Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Oplt, dtto.
Pokud máš potřebu souhlasit s výrokem Aymana, pak věz, že přesně takhle pohrdavě s námi mluvili soudruzi. "My, co jsme stáli fronty ... vy mladí nemáte pojem.. my si hudby myslím daleko více vážíme, prožíváme a oceňujeme " .
Pak se nediv, že soudruhy připomínáš. Kde vůbec bereš tu drzost házet všechny do jednoho pytle a takhle je ponižovat?
Pokud máš potřebu souhlasit s výrokem Aymana, pak věz, že přesně takhle pohrdavě s námi mluvili soudruzi. "My, co jsme stáli fronty ... vy mladí nemáte pojem.. my si hudby myslím daleko více vážíme, prožíváme a oceňujeme " .
Pak se nediv, že soudruhy připomínáš. Kde vůbec bereš tu drzost házet všechny do jednoho pytle a takhle je ponižovat?
Aha, Antony nepovedal ti uz niekto (ciste nahodou:-) Ze hladas problemy aj tam kde nie su? Mozno si treba dat menej kavy alebo ist si zabehat
Monolog tohoto pána přesně odpovídá (od 30:38):
Navrhujem adminovi urobiť anketu s otázkou, ktorá je názvom vlákna. To bude aspoň nejaká výpovedná hodnota na malej vzorke ľudí.. Na rozdiel od tohto.... hnoja.
On ale fyzický digitální nosič nemusí být jenom ta stříbrná placka,ale i paměťová karta,fleška,harddisk...
Pojmem "fyzický digitální nosič" je myšleno to na čem se ta hudba oficiálně vydává a prodává v obchodech, ne každý digitální datový úložště který existuje a na který je možný uložit nějaký data.
Tak tak, lebo inak aj ten Qobuz apod. ma v medziceste nejaký ten "fyzický" nosič, to by sme spadli do ďalšieho ukrutneho flame.. Ak to má mať zmysel, tak tam zadefinovať ako digitálny fyzický nosič tie "placky".
Teď jsem si uvědomil, že vzhledem k názvu vlákna sem vlastně neoprávněně motám vinyly
Tož to napravím . . . občas mě popadne amok a sjíždím komplet diskografii od určitého interpreta hezky popořadě
Dnes jsem začal s těmito "digitálními fyzickými nosiči"
Když jsem byl doma po operaci páteře a bylo hafo času, dokázal jsem sjet všech 25 CD Davia Bowieho z mého regálku
Jak říkám, nejsem normální
Otázka o smyslu pro mě ztrácí smysl 

Tak jestli te to bavilo, tak to je ten smysl, ne?
PetrD
Prostě krása. Můj oblíbený interpret, na prvních vydáních (kromě Nightflight, pokud se dobře dívám). Japonec Impeckable to korunuje.. Tohle má absolutní smysl, takže klást si otázku je vskutku zbytečné.
Prostě krása. Můj oblíbený interpret, na prvních vydáních (kromě Nightflight, pokud se dobře dívám). Japonec Impeckable to korunuje.. Tohle má absolutní smysl, takže klást si otázku je vskutku zbytečné.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je pravda, hlavne v digitalnej "domene" sa dá zachytiť zvuk najpresnejšie. Problem je analogova "domena" (vinyl, prípadne tape rip) - nemám na tieto media adekvátne vybavenie a zvukové výsledky sú dosť rozpačité. Preto mám len nevyhnutné minimum LP a MC, 95 percent sú u mňa (SA)CD a DVD(BD)-A.
Ripování/grabování Hi-Res digitálních médií znám jen teoreticky. Vím ale, že takto pořízené zálohy existují, proto to nějak muselo jít udělat. Z formátu CD jsem si mnoho tisíc kopií udělal sám z vlastních médií, tam je to jasné a je to také jeden z důvodů, proč tato média mají smysl. Jako zdroj jsou nedocenitelná.
Ripování LP do digitálních záloh je daleko komplikovanější problematika. Také se tím zabývám, ale zde je to mimo téma. Ovšem chápu každého, kdo se o to pokusil. Je to hledání cesty k lepšímu zvuku, ke kterému nás donutil tristní stav současného zvukového průmyslu.
Ripování LP do digitálních záloh je daleko komplikovanější problematika. Také se tím zabývám, ale zde je to mimo téma. Ovšem chápu každého, kdo se o to pokusil. Je to hledání cesty k lepšímu zvuku, ke kterému nás donutil tristní stav současného zvukového průmyslu.
Díváš se dobře. Věděl jsem, že remaster tohoto alba z roku 2013 nemá zvuk zas až tak poznamenaný Loudness War a nabídce na Amazonu za "pár šupů" nešlo tenkrát odolat (DR 11).
Ještě malá poznámka k CD od Budgie . . . 1. vydání "Squawk" z roku 1989 (které zrovna dávám na sluchátkový poslech) jsem kdysi porovnával s kamarádovým remasterem tohoto alba z roku 2004 a usoudili jsme, že existují kapely, které si kvalitu masteringu dokáží pohlídat i ve vřavě té zvrácené války. Nedokázali jsme určit, které CD zní lépe → obě hrála stejně parádně (DR 13).
Ale to už patří do jiného vlákna