Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
RedBaron: Za ta léta, co poslouchám (z různých zdrojů) můžu Tvá tvrzení jen 100 % odsouhlasit. Přesně tak to je! 

Tak mi dorazil poslední EUROPE-War Of Kings 2015, hudba skvělá no a zvuk jak jsme si již jaksi my rockeři zvykli, nic moc. No a tak mě napadlo kouknu na DR a tam jsem zjistil že CD má DR 08 čemuž bych věřil ovšem překvapení čekalo při pohledu na Vinyl ten má již vcelku pěkných DR 12. Takže co to má znamenat?! Jelikož se jedná o poměrně novou věc nejsou žádné remastry ani jiné nové vydání tohoto alba, podle toho co naměřili to vypadá že se vytvářejí dvě zvukové stopy, jedna teda pro CD a druhá samozřejmě lepší pro vinyl, jak jinak si vysvětlit tak velký rozdíl na naprosto totožné nahrávce. http://dr.loudness-war.info/album/list? ... r+of+Kings 

... bude to asi aj tým, že na rozdiel od digitálu sa do vinylu nedá neobmedzene zaznamenať (korektne narezať do matrice pri obmedzenej šírke drážky a dĺžke záznamu) tak extrémne namodulovaný a skomprimovaný signál 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
bacil:
Máš error ve své úvaze. Čti pozorněji
.
Sany:
Mastering pro CD a pro vinyl je jiný, už kvůli RIAA korekci. Takže ano, jsou to dvě rozdílné zvukové stopy. Navíc CD a vinyl se klidně můžou vyrábět na rozdílných místech, takže finální úpravu zvuku mají na starosti různí lidé...
Máš error ve své úvaze. Čti pozorněji

Sany:
Mastering pro CD a pro vinyl je jiný, už kvůli RIAA korekci. Takže ano, jsou to dvě rozdílné zvukové stopy. Navíc CD a vinyl se klidně můžou vyrábět na rozdílných místech, takže finální úpravu zvuku mají na starosti různí lidé...
Petře, zajímavé je že kdysi to šlo, vinyl a CD měly stejné DR vše jde do kopru v posledních 10 letech takže mě už asi nikdo nepřesvědčí že se nejedná o záměr zlikvidovat CD formát. Jeden příklad za všechny, ale je jich samozřejmě mraky: http://dr.loudness-war.info/album/list? ... um=Dynasty
a prečo myslíš? ... moja úvaha predsa nie je v rozpore s tým, čo píše SanyPítrsPraha píše:bacil:
Máš error ve své úvaze...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Protože existujou (a není jich bohužel málo) vinyly s extrémně komprimovaným zvukem. O tom to totiž není.
Měl jsem vinyl od Metallicy, a hrál húř než třetí kopie z kazeťáku
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No ona celkově Metallica ty svoje alba zvukově dost posírá.
jaké to bylo vydavatelství, značka ? nějaká India nebo cosi podobného ?Lad2000 píše:Měl jsem vinyl od Metallicy, a hrál húř než třetí kopie z kazeťáku
To už nevím, byl to nový 180g, koupený v Bontonlandu, před pár lety, měl jsem pocit, že to hraje hůř, než to, co jsem měl kdysi na internátě nahrané na kazetě od kamaráda, tenkrát jsme měli oba Aiwu cs250, nic moc strojek, naven huj uvnitř .....atd.....

a jo, Master...to je náročná muzika silně v basových složkách, moje první lepší cédo vydané Popron
Další výborný polský progress Tides From Nebula - Safehaven (2016). Hudba se vznáší někde mezi nebem a zemí. Parádní instrumentální dílo. A ve finále (vlastně už od začátku) to zabije ten zvuk - DR 4 !!!

Promiň, ale kolikrát je CD takové že to dokonce chrčí, případně to hraje jakoby někdo repráky strčil do plechového kýblu. Nebo všechno ve skladbě zní stejně hlasitě, respektive uřvaně. A to se pak sice dá poslouchat, ale buď jen chvíli, nebo je z toho bolehlav. Tohle člověk velmi dobře pozná i na průměrné sestavě která není drahá, často to jde poznat i v autě kde není úplně nejlepší ozvučení a ani optimální podmínky pro poslech. Hrozně rád bych si v klidu poslechl System of a Down, Cold Play, The Rumjacks a nebo Mumford & Sons, ovšem je to hudba natolik zprzněná že není potřeba měřit DR aby člověk poznal že to je velmi špatné.lechos píše:ale synci...vyhoďte z vokna na dlažbu ty svoje DR měřáky a poslouchejte hudbu
bude Vám líp
skutečnou kvalitu u nás stejně nezaplatíte a kdyžtak Vám stará vystaví kufry před barák
Takže o jakou skutečnou nezaplatitelnou kvalitu jde? V těchto případech je k ničemu i audio sestava za miliony. Jediné co by pomohlo, kontaktovat hudebníky a zaplatit si za studiovou nahrávku v normální kvalitě bez "volume nahoru kravin".
No pravdou jest že nová céda už dost dlouho nekupuji, poslední krám s muzikou ve městě nedávno zavřeli, mám něco z doby porevoluční a ty jsou celkem v poho, v nejhorším případě přítel EQ pomůže, vylepší něco málo. Raritní tituly jako War horse, Captain Beyond či Tear gas nebo Lucifer´s friend
pro mizivý zájem publika jsou k nesehnání. Sympatickej gešeft s CD byl v Praze u výstupu z metra Muzeum vpravo, možná dosud existuje, nevím.
pro mizivý zájem publika jsou k nesehnání. Sympatickej gešeft s CD byl v Praze u výstupu z metra Muzeum vpravo, možná dosud existuje, nevím.