TIDAL v Čechách

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Renown »

Máte někdo zkušenost s Tidal Masters ?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Vzhledem k tomu, ze se tahle funkce objevila vcera, moc zkusenosti mit nelze ;-).

Ja se v rychlosti dival, co je to to MQA a moc z toho chytrej nejsem. Nasel jsem predevsim marketingovy reci. Ale co jsem pochopil, melo by jit o nejaky typ bezztratovy komprese hi-res formatu do nizsiho datovyho toku.

Vcera jsem narychlo poslechl jedno album z Masters. Nezaznamenal jsem nejaky posun v kvalite zvuku ani zadny rozdil mezi MQA zapnuto a vypnuto. Ale bylo to z rychliku.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Renown »

Nevím jestli Tidal rozesílá ty informace naráz všem, nebo tak činí postupně, šlo mi o to, zda to někdo slyšel a pokud ano, jestli poznal rozdíl ve zvuku.
Já tedy na první poslech, z MacBooku do sluchátek Musical Fidelity EB-33, ne. Musím udělat soustředěnější poslech.

blesk666
Příspěvky: 483
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od blesk666 »

neni Tidal Masters hlavne o rozsireni aplikacie aj na desktop zariadenia? Zaroven som si neni isty ci ide o kvalitu alebo o ochranu autorov pre nenelegalne bezstratove stahovanie.
Serga: Ked pouzivam Tidal cez Aurender Conductor appku tak sa jednotlive skladby tahom dolava daju oznacit a nasledne vymazat

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Tidal fungoval na desktopech plnohodnotně i před tímhle updatem. MQA s (ne)použitelností Tidalu na desktopu nijak nesouvisí.

Uživatelský avatar
Mracoch
Příspěvky: 11
Registrován: 25 bře 2011 12:54
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Mracoch »

V podstatě tu už ten nápad byl, vměstnat do 44.1kHz/16bit vyšší rozlišení (jde to a docela dobře) v podobě DTS-Audio CD.
Technologie MQA tento postup kopíruje, pouze s tím rozdílem, že základ 44.1kHz/16bit je bezeztrátově komprimován (jakýsi FLAC) a k němu je přidána informace až do 96kHz/24bit, která je ale ztrátově komprimována.
Zatím slyšeny tři pro mne notoricky známá alba. Je to subjektivně lepší než klasický Tidal HiFi zvuk, ale kopii masteru ve flacu se to nějak nevyrovná (možná to je jen pocit, ale o to přeci jde...).

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Obrázek

Umí někdo vysvětlit, jak se konkrétně chová možnost Passthrough MQA? Je to tak, že když je vypnutá (jako na obrázku), zvuk jede v MQA (tedy "hires") a když je zapnutá, tak zvuk jede v 44/16?
Zvukový rozdíl mezi oběma možnostma neslyším žádný.


Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Vynikajici clanek. Tak by melo vypadat vysvetleni nejake technologie porad jeste lidskym jazykem, ktery pochopi i v oboru nevzdelany clovek, a pritom bez prilisneho zjednoduseni, ktere by mohlo byt zavadejici.

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od philcol »

Zkoušel jsem včera Coldplay - A Head Full Of Dreams a kousek Muse - Live at Rome Olympic Stadium. Zatímco u Coldplay jsem měl pocit, že slyším některé "nové věci", u Muse mi to až tak nepřišlo. Ale na rovinu musím říct, že to je pouze pocitový dojem, protože soustředěně jsem ty nahrávky neporovnával.

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od dkdkdk »

Je možnost přepnout UI na češtinu?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3882
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Není. Dostupné jazyky:
Obrázek

ayman
Příspěvky: 92
Registrován: 06 bře 2016 22:49
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od ayman »

Zdravím, přemýšlím nad Tidalem, do teď jsem poslouchal internetová rádia přes streamer, ale je to jen mp3 a po zakoupení kvalitnějšího repro kabelu z hudby už nemám moc požitek..jistě chápete, no Tidal neznám, tak se chci zeptat jestli si tam můžu zvolit hudbu podle žánru jako u internetových rádií, např. rnb,hip hop, smooth jazz, 80s atd.a bude mi to hrát výběr nebo se jen volí konkrétní interpret a album, o to uplně nestojím. A měli by jste pro mě typ na nějaký streamer, který podporuje Tidal? Nejsem příznivcem poslouchání hudby z pc. Díky.

radek77
Příspěvky: 43
Registrován: 20 úno 2013 18:39
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od radek77 »

Dotaz na majitele předplatného Tidalu (Loseless) -
Nezkoušeli jste prohnat skladbu nějakým analyzátorem? Nějak mi totiž pořád není jasný zdroj těch skladeb. Nechce se mi věřit, že by si někdo nechal z Čech poslat Michala Žhavida a graboval to ve firmě do Flacu a pak teprve streamoval.
Nemůže být ten jejich Loseless je nějaký Fake-Flac?

Díky


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host