Rotha v Rothaudio, kdo tam byl a slyšel jak to může dobre hrat z TV asi tuší o čem píšu.

Xavianky mají vyhodu že jsou hrave a muzikální ne analytika a spousta hudby na nich zní dobře i s takovým zdrojem nezdrojem jak u mne.
Poprvé jsem slyšel dobře hrát TV přes koax u Mirka Rotha v Rothaudio, kdo tam byl a slyšel jak to může dobre hrat z TV asi tuší o čem píšu.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 02 bře 2023 16:30, celkem upraveno 3 x.
Jsme tady "běžní posluchači," nebo je to tady hifi fórum? Že bežní posluchači považují mizerný streamovací služby za dostatečný pro běžnej poslech je jejich boj. Na hifi fóru jde ale jaksi o kvalitní poslech hudby.
Tu televizi u Rotha - jako zdroj, kdysi slyšel i byvaly clen fora lachim (který jinak slyšel stovky sestav). A říkal zemu to z TV(tidal) hrálo slušně. Což znamená jinymi slovy velmi dobře. Vzhledem k jeho narokum. Takže tak. 
Kolem měl prvky synergistic research vc.filtru, bedny KEF, Moon, signal sel přes toslink.
Já jsem takový holograficky prostor jako tam slyšel velmi zřídka. Mozna v dalších cca 2 sestavách. (Měl tam i ty kostky SR, myslim rezonatory).

Kolem měl prvky synergistic research vc.filtru, bedny KEF, Moon, signal sel přes toslink.
Já jsem takový holograficky prostor jako tam slyšel velmi zřídka. Mozna v dalších cca 2 sestavách. (Měl tam i ty kostky SR, myslim rezonatory).
Ano. to hlavne.
@kychtax - pouzivanie TV ako v podstate digitalneho transportu/streamera pre Tidal [aj ked to je tiez by som povedal minimalne diskutabilna volba] v CD kvalite dat a Youtube z brutalne komprimovanym datovym tokom, to nema zo sebou nic spolocne.
V inom vlákne odznelo, ale nechcem reagovať v osobnom vlákne a aj tak to patrí asi viac sem:
V rámci celého audioreťazca je ten "kotouček" len malá časť. A či streamovacie služby berú hudobné dáta z iných zdrojov, alebo si to grabujú z CD asi nezverejňujú.
@LUK,
Samozřejmě, že jde o kvalitní poslech hudby, ale také jsme běžní posluchači, to záleží na co se člověk pasuje a jak se bere v tomto vážně. Poslech, ať už vážný nebo běžný, se realizuje u každého posluchače v jeho prostředí a možnostech jeho různými způsoby.
HiFi forum (HiFiroom) je kecárna (prostor, místnost pro debaty) podobně nebo aspoň částečně podobně cinknutých lidí koníčkem dobrého poslouchání hudby nebo poslouchání dobré hudby, které baví o těch věcech diskutovat, bavit se s ostatními. Pojem HiFi je z mého pohledu velmi široký pojem, dole nejasně ohraničený prvníma domácíma sestavama, nahoře HighEndem.
Jsme někde uvnitř, nevidím problém.
Samozřejmě, že jde o kvalitní poslech hudby, ale také jsme běžní posluchači, to záleží na co se člověk pasuje a jak se bere v tomto vážně. Poslech, ať už vážný nebo běžný, se realizuje u každého posluchače v jeho prostředí a možnostech jeho různými způsoby.
HiFi forum (HiFiroom) je kecárna (prostor, místnost pro debaty) podobně nebo aspoň částečně podobně cinknutých lidí koníčkem dobrého poslouchání hudby nebo poslouchání dobré hudby, které baví o těch věcech diskutovat, bavit se s ostatními. Pojem HiFi je z mého pohledu velmi široký pojem, dole nejasně ohraničený prvníma domácíma sestavama, nahoře HighEndem.
Jsme někde uvnitř, nevidím problém.

mrba:
Jenže to vytrháváš z kontextu. To o co v tom tématu ze který jsi tohle vzal bylo řečeno je to, že RedBaron hraje hlavně CD, ale z audio PC a NASu, tudíž se jedná o nagrabovaný stříbrný kotoučky, který, ač jsou jen malou částí celýho audiořetězce, jsou zároveň částí velmi důležitou, respektive to co je na nich je důležitý.
korys:
Běžní posluchači kvalitu zvuku neřeší, hifisti/audiofilové/nadšenci do poslechu hudby, kteří se schází například na hifi fórech, kvalitu zvuku řeší, protože jim jde o kvalitní poslech hudby. O tom právě celý tohle Hifi je, o kvalitním poslechu hudby. "Běžný denní obývákový poslech" běžných posluhačů je právě něco jinýho. A není to o tom jak se kdo bere vážně, to s tím nijak nesouvisí, ale právě o tom jak je kdo náročnej na zvukovou kvalitu. A tohle je hifi fórum, tudíž tady jde o kvalitní poslech hudby. A ač je to hifi širokej pojem, tak youtube nebo spokojení se s mizernou zvukovou kvalitou do něj nespadá.
Jenže to vytrháváš z kontextu. To o co v tom tématu ze který jsi tohle vzal bylo řečeno je to, že RedBaron hraje hlavně CD, ale z audio PC a NASu, tudíž se jedná o nagrabovaný stříbrný kotoučky, který, ač jsou jen malou částí celýho audiořetězce, jsou zároveň částí velmi důležitou, respektive to co je na nich je důležitý.
korys:
Běžní posluchači kvalitu zvuku neřeší, hifisti/audiofilové/nadšenci do poslechu hudby, kteří se schází například na hifi fórech, kvalitu zvuku řeší, protože jim jde o kvalitní poslech hudby. O tom právě celý tohle Hifi je, o kvalitním poslechu hudby. "Běžný denní obývákový poslech" běžných posluhačů je právě něco jinýho. A není to o tom jak se kdo bere vážně, to s tím nijak nesouvisí, ale právě o tom jak je kdo náročnej na zvukovou kvalitu. A tohle je hifi fórum, tudíž tady jde o kvalitní poslech hudby. A ač je to hifi širokej pojem, tak youtube nebo spokojení se s mizernou zvukovou kvalitou do něj nespadá.