Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

Příspěvek od Antony »

Oplt, dtto.
Pokud máš potřebu souhlasit s výrokem Aymana, pak věz, že přesně takhle pohrdavě s námi mluvili soudruzi. "My, co jsme stáli fronty ... vy mladí nemáte pojem.. my si hudby myslím daleko více vážíme, prožíváme a oceňujeme " .
Pak se nediv, že soudruhy připomínáš. Kde vůbec bereš tu drzost házet všechny do jednoho pytle a takhle je ponižovat?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Aha, Antony nepovedal ti uz niekto (ciste nahodou:-) Ze hladas problemy aj tam kde nie su? Mozno si treba dat menej kavy alebo ist si zabehat

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Antony píše:
08 bře 2023 14:46
Oplt, dtto.
Kde vůbec bereš tu drzost házet všechny do jednoho pytle a takhle je ponižovat?
Nevím co bereš za matroš, ale asi je dost dobrej. Běž si opláchnout přirození vlažnou vodou a sklidni se.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Navrhujem adminovi urobiť anketu s otázkou, ktorá je názvom vlákna. To bude aspoň nejaká výpovedná hodnota na malej vzorke ľudí.. Na rozdiel od tohto.... hnoja.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

On ale fyzický digitální nosič nemusí být jenom ta stříbrná placka,ale i paměťová karta,fleška,harddisk...

LUK

Příspěvek od LUK »

Pojmem "fyzický digitální nosič" je myšleno to na čem se ta hudba oficiálně vydává a prodává v obchodech, ne každý digitální datový úložště který existuje a na který je možný uložit nějaký data.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Tak tak, lebo inak aj ten Qobuz apod. ma v medziceste nejaký ten "fyzický" nosič, to by sme spadli do ďalšieho ukrutneho flame.. Ak to má mať zmysel, tak tam zadefinovať ako digitálny fyzický nosič tie "placky".

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Teď jsem si uvědomil, že vzhledem k názvu vlákna sem vlastně neoprávněně motám vinyly :roll: Tož to napravím . . . občas mě popadne amok a sjíždím komplet diskografii od určitého interpreta hezky popořadě ;) Dnes jsem začal s těmito "digitálními fyzickými nosiči"
IMG_20230308_131233.jpg
Když jsem byl doma po operaci páteře a bylo hafo času, dokázal jsem sjet všech 25 CD Davia Bowieho z mého regálku :roll: Jak říkám, nejsem normální :lol: Otázka o smyslu pro mě ztrácí smysl ;)

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Tak jestli te to bavilo, tak to je ten smysl, ne?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PetrD
Prostě krása. Můj oblíbený interpret, na prvních vydáních (kromě Nightflight, pokud se dobře dívám). Japonec Impeckable to korunuje.. Tohle má absolutní smysl, takže klást si otázku je vskutku zbytečné.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Antony píše:
08 bře 2023 09:37
Ripnout se dá všechno.
To je pravda, hlavne v digitalnej "domene" sa dá zachytiť zvuk najpresnejšie. Problem je analogova "domena" (vinyl, prípadne tape rip) - nemám na tieto media adekvátne vybavenie a zvukové výsledky sú dosť rozpačité. Preto mám len nevyhnutné minimum LP a MC, 95 percent sú u mňa (SA)CD a DVD(BD)-A.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ripování/grabování Hi-Res digitálních médií znám jen teoreticky. Vím ale, že takto pořízené zálohy existují, proto to nějak muselo jít udělat. Z formátu CD jsem si mnoho tisíc kopií udělal sám z vlastních médií, tam je to jasné a je to také jeden z důvodů, proč tato média mají smysl. Jako zdroj jsou nedocenitelná.
Ripování LP do digitálních záloh je daleko komplikovanější problematika. Také se tím zabývám, ale zde je to mimo téma. Ovšem chápu každého, kdo se o to pokusil. Je to hledání cesty k lepšímu zvuku, ke kterému nás donutil tristní stav současného zvukového průmyslu.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Antony píše:
08 bře 2023 20:02
PetrD
Prostě krása. Můj oblíbený interpret, na prvních vydáních (kromě Nightflight, pokud se dobře dívám). Japonec Impeckable to korunuje.. Tohle má absolutní smysl, takže klást si otázku je vskutku zbytečné.
Díváš se dobře. Věděl jsem, že remaster tohoto alba z roku 2013 nemá zvuk zas až tak poznamenaný Loudness War a nabídce na Amazonu za "pár šupů" nešlo tenkrát odolat (DR 11).
Ještě malá poznámka k CD od Budgie . . . 1. vydání "Squawk" z roku 1989 (které zrovna dávám na sluchátkový poslech) jsem kdysi porovnával s kamarádovým remasterem tohoto alba z roku 2004 a usoudili jsme, že existují kapely, které si kvalitu masteringu dokáží pohlídat i ve vřavě té zvrácené války. Nedokázali jsme určit, které CD zní lépe → obě hrála stejně parádně (DR 13).

Ale to už patří do jiného vlákna

Odpovědět