Topping D10 DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od svartenatt »

Pokud nejde zvuk jen z Foobar, tak je to v nastavení přehrávače. Pokud ani tak, nastavení Windows.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

No ale co s tím???

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Vyřešeno.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

rozdíl mezi D10 a D10s
Když už se to vlákno vynořilo ...................... přešel jsem z D10, který jsem dlouho používal jako DDC na D10s, a je to mnohem, mnohem lepší.

Jak jsem už tady o D10 psal, ten můj měl dva problémy. Jednak po nějakém nečekaném výpadku proudu se špatně znovu přihlašoval k počítači. A druhak jeho zvuk byl na první dobrou nesmírně vyrovnaný, ale bylo to horší --- byl rovný, ale suchý, bez života, bez šťávy, nuda..., Možná byl vadný jen ten můj kus, ale že poměrně rychle přišlo upgrade na D10s možná svědčí, že tam bylo něco špatně.................

Na každý pád D10s je mnohem lepší. Spojení s počítačem je absolutně bezproblémové. Jako DDC super.
D/A stereo čipy jsou od jedné firmy ESS Technology, oba jsou Sabre, D10 má ES9018K2M, D10s pak ES9038Q2M. A tady je to opravdu proměna. Nemůžu si pomoct, ale ES9038Q2M je tedy o HODNĚ lepší čip než ES9018K2M. Zvuk je bohatší, symfonický orchestr má jakoby o deset členů víc, prostě skvělý DAC.

(((ES9038Q2M mám i v dac/ampu a jenom to potvrzuje. Zajímavé je když D10s zapojím jako zdroj pro sluchátkový zesilovač jak digitální přes optiku, tak analogový přes RCA. Má Burr Brown PCM1795. A i tenhle převodník je proti ES9038Q2M sušší. )))

D10s *thumbs up*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jak je to napajene? Jak se to da ovladat? Da se uplne zhasnout display?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Napájený je z USB. Ovládá se to jen v rámci toho, co dovolí nějaký přehrávač, třeba Foobar. Displej zhasnout nejde, leda že by se někde objevila nějaká utilita, která by to nějak zvládla. Jinak dnes jsme zkusil přehrávání pár skladeb z flacu z NTB a musím uznat, že zvuk je opravdu slušný, zejména s ohledem na cenu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mně pod W10 zlobí AsusXonarDX. Mam podezreni na YT. Obcas se proste vypne jeden kanal. myslim ze levej a zvukovka se musí restartovat. Tak hledam nejakou nahradu.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ještě prosím dotaz - jakou aplikaci do MT pro dálkové ovládání Foobaru doporučíte? Zkusil jsem z Aptodiu "ovladač foobar 2000" a nejde to stáhnout. Dále pak Foobar link, ale ten zase nepřenásí názvy skladeb, interpretů a navíc hlásí "Není připojení k síti" i když je... Asi jsem lama :-(

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Nesměle se ptám - neporadí nikdo nic, jak to udělat s ovládáním Foobaru z MT? Ověřená aplikace, která funguje včetně přenosu názvů skladeb a interpreta? prosím, prosím :-) Děkuji!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Já teda foobar nepoužívám, ale myslím, že bys mohl zkusit tohle.
Foobar by pak měl fungovat jako media server s podporou upnp a ty bys pak mohl ovládat přehrávání přes libovolný upnp control point na telefonu (například BubbleUpnp for Android). Je to ostatně tak zmíněno na konci té stránlky "Control foobar2000 playback from an iPhone, WMP12, or any other Control Point."

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Zdeny píše:
20 srp 2025 08:52
Nesměle se ptám - neporadí nikdo nic, jak to udělat s ovládáním Foobaru z MT? Ověřená aplikace, která funguje včetně přenosu názvů skladeb a interpreta? prosím, prosím :-) Děkuji!
nic pořádného neexistuje, všechno co jsem zkoušel mělo nějaké omezení - podle mě to je daň za to že je to zdarma.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Na základní ovládání foobaru,potamžmo celého Intel NUC používám levnou čínskou klávesnici na dálkové ovládaní za pár šupů z aliexpressu.jde tedy jenom o play,stop,pauza,další.To mi stačí :D
ovladač.jpg
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... n_prod%3A

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

jak to udělat s ovládáním Foobaru z MT?
Pokud správně předpokládám, že "MT" je "Mobilní Telefon", nikoli "Má Televize", pak ta klávesnice asi nebude úplně to pravé ořechové ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tomáš píše:
23 srp 2025 22:31
Na základní ovládání foobaru,potamžmo celého Intel NUC používám levnou čínskou klávesnici na dálkové ovládaní za pár šupů z aliexpressu.jde tedy jenom o play,stop,pauza,další.To mi stačí :D
ovladač.jpg
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... n_prod%3A
Já jsem dva dny laboroval s aplikací Foobar Link. Dokáže listovat v adresáři hudby, tvořit playlisty, samo sebou start/stop/pauza, skip. Bohužel, má tři ovládací obrazovky, z nich jedna je set-up, kde se zadává IP adresa a některá další nastavení, a pak jednu, kde se tvoří playlist a druhá, kde je aktuálně přehrávaná skladba. A právě tato zamrzá a stane se, že ačkoliv muzika hraje, je zamrzla klidně předchozí skladba. Stačí ale znovu refreshovat IP adresu a samo se to znovu aktualizuje. Další problém je, že aplikace nejde zavřít a zůstává na pozadí jako stále otevřená. Bohužel, toto je největší výdrb, protože pokud nevynutíš nucené zavření aplikace, nejde spustit ovládání, nenačte se IP adresa a nefunguje tedy spojení s PC. Ale dá s e s tím žít. Napřed si zjistit IP svého PC, pak ji zadat a je to. někdy se nedá vstoupit do adresáře hudby, takže z beewebu znovu smazat a zadat cestu ...Ostatní aplikace nefungují, zkusil jsme asi dvě další a ani ťuk.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

FS píše:
20 srp 2025 11:21
Já teda foobar nepoužívám, ale myslím, že bys mohl zkusit tohle.
Foobar by pak měl fungovat jako media server s podporou upnp a ty bys pak mohl ovládat přehrávání přes libovolný upnp control point na telefonu (například BubbleUpnp for Android). Je to ostatně tak zmíněno na konci té stránlky "Control foobar2000 playback from an iPhone, WMP12, or any other Control Point."
Vidím, že se nikdo s nápady nehrne, tak jsem zkusil ten foobar jako UPNP server zprovoznit.
Stáhl jsem tento plugin, abych vzápětí zjistil, že je jen pro 32-bitovou verzi. Takže to by mohl být první zádrhel. Nainstaloval jsem teda foobar ve 32-bit verzi a tam již plugin funguje.

Po aktivaci pluginu se sice na telefonu tváří, že je dostupný jak zdoj (media library), tak i cíl (renderer) přehrávání, ale v knihovně foobar není nic. Musel jsme v menu aplikace (horní lišta Library) UPNP server zastavit a znovu spustit. Pak již bylo vše OK.

Odpovědět