TIDAL v Čechách

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

bh69 píše:proc by s tim TIDAL nejak manipuloval ?
Myslím, že by s daty ani nemuseli nějak záměrně manipulovat. Předpokládám, že řetězec Tidalu vypadá následovně:

CD transport --> úložiště --> transport dat --> Tidal přehrávač na straně klienta --> DAC

A minimálně v CD transportu a přehrávači Tidalu může docházet k nějaký "manipulaci" - čtecí chyby, jitter...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Taky si myslím, že spíše ano - tj. rozdíly jsou
+ k tomu co píšeš, si myslím, že s daty, uloženými v uložišti se manipuluje a upravují se, aby dosáhli určitého sjednocení a standardu. Minimálně něco dělá automaticky např. databáze.
Ale můžou být i další úpravy, jako sjednocení velikosti, aby byla data např. rychle dostupná do streamu, jejich cena za poskytnutí byla stejná nebo v určeném rozmezí. Aby byla jejich dostupnost např. regionálně vyvážená ..

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

PítrsPraha píše:A minimálně v CD transportu a přehrávači Tidalu může docházet k nějaký "manipulaci" - čtecí chyby, jitter...
Nagrabovani CD (treba pomoci oblibeneho EAC) je z hlediska pripadnych chyb urcite lepsi nez "on fly" cteni pri prehravani v CD, takze tam bych rozhodne problem nehledal.

Data se do prehravace (do PC) rozhodne dostanou v poradku (neresim ted nejake vypadky) a pokud vznika jitter je to uz problem mimo TIDAL a zavisi to na zpusobu, jakym se krmi DAC (koax/optika nebo USB) a na vlastnim DACu. Takze pokud se zda, ze to hraje ruzne (a bavime se o rozdilu mezi FLAC ziskanym z CD a ulozenym primo na PC a streamovanim z TIDALu a ne o rozdilnem zvuku CD prehravacse a DACu) museli by s tim nejak manipulovat (omezeni objemu dat v pripade FLACu nedava smysl, tam se bitrate neda smizit na ukor kvality) a nebo maji jiny zdroj nez grabovani CD (dostanou neco primo od vydavatele) ?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

bh69 píše:
PítrsPraha píše:A minimálně v CD transportu a přehrávači Tidalu může docházet k nějaký "manipulaci" - čtecí chyby, jitter...
Nagrabovani CD (treba pomoci oblibeneho EAC) je z hlediska pripadnych chyb urcite lepsi nez "on fly" cteni pri prehravani v CD, takze tam bych rozhodne problem nehledal.

Data se do prehravace (do PC) rozhodne dostanou v poradku (neresim ted nejake vypadky) a pokud vznika jitter je to uz problem mimo TIDAL a zavisi to na zpusobu, jakym se krmi DAC (koax/optika nebo USB) a na vlastnim DACu. Takze pokud se zda, ze to hraje ruzne (a bavime se o rozdilu mezi FLAC ziskanym z CD a ulozenym primo na PC a streamovanim z TIDALu a ne o rozdilnem zvuku CD prehravacse a DACu) museli by s tim nejak manipulovat (omezeni objemu dat v pripade FLACu nedava smysl, tam se bitrate neda smizit na ukor kvality) a nebo maji jiny zdroj nez grabovani CD (dostanou neco primo od vydavatele) ?
Tož tohle se od Tidalu asi nikdy nedovíme, jaký mají zdroj. Myslím, že zdroj je jeden, jak pro Tidal, Spotify, Deezer, pouští nám to v různých kvalitách. Možná záleží, jak která firma si nakoupí práva k šíření muziky a v jaké kvalite a množství. Ještě mě zajímá Qobuz, má jej někdo?
Na druhé straně ten kvalitativní rozdíl mezi flacem domácím a Tidalem není velký...a pokud nebudu záměrně porovnávat, Tidal je v pohodě. Za ty peníze tolik muziky.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

bh69:
Ano, tahle argumentace je na místě a je logická. Na druhou stranu ten zvukový rozdíl se někde brát musí... Po pořízení předplatnýho Tidalu jsem několikrát zkoušel porovnávat s CD transportem i se streamem z disku a vždy Tidal zněl hůř. Rozeznával jsem vcelku spolehlivě i při slepém testu. Pokud jsem si přepínal sám, slyšel jsem rozdíl na 100 % :) (ale tam je jasný, proč).

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Už jsem to sem psal někde výše, porovnával jsem při slepém testu Spotify Premium (MP3 320) a Tidal Hifi (44/16, "CD" kvalita).
Výsledky testu byly spíše nahodilé trefy, dokonce několik pokusů s vykřičníkem (stoprocentní jistota) bylo přesně opačně *headbang*
Zajímalo by mne, zda to také někdo takto zkoušel nebo je ochotný zkusit...A případně přiznat, že kvalita streamu bude +- podobná.
Počítá se jen slepý test, ať to přepíná někdo jiný vedle z místnosti! Žádný podvádění! *taktone*
*sunglases*
Pro rejpaly, stále používám oboje předplatné :-)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Porovnal jsem několik skladeb 24/192 WAV vs Tidal. Titul Getz/Gilberto. WAV je klidnější, poslouchá se líp. Tidal stejnou skladbu podává s trochu zdůrazněnými sykavkami, výšky víc vylézají. Samozřejmě méně detailů. Trochu "méně masa na kosti" :-)
Ale kupodivu to není tak hrozné, jak jsem čekal rozdíl v neprospěch Tidalu. Rozdíl by byl možná při CD nebo souboru v rozlišení CD možná ještě menší.
Z piety si ještě platím Deezer, ale už to asi dlouho trvat nebude.
Bohužel nemám doma nikoho, kdo by mi odvedle přepínal zdroj ....jedině si pozvat milou dámskou návštěvu a při lahvince a svíčce experimentovat. Ale to by mohlo skončit změnou poslechového místa, někde, kde nebudu na vrcholu trojúhelníku :D

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ale zase bys mohl skoncit na dne klina...To neni uplne k zahozeni ;) *offtopic*

sekal

Příspěvek od sekal »

overgrounder píše:Ale zase bys mohl skoncit na dne klina...
Anebo v údolí lemovaném dvěma nádhernými, protilehlými vrcholy..;)

netopyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopyr »

Ahoj.
Asi jsem natvrdlej. Chtěl jsem taky vyzkoušet Tidal (v současnosti používám Spotify), ale nejde mi to přepnout (z telefonu) na externí zařízení (CA Stream Magic 6). U Spotify to je polopatický. U Tidalu to nějak nemůžu najít. Asi jsem natvrdlej :oops: Díky za pomoc!

mp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mp »

overgrounder píše:Už jsem to sem psal někde výše, porovnával jsem při slepém testu Spotify Premium (MP3 320) a Tidal Hifi (44/16, "CD" kvalita).
Výsledky testu byly spíše nahodilé trefy, dokonce několik pokusů s vykřičníkem (stoprocentní jistota) bylo přesně opačně *headbang*
Zajímalo by mne, zda to také někdo takto zkoušel nebo je ochotný zkusit...A případně přiznat, že kvalita streamu bude +- podobná.
Počítá se jen slepý test, ať to přepíná někdo jiný vedle z místnosti! Žádný podvádění! *taktone*
*sunglases*
Pro rejpaly, stále používám oboje předplatné :-)
A výsledek spíš ve prospěch TIDALU NEBO sPOTIFY?

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vysledek je takovej, ze pouzivam obe sluzby. Na Spotify je toho vic a mam tam luxusni playlisty, co se mi samy nabizi dle toho, co nejcasteji posloucham, Tidal zase davam tehdy, kdyz mam zapnutej streamer, proste jak kdy. To je doporuceni, co? :lol:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

TIDAL je i ve flacu. Pokud používáš kvalitní streamer, je zvuk lepší než na Spotify v MP3.

sarga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sarga »

Chlapi je možné v Tidalu, vymazávat, neboli redukovat v albech skladby, které se mě až tak nelíbí. V albech, které mám v My Music.Ve Spotify to bylo jednoduché. Tady nevím. Trochu mě to připomíná Deezer, tam to byl taky opruz. Jinak jak mám Audirvanu plus, tak tam mám 3 měsíce zdarma a Tidal zvukově vynikající. Hlavně ta integrace do Audirvany je super. Schovával jsem si to na zimu...Jedu MBP 17", Mojo a SE 846.
Export skladeb jsem provedl přes Soundiiz, jen jsem myslel, že budou převedena i alba. Napsali mě, že na převodech alb dělají, tak snad v budoucnosti.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tidal pouzivam pravidelne, ale o takovy moznosti nevim.

Odpovědět