TIDAL v Čechách
Re: TIDAL v Čechách
Me jede Tidal asi dvacaty den a urcite budu nechavat. Je to jediny poskytoval lossless u nas.(aspon co vim ) Deezer ma taky verzi lossless,ale jenom pro Sonos pristroje.
Jinak posloucham na Marantz pm6005,Kef Q300 a hudbu streamuju do zesiku pres chromecast audio. Skoda je,ze zatim chromecast nenapojim na desktokop aplikaci Tidalu, takze to zatim ovladam pres telefon.
Jinak posloucham na Marantz pm6005,Kef Q300 a hudbu streamuju do zesiku pres chromecast audio. Skoda je,ze zatim chromecast nenapojim na desktokop aplikaci Tidalu, takze to zatim ovladam pres telefon.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mam Tidal nekolik mesicu v placeny verzi HiFi. Za blbych 330 Kc mesicne je to bomba. Rozsah katalogu v mainstreamu obrovskej, okrajovejsi nebo alternativnejsi veci porad hodne ok, klasicka hudba tradicne spatna.
Zvukova kvalita na stream perfektni, po poslednim update se podle me lehce zlepsila, i kdyz to nejspis porad neni striktne bit-perfect prehravani (ve Win).
Uzivatelsky by mohla byt privetivejsi, hlavne mi chybi moznost radit oblibena alba / interprety do vlastnich zanrovych skatulek a pak nad skatulkou pustit treba nahodny prehravani.
Naopak perfektni je funkce Similar artists, ktera, jak jiz sam nazev napovida, najde podobny interprety k aktualne hrajicimu. Diky tomu stale nachazim me uplne neznamy kapely. Super.
Nicmene alba, ktery jsou pro me necim zasadni, si stejne dal kupuju na placce
.
Zvukova kvalita na stream perfektni, po poslednim update se podle me lehce zlepsila, i kdyz to nejspis porad neni striktne bit-perfect prehravani (ve Win).
Uzivatelsky by mohla byt privetivejsi, hlavne mi chybi moznost radit oblibena alba / interprety do vlastnich zanrovych skatulek a pak nad skatulkou pustit treba nahodny prehravani.
Naopak perfektni je funkce Similar artists, ktera, jak jiz sam nazev napovida, najde podobny interprety k aktualne hrajicimu. Diky tomu stale nachazim me uplne neznamy kapely. Super.
Nicmene alba, ktery jsou pro me necim zasadni, si stejne dal kupuju na placce

Přehrávám tidal první dny na Bluesoundu Node 2 ,hlavně country a rock,za ty peníze zvuk velmi slušný,díky za inspiraci z předchozích příspěvků..... 

Je mozne poslochat Tidal s Project stream box RS a stolnim pocitacem? Myslim, ze samotny stream box to neumi. Jde mi plnohodnotny zvuk , ne MP3.
Dík, už mi to fachčí. 

A jak to hraje? 

- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pratele, zajimalo by mne, zda jste nekdo porovnaval kvalitu streamu Tidalu Hifi vs Spotify Premium. Dovedl by tu nekdo z vas priznat, ze rozdil v kvalite neslysi? Ja se bez muceni priznam, ze jsem to zkousel provnavat na trech ruznych skladbach a vysledek byl ten, ze jsem trefoval spise nahodou. Napadlo mne, kdyz odhlednu od okolnosti jako je zdroj ci vydani streamovane nahravky, zda existuje nejaky osvedceny zpusob testovani. Ja to delal metodou prepinani na stejne skladbe, coz mela za ukol manzelka z vedlejsi mistnosti, takze opravdovy slepy test. Nekdy jsem byl presvedcen o zdroji, pote jsem udelal k tipu vykricnik, jindy uz mene. Vysledek byl ten, ze nekolik vykricniku bylo presne opacne.
Delam neco spatne, nebo mam spatne usi?
Delam neco spatne, nebo mam spatne usi?
Jeste z piety si drzim Deezer. Porovnaval jsem s Tidalem. Nekdy rozdil poznam, nekdy ne. Zalezi na skladbe asi.
Presto vetsinou hraji pres Tidal.
Na MP3 by melo byt mene detailu a horsi prostor. Chce to mit zrejme naposlouchanou jednu skladbu, kde je jich dostatek a toto porovnavat.
Presto vetsinou hraji pres Tidal.
Na MP3 by melo byt mene detailu a horsi prostor. Chce to mit zrejme naposlouchanou jednu skladbu, kde je jich dostatek a toto porovnavat.
Naposledy upravil(a) Fidas dne 03 črc 2016 20:18, celkem upraveno 1 x.
Jsem prekvapeny kvalitou. Se stream boxem RS parada. Myslel jsem si, ze budu muset pripojit stram box kabelem. Jedu pres vifi, nic se neseka. Kvalita je srovnatelna s CD.Fidas píše:A jak to hraje?
Fox: Jedu taky pres wifi, neseka se to, parada. Jen budu muset poresit jeste zdroj v Mac Mini... Mam dojem, ze ten zdroj je slyset, hlavne pres USB.
Zrovna hraje Fermata, kterou jsem neslysel asi tricet let. Zvuk je paradni.

Jo. To je parada, je tam spousta muziky, co jsem neslysel i 30 let. A i ceske ...
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
It is is being widely reported that Apple are in discussion to buy Tidal.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No uf....
Snad budou seveřani dost agilní, aby si zachovali svou skvělou službu bezztrátového streamování 44/16....
Snad budou seveřani dost agilní, aby si zachovali svou skvělou službu bezztrátového streamování 44/16....