Taky si myslím, že spíše ano - tj. rozdíly jsou
+ k tomu co píšeš, si myslím, že s daty, uloženými v uložišti se manipuluje a upravují se, aby dosáhli určitého sjednocení a standardu. Minimálně něco dělá automaticky např. databáze.
Ale můžou být i další úpravy, jako sjednocení velikosti, aby byla data např. rychle dostupná do streamu, jejich cena za poskytnutí byla stejná nebo v určeném rozmezí. Aby byla jejich dostupnost např. regionálně vyvážená ..
PítrsPraha píše:A minimálně v CD transportu a přehrávači Tidalu může docházet k nějaký "manipulaci" - čtecí chyby, jitter...
Nagrabovani CD (treba pomoci oblibeneho EAC) je z hlediska pripadnych chyb urcite lepsi nez "on fly" cteni pri prehravani v CD, takze tam bych rozhodne problem nehledal.
Data se do prehravace (do PC) rozhodne dostanou v poradku (neresim ted nejake vypadky) a pokud vznika jitter je to uz problem mimo TIDAL a zavisi to na zpusobu, jakym se krmi DAC (koax/optika nebo USB) a na vlastnim DACu. Takze pokud se zda, ze to hraje ruzne (a bavime se o rozdilu mezi FLAC ziskanym z CD a ulozenym primo na PC a streamovanim z TIDALu a ne o rozdilnem zvuku CD prehravacse a DACu) museli by s tim nejak manipulovat (omezeni objemu dat v pripade FLACu nedava smysl, tam se bitrate neda smizit na ukor kvality) a nebo maji jiny zdroj nez grabovani CD (dostanou neco primo od vydavatele) ?
PítrsPraha píše:A minimálně v CD transportu a přehrávači Tidalu může docházet k nějaký "manipulaci" - čtecí chyby, jitter...
Nagrabovani CD (treba pomoci oblibeneho EAC) je z hlediska pripadnych chyb urcite lepsi nez "on fly" cteni pri prehravani v CD, takze tam bych rozhodne problem nehledal.
Data se do prehravace (do PC) rozhodne dostanou v poradku (neresim ted nejake vypadky) a pokud vznika jitter je to uz problem mimo TIDAL a zavisi to na zpusobu, jakym se krmi DAC (koax/optika nebo USB) a na vlastnim DACu. Takze pokud se zda, ze to hraje ruzne (a bavime se o rozdilu mezi FLAC ziskanym z CD a ulozenym primo na PC a streamovanim z TIDALu a ne o rozdilnem zvuku CD prehravacse a DACu) museli by s tim nejak manipulovat (omezeni objemu dat v pripade FLACu nedava smysl, tam se bitrate neda smizit na ukor kvality) a nebo maji jiny zdroj nez grabovani CD (dostanou neco primo od vydavatele) ?
Tož tohle se od Tidalu asi nikdy nedovíme, jaký mají zdroj. Myslím, že zdroj je jeden, jak pro Tidal, Spotify, Deezer, pouští nám to v různých kvalitách. Možná záleží, jak která firma si nakoupí práva k šíření muziky a v jaké kvalite a množství. Ještě mě zajímá Qobuz, má jej někdo?
Na druhé straně ten kvalitativní rozdíl mezi flacem domácím a Tidalem není velký...a pokud nebudu záměrně porovnávat, Tidal je v pohodě. Za ty peníze tolik muziky.
bh69:
Ano, tahle argumentace je na místě a je logická. Na druhou stranu ten zvukový rozdíl se někde brát musí... Po pořízení předplatnýho Tidalu jsem několikrát zkoušel porovnávat s CD transportem i se streamem z disku a vždy Tidal zněl hůř. Rozeznával jsem vcelku spolehlivě i při slepém testu. Pokud jsem si přepínal sám, slyšel jsem rozdíl na 100 % (ale tam je jasný, proč).
Už jsem to sem psal někde výše, porovnával jsem při slepém testu Spotify Premium (MP3 320) a Tidal Hifi (44/16, "CD" kvalita).
Výsledky testu byly spíše nahodilé trefy, dokonce několik pokusů s vykřičníkem (stoprocentní jistota) bylo přesně opačně
Zajímalo by mne, zda to také někdo takto zkoušel nebo je ochotný zkusit...A případně přiznat, že kvalita streamu bude +- podobná.
Počítá se jen slepý test, ať to přepíná někdo jiný vedle z místnosti! Žádný podvádění!
Pro rejpaly, stále používám oboje předplatné
Porovnal jsem několik skladeb 24/192 WAV vs Tidal. Titul Getz/Gilberto. WAV je klidnější, poslouchá se líp. Tidal stejnou skladbu podává s trochu zdůrazněnými sykavkami, výšky víc vylézají. Samozřejmě méně detailů. Trochu "méně masa na kosti"
Ale kupodivu to není tak hrozné, jak jsem čekal rozdíl v neprospěch Tidalu. Rozdíl by byl možná při CD nebo souboru v rozlišení CD možná ještě menší.
Z piety si ještě platím Deezer, ale už to asi dlouho trvat nebude.
Bohužel nemám doma nikoho, kdo by mi odvedle přepínal zdroj ....jedině si pozvat milou dámskou návštěvu a při lahvince a svíčce experimentovat. Ale to by mohlo skončit změnou poslechového místa, někde, kde nebudu na vrcholu trojúhelníku
Ahoj.
Asi jsem natvrdlej. Chtěl jsem taky vyzkoušet Tidal (v současnosti používám Spotify), ale nejde mi to přepnout (z telefonu) na externí zařízení (CA Stream Magic 6). U Spotify to je polopatický. U Tidalu to nějak nemůžu najít. Asi jsem natvrdlej Díky za pomoc!
overgrounder píše:Už jsem to sem psal někde výše, porovnával jsem při slepém testu Spotify Premium (MP3 320) a Tidal Hifi (44/16, "CD" kvalita).
Výsledky testu byly spíše nahodilé trefy, dokonce několik pokusů s vykřičníkem (stoprocentní jistota) bylo přesně opačně
Zajímalo by mne, zda to také někdo takto zkoušel nebo je ochotný zkusit...A případně přiznat, že kvalita streamu bude +- podobná.
Počítá se jen slepý test, ať to přepíná někdo jiný vedle z místnosti! Žádný podvádění!
Pro rejpaly, stále používám oboje předplatné
Vysledek je takovej, ze pouzivam obe sluzby. Na Spotify je toho vic a mam tam luxusni playlisty, co se mi samy nabizi dle toho, co nejcasteji posloucham, Tidal zase davam tehdy, kdyz mam zapnutej streamer, proste jak kdy. To je doporuceni, co?
Chlapi je možné v Tidalu, vymazávat, neboli redukovat v albech skladby, které se mě až tak nelíbí. V albech, které mám v My Music.Ve Spotify to bylo jednoduché. Tady nevím. Trochu mě to připomíná Deezer, tam to byl taky opruz. Jinak jak mám Audirvanu plus, tak tam mám 3 měsíce zdarma a Tidal zvukově vynikající. Hlavně ta integrace do Audirvany je super. Schovával jsem si to na zimu...Jedu MBP 17", Mojo a SE 846.
Export skladeb jsem provedl přes Soundiiz, jen jsem myslel, že budou převedena i alba. Napsali mě, že na převodech alb dělají, tak snad v budoucnosti.