Trochu ma na CD štve že občas nejaké z neznámych príčin prestane fungovať. Originálky na pohlad nepoškodené, uložené tak ako všetky ostatné. Už som pár kusov vyhodil. Ale je to odhadom tak zo 3 - 4 kusy z niekolko sto, takže to nie je také tragické. Naozaj netuším čo sa na tom môže pokaziť. Roky to hrá a potom to začne blbnúť.
Na druhú stranu kadejakých elektronických zariadení s dátami mi už odišlo požehnane - počítač, externé disky, flešky a posledne notebook kde som mal pracne urobený zoznam CD a LP. Našťastie mi ostala aspoň staršia neúplná verzia kde sú takmer všetky LPčky. Teraz zbieram psychické sily na znovunahodenie CDčiek.

V tomto smere sú fajn kadejaké "cloudy", ale kde je napísané že aj tam nemôže prísť k nejakej fatálnej chybe? Čo sa môže posrať sa podla mňa skôr, alebo neskôr poserie.

Poskytovatel cloudu ma  smluvni podminky, navic mu je ukradene co za data/hudbu ma nejaky "pepik" z CR u nej ulozene. V domacich podminkach clovek nikdy nevytvori tak robustni a bezpecny system (nebo to bude stat uplny nesmysl) jako v pripade cloudu a kdyz tak muzu mit  "private" cloud. U sebe jen nejakou archivaci, ale i tak je to opruz pripojovat a kopirovat v pripade "studene" zalohy. Je to docela usmevne takto premyslet, protoze clovek zanechava digitalni stopu vsude, nejaky cloud je to posledni.
  Poskytovatel cloudu ma  smluvni podminky, navic mu je ukradene co za data/hudbu ma nejaky "pepik" z CR u nej ulozene. V domacich podminkach clovek nikdy nevytvori tak robustni a bezpecny system (nebo to bude stat uplny nesmysl) jako v pripade cloudu a kdyz tak muzu mit  "private" cloud. U sebe jen nejakou archivaci, ale i tak je to opruz pripojovat a kopirovat v pripade "studene" zalohy. Je to docela usmevne takto premyslet, protoze clovek zanechava digitalni stopu vsude, nejaky cloud je to posledni.