Topping D10 DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od ALEX003 »

dejte pls vědět pokud někdo dokážete přehrát dsd na produktu topping...evidentně tam je něco s ovladačema. Nejde o fatální problem, dsd je pro mně marginální věc ale holt je to uvedeno mezi vlastnosti produktu tak s tím člověk počítá. Dále, prosím odborníky, aby se tady ozvali ve věco regulace hlasitosti při přehrávání native dsd. Ve fórech se píše, že se nemá šahat na volume control v softwarovém přehrávači pokud se přehrává dsd. Jelikož nemám pream a jsem zvyklý používat dac jako preamp, pro mně asi vůbec dsd není relevantní..pokud nelze používat volume regulaci v PC. Je to pravda? proč to je, souvisí to nějak s podstatou toho přehrávání dsd?

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

Další update pokud to někoho zajímá... pokusil jsem se znovu rozchodit DSD na tomto dacu. Napadlo mě, že je chyba v konkrétním playeru. Na webu výrobce jsou doporučená nastavení pro dva softwarové playery, a to Foobar a JRiver.
Tak po neúspěchu na Foobaru jsem nainstaloval Jriver.
Bohužel DSD to nepřehrává také. Na playeru je milion nastavení, a to v hlubším detailu, než jak specifikuje výrobce na svém webu. Lze vybrat přehrávání 1xDSD až 4x... také "native" dsd a "DoP". U Foobaru výrobce doporučuje Native, u JRiver to nechává na uživateli, respektive nelze to z chinese English návodu poznat, obojí jsem zkusil. Existují různá nastavení "bitstreamingu". atd. Zkusil jsem všechno a leze z toho šum mně neznámé barvy. Uvítám pokud mi někdo kdo má tento anebo jiný Topping dac dá vědět, jak dopadl. Pro mně je DSD marginální věc odmítám utrácet za raritní dsd soubory, ale zajímalo mě to jak to zní. Díky.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Co na Foobaru nechápeš ohledně DSD?
Nastavení tady: https://diyaudioheaven.wordpress.com/di ... n-v-0-9-x/

Volně stažitelné soubory v DSD formátu tady: https://samplerateconverter.com/free-audio-downloads
Naposledy upravil(a) RedBaron dne 07 bře 2023 17:00, celkem upraveno 1 x.

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

chapu všechno, až na to že po správném nastavení to nehraje. Problém reportovalo již hodně lidí.

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

Myslím že jsem použil to co je v návodu od Toppingu, a odpovídá to imho modu 1, Bitperfect, z linku od RedBarona. Další jsem nezkoušel a chvíli ani nebudu...myslím že výrobce nějak nedomyslel ovladače...možná to bude chtít počkat na nový.. Oproti návodu z linku, a v souladu s PDF dokumentem od Toppingu, jsem zaškrtl ve větvi SADC možnost DSD, nikoliv DSD plus PCM, jelikož taková možnost tam není. Asi mám jinou verzi toho sacd ovladače.

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

DÍKY MOC za pomoc Red Baron...po updatu driverů se mi povedlo rozehrát D64. vzorek D512 nehraje ale ta nastavení jsou peklo, ani nevím jaké maximum ten dac má pro dsd, rozhodně ale díky...je to asi ovladačem. A hraje to moc hezky... akorát to nemám jak hrát na hlavní bedny, jelikož hraji přímo z dacu a nemám preamp. Proto to mohu testovat na levnejších aktivních bednách s hrubým nastavením hlasitosti na bedně.

A jaksi regulace hlasitosti nefunguje z principu na DSD což jsem netušil..možná to zlobilo proto že ve foobaru nebyla šavle hlasitosti na max. Taky podle návodu by se mi měl po instalaci komponenty Transcoder objevit device Transcoder ve volbách zařízení..toto se neobjevilo... díky

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

NZ. Já to mám všecko za sebou, funguje mi to, ale uvnitř čipu v DAC je to stejně přepočítaný na PCM. Tím se taky vysvětluje jisté "obroušení hran" a vznik stejnozvuku pro všechny záznamy protože dochází k dvojitému převodu. Všechno co jsem měl v SACD/DSD, mám dneska ve FLAC 24b 88.2kHz. Už jen proto, že na to jde aplikovat digitální korekce místnosti a normalizace hlasitosti bez čehož dneska nedám ani ránu, přechod zpět na bučivé basy a jednu písničku potichu a druhou uřvanou by mě asi zabil. Při přepočtu na DSD256 už počítač tak tak stíhal přehrávat, ale já jsem zvyklý že do toho dělám další operace s audio soubory, tagování, třídění a konverze a při tom už mi přeskakovalo přehrávání.

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

Topping v tuto chvíli hlási u souboru DSD256 "příliš vysoká vzorkovací frekvence"...zatím ok hraje DSD 64. Nastavování je ale peklo, některá okna nastavení ovladačů nevypadají stejně jako v návodech, možná jiná verze..
ještě k regulaci hlasitosti: pro dsd je nutnost zesilovač s vlastní regulací hlasitosti? anebo vyjimečný dac preamp s plně analogovou regulací hlasitosti?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

to ALEX003
K tý soukromý zprávě - ten D10 dac jsem nikdy nepoužíval jako převodník,ale jako konvektor Usb - SPDIF,v tomto vlakně o tom píšu asi stokrát :mrgreen: .Teď mám místo to U90,ovladače stejné
Obrázek
z toho to jde do mini DSP DDRC-22D,který nemá USB vstup,proto mě DSD nezajímá,mini přijme max 24/214,z něj to jde všechno ve formátu 24/96 do toppingu D90LE,toť vše
Obrázek

dřív jsem měl místo D90LE Gustard
Obrázek

ALEX003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALEX003 »

tvl to je krabiček:) Já jsem taky koupil d10 jako převodník z usb ... ale chci se pohrát i s tím dacem coby dacem. Myslím že se na DSD vykašlu...nebudu kvůli tomu řešit preamp/dac/ analogovou regulaci hlasitosti... Plus dostupnost materiálu k přehrávání je tristní...několik desítek alb není důvod pro výběr DSD capable dacu...A ještě jsem se nerozkoukal v oblasti hifi streamingu, což budu asi muset udělat. Co ten room corrector? Jaký problém jsi tím řešil? Jak jsi s tím spokojen?

Odpovědět