Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?

Příspěvek od Herrer »

Tak nic, už tu myšlenku se Spotify chápu. Netýká se už hotových desek, ale otevírá nové možnosti pro ty, které teprve poznají světlo světa. V tom má autor asi pravdu, snad bude tahle šance využívána.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

FS píše:
09 bře 2023 10:02
@Herrer: Ta normalizace na straně streamovací služby znamená, že producent sám už nemusí prznit svůj výrobek.
Jj, už jsem se chytil :-)
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Což je další argument proti streamu. Mršení jako standard. Pokud se jim náhodou dostane do rukou nedomršená nahrávka, podělají ji aktivně sami. Za velkého jásání konzumentů..

O to víc mají fyzické digitální nosiče ještě smysl.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Antony: Úplně jsi to nedomyslel :D

Když nebude stream, bude mít producent i nadále potřebu jet v Loundness War. My naopak potřebujeme, aby producenti věřili, že LW není potřeba, tedy aby věřili, že jejich produkce většinově skončí na stream platformě, kde se provozovatel postará o sjednoceníá hlasitosti.
A je pak už na nás, abychom si našli cestu k jejich výslednému produktu bez prasení.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

To není o domyšlení, to je o naivním optimizmu. A ten vskutku nesdílím.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Upozorním aj na starší článok. Snáď má aspoň trochu pravdu.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Ještě se vrátím k mé poznámce : " . . . usoudili jsme, že existují kapely, které si kvalitu masteringu dokáží pohlídat i ve vřavě té zvrácené války".
V sobotu jsme byli na koncertu Krausberry, kde jsem si od Martina nechal podepsat jejich poslední album a při té příležitosti hodili před koncertem řeč. Mimo jiné zaznělo od jejich kytaristy Mária něco v tom smyslu, jak se jim podařilo vypilovat zvuk tohoto CD a zní skvěle :? Nebudu komentovat, že zvuk tohoto CD je (jako většina jejich alb) přesně příklad toho, jak funguje Loudness War (DR6), ani to, že první polovinu koncertu byl zvuk příšerný, vůbec jsme nerozuměli tomu, co Martin zpívá . . . pořád se nadávalo na zvukaře. Kraus pak prohlásil. " My to takhle prostě hrajeme". No . . . co na to říci? A jelikož mám Krausberry fakt moc rád a mám jejich všechna CD, co mám dělat? Přestat je poslouchat a dát se na klasiku? :?
IMG_20230309_095619.jpg
A ještě malá poznámka . . . u jedné z mých hodně oblíbených kapel PENDRAGON, abych si užil opravdu dobrý zvuk, jsem byl "donucen" pořídit si vinyly jejich nej čtyř alb . . .
IMG_20230309_100401.jpg
Je nějaký důvod prznit zvuk u kapel, které nejsou masovka a poslouchají je jen opravdoví fajnšmekři? Jestli se tak tedy skromně mohu nazvat. ;)

LUK

Příspěvek od LUK »

PetrD:
U Pendragon jsou (z těchhle čtyř alb) "The World" a "The Window Of Life" dobrý i na CD. Ale s těma druhýma dvěma už je to na CD horší až bídný.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

PENDRAGON - The World (1991) a The Window Of Life (1994) mají i na CD skvělý zvuk s DR13, stejně tak The Masquerade Overture se docela dá - DR10. Tam si myslím, že motivací nákupu LP by mohly být spíše ty nádherné obaly, které ve velkém formátu vyniknou.
Ale samozřejmě - krása veliká..

Ad KRAUSBERRY - no comment. Tím spíš se ukazuje, že svalovat vše na vydavatele nelze.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Každá kapela by měla mít v sestavě aspoň jednoho hifistu. Ideálně bubeníka, to bejvaj největší pacienti :-)
Nadral reprosoustavy

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Abych to tedy upřesnil . . . u CD Pendragon jsem měl samozřejmě na mysli jejich remastery, původní vydání no comment. Ale na ta původní jsem prostě nenarazil, tož to skončilo takto. Měl jsem doma remaster "The World" (už ani nevím, z kterého roku), a zvuk mě tedy moc nenadchl (v porovnání s tehdy zapůjčeným vydáním z roku 1991).

ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ayman »

Mě překvapilo, ze častokrát při rozhovoru hudebníci říkají, že hudbu doma ani neposlouchají.maximalne třeba v autě, .pro mnohé je to prostě práce a žádní audiofilové to nejsou, tak čemu se pak divit..

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Na Discogs je 1st press CD PENDRAGON celkem dost, ani ceny nejsou nijak závratné.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Jake streaming sluzby przni dynamiku, nebo neco normalizuji? Co vim, tak existuji nejake normalizacni funkce na strane klienta / samotne aplikace, ale to by nejak nemelo menit zdrojova data ze serveru. Kdyz si to povypinam, tak streamuju presne to, co poskytovatel dostal od vydavatele (kdyz pominu prevod do AAC, MQA, apod.)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

ayman píše:
09 bře 2023 11:40
Mě překvapilo, ze častokrát při rozhovoru hudebníci říkají, že hudbu doma ani neposlouchají.maximalne třeba v autě, .pro mnohé je to prostě práce a žádní audiofilové to nejsou, tak čemu se pak divit..
A spousta z nich ma poskozeny sluch... z prace.

Odpovědět