Spotify vs Tidal - Silvestrovský rozstřel

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Spotify vs Tidal - Silvestrovský rozstřel

Příspěvek od noaid »

Z ABX testu bych po pár přepnutí během 30s zblbnul, začala by mne bolet hlava a nepoznal bych nic, a poslouchat to 16x dokola je na mašli... ;) Takhle fakt muziku neposlouchám.
Mimochodem v ukázkách je mezi vzorky různá dynamika, největší rozdíl v DR je u Vanessy. Ty vzorky s vyšším DR jsou Tidal?

Dnes jsem si vyzkoušel stejnou skladbu na Spotify, Tidalu (Master) a ve Foobaru 24/96 - první skladbu z posledního alba Diany Krall.
Ze Spotify sykavky nepříjemnější, ostřejší, base jakoby chyběl spodek a ten se posunul o oktávu výše, nevím, jak bych to lépe popsal.
Tidal se poslouchal příjemněji, sykavky nebyly tak ostré, spodek šel níže, celkově klidnější a vzdušnější. Rozdíl mezi HIFI a MASTER nebyl moc znát, možná jen v těch sykavkách.
Totéž z Foobaru bylo nejlepší, ale rozdíl oproti Tidalu byl také velmi malý, celkově jakoby trochu čistější a klidnější.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

dkdkdk píše:
31 pro 2017 19:14
Já už mám jasno jak se věci mají a podle toho se také zařídím.
Potřetí: jak se věci mají?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

V těch porovnávačkách bych si asi nebyl jistý a pokud by výsledek nebyl stoprocentní, tak rozdílnost je 0,0 nic a výsledky pouze o pocitech nebo náhodě.
Nedávno jsem si porovnával pár věci z YT (staženo, ne napřímo a tuším, že měly nějakých 192 kbps) vs originály z CD, vše přes sluchátka a rozdíl jsem nevypozoroval.
Až jsem byl zklamán.
Lituji ty, kteří jsou 100% schopni rozeznat 320 mp3 vs CD. To už i trávu slyší růst (ne trávu, ale trávu ) *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) Ramones dne 02 led 2018 18:45, celkem upraveno 1 x.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já se přiznám,že ani tak neřeším jestli poznám MP3 320 oproti flac 24/192.Ale co jednoznačně poznám,je rozdíl Spotify proti Tidal.Posloucham přes stejný transport,Tidal mi zní jednoznačně líp oproti Spotify ;)
A trávu jsem zatím neměl,pak by to možná bylo vše veselejší,to bych fakt mohl začít slyšet i trávu růst ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Kdo nepozná mp3 od 16/44, ušetří peníze. Současně by ale měl šetřit slovy při debatách o kvalitě nekvalitě zvuku.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Má to být výzva na další test nebo to opět takto (ABX) testovat nejde?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Je možné, že při poslechu přímo z netu mohou být mezi poskytovateli určité rozdíly ve výstupní kvalitě zvuku.
Pořád si však myslím, že při srovnávacím poslechu mezi kvalitní mp3, originálem CD nebo dobře vypálenou kopii z CD nikdo zde z přítomných poslechem 100% rozdíl nepozná a pokud výsledek nebude 100%, tak o rozdílech nemá cenu hovořit.
U hudební produkce je nejdůležitější kvalitní mix a finální mastering. Pokud není dobrý, ani Hi-Res to nezachrání.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

S tím se ztotožňuji, mezi 16/44 FLAC a 16/44 MP3-320kbps jsou drobounké rozdíly na prahu vnímání, týkající se prostoru, nejvyšších a nejnižších kmitočtů, celkové čistoty zvuku a lehké slévání při mnoha nástrojích pohromadě, ale že by to někomu zkazilo poslech, to si narozdíl od špatného nahrávání, masteringu a přehnané komprese na nahrávkách rozhodně nemyslím. *taktone*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

U hudební produkce je nejdůležitější kvalitní mix a finální mastering. Pokud není dobrý, ani Hi-Res to nezachrání.
Naprostý souhlas *thumbs up*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No člověk žasne, co někdo dokáže napsat a to jsem už "to" co říká můj nick. Někdo tady kolem Vánoc psal, že je tady na fóru asi tak nejvýše 10 hifistů. Zřejmě měl dobré podklady. Faktem je, že někteří zdejší členové mohou ušetřit spoustu peněz, to "HIFI" okolo nich jen proběhlo.

BTW, tyhle digitální zacuchlanice jsou také z těch masteringových zmršenin.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Samozrejme nahravke so zmrsenym masteringom a komprimovana tak do 4-5dB dynamickeho rozsahu nepomoze ani HiRes rozlisenie. Naopak kvalitne zmastrovanu nahravku s DR viac ako 14dB moze byt vcelku dobre pocuvatelna aj v MP3 (obcas take, ak nemam v inej kvalite k dispozicii, bezproblemov pocuvam). Ale ze by som dve identicky zmastrovane s identicky a dost vysokym DR nerozonal, sa mi nestava a luto mi je toho "audiofila" ktoremu ano.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

se nestacim divit kolik penez vrazite do hifi a pak je jedno zda je identicka puvodni nahravka v mp3 nebo flac ...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ale to je furt dokola, preference bezeztrátovýho formátu je neoddiskutovatelná.

Fakt je ovšem ten, že mé uši ŘÁDOVĚ víc slyší kvalitu nahrávky než než formát souboru, počet bitů, vzorkovací frekvenci a druh komprese.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

hrusky s jablkama, diskuse se vedla o formatech dane nahravky, ne o tom jak je nahravka zmrsena z vyroby

fajn poslech vsem

Odpovědět