V čem tkví kvalita cd playeru?
Re: V čem tkví kvalita cd playeru?
Říct o práci p.Vrány z CASEA že je to "bastlení garážového umělce" je opravdu dost opovážlivé, prosím o příklad takového tunningu. Sám jsem si nechával upravit předzesilovač (vyměnit staré levné kondenzátory za nové kvalitní typy) a jsem moc spokojený jak s provedením úprav tak i se zvukovou kvalitou po upgradu.
Doporučuji porovnat tvůj doporučovaný T+A CD přehrávač (9let starý) oproti Sirius 3 modulu z CASEA a potom vynášej "doporučení".
Doporučuji porovnat tvůj doporučovaný T+A CD přehrávač (9let starý) oproti Sirius 3 modulu z CASEA a potom vynášej "doporučení".
Když myslíš, že jsem ublížené dítě, tak si to mysli, je mi to jedno. Já zase nechápu, že do plasťáku nasypeš 14 000 Kč. Je to jako dát do Trabanta motor z Ferrari a myslet si, že máš Ferrari. Nemáš. Je to pořád jen Trabant s motorem z Ferrari. Tak jako Ferrari nedělá jen motor, tak z CD, který má ultralevnou mechaniku Sony KSM213CCM (asi tak 10 USD) a zdroj, neuděláš super stroj tím, že v něm vyměníš DAC. Spíš to vypadá, že uraženej si ty sám, že se neklaním před kdejakým bastlením.
Neslyšel jsem ho a ani ho poslouchat nemíním. Nemám čas ani náladu objíždět garáže. Tipuju, že nejvíc ceny je v tom, že je to kusová záležitost, takže drahej nákup součástek, pár vyrobenejch kusů.....Ve velký serii by to stálo pár set. Ale to už by jsi neměl ten správnej pocit
To je něco jinýho, vyměnit starý kondenzátory za nový, není to samý jako naplácat do ultralevnýho přehrávače novej DAC a myslet si, jak jsem vyhrál. Ale to bych se opakoval. Ten jeho přehrávač je taky cca 10 let starej, takže porovnávám stejný věci. Dát do přehrávače s hodnotou cca 5000 Kč, dalších 14000 Kč nebo
si koupit stejně starej přehrávač, třeba z odkazu? Cena stejná, jen to T+A umí navíc SACD, kvalitní mechanika, zdroj, DAC, zpracování. Oproti plasťáku od NAD, se sice vyměněným DAC, ale s mechanikou, zdrojem a zpracováním na úrovni Trabanta?
NAD
http://tubeamplifier.tripod.com/webonme ... INSIDE.jpg
T+A
http://www.hifishock.org/galleries/elec ... plus-a.jpg
Neslyšel jsem ho a ani ho poslouchat nemíním. Nemám čas ani náladu objíždět garáže. Tipuju, že nejvíc ceny je v tom, že je to kusová záležitost, takže drahej nákup součástek, pár vyrobenejch kusů.....Ve velký serii by to stálo pár set. Ale to už by jsi neměl ten správnej pocit
To je něco jinýho, vyměnit starý kondenzátory za nový, není to samý jako naplácat do ultralevnýho přehrávače novej DAC a myslet si, jak jsem vyhrál. Ale to bych se opakoval. Ten jeho přehrávač je taky cca 10 let starej, takže porovnávám stejný věci. Dát do přehrávače s hodnotou cca 5000 Kč, dalších 14000 Kč nebo
si koupit stejně starej přehrávač, třeba z odkazu? Cena stejná, jen to T+A umí navíc SACD, kvalitní mechanika, zdroj, DAC, zpracování. Oproti plasťáku od NAD, se sice vyměněným DAC, ale s mechanikou, zdrojem a zpracováním na úrovni Trabanta?
NAD
T+A
Tady máš jinak tu "garáž" pana Vrány. Není to myšleno nijak expresivně, ale je to one man show. Bastler = kutil. To je myslím výstižné. Takže nic opovážlivého na mém tvrzení není.
https://www.google.cz/maps/uv?hl=cs&pb= ... oQoB8IcjAN
https://www.google.cz/maps/uv?hl=cs&pb= ... oQoB8IcjAN
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tzn. vše, co zde píšeš, je jen bezobsažná dojmologie podpořená dětsky plytkou a nefungující argumentací typu "hejt za každou cenu".Hans20 píše:Neslyšel jsem ho a ani ho poslouchat nemíním.
Tahle nit vynášení razantních závěrů o věcech, které neznáš, se line všemi tvými příspěvky. Chápu juvenilní potřebu hledat svou identitu prostřednictvím sebedefinování se vůči svému okolí. Cesta, kterou sis zvolil z neschopnosti nalézt moudřejší způsob, je ale jasně kontraproduktivní.
To je v pořádku. Nemusíš to chápat. Pro mě je měřítkem výsledný zvuk vzhledem k ceně, ne nějaký dětský pózy. A za těch 18 tis., co úprava NADa do podoby v podstatě nového přehrávače stála (nová mechanika, DAC, upravené napájení), je zvuk o míle dál než u srovnatelně drahých nových přístrojů nebo bazarových ve stavu nového přístroje.Hans20 píše:Já zase nechápu, že do plasťáku nasypeš 14 000 Kč.
Zcela nesmyslná analogie. Za prvé z logického důvodu, protože nikde netvrdím, že Sirius 3 je mezi DACy to samé jako je Ferrari mezi auty, tedy téměř to nejlepší, co se za jakékoliv peníze dá koupit. Tzn. vymezuješ se zde jen vůči své vlastní vymyšlené domněnce. A za druhé faktického důvodu, protože motor z Ferrari do Trabanta nelze fyzicky dát bez razantního předělání zbytku auta, takže pro porovnání vybíráš nerealizovatelnou tudíž neexistující variantu. Aneb když není z čeho brát, vymyslím první pitomost a tu plácnu....Hans20 píše:Je to jako dát do Trabanta motor z Ferrari a myslet si, že máš Ferrari.
Nesmíš soudit ostatní podle sebe - ne každý má tohle dětské uvažování. Nebo by mě mělo urazit, že někdo mluví nesmysly o něčem, co vůbec nezná . Neurazila by mě ani oprávněná relevantní kritika - ostatně sám jsem jí přu výběru Vránův modul podroboval srovnáním s jinýma přístrojema.Hans20 píše:Spíš to vypadá, že uraženej si ty sám, že se neklaním před kdejakým bastlením.
Opět jen dojmologie, opět podpořená nulovou znalostí tématu, o kterém píšeš. Dojem, že výslednou cenu komerčně vyráběných audiozařízení tvoří především cena součástek, je důkazem bezbřehé naivity. Vem si servisní manuál k tvému T+A, vypiš si součástky, najdi jejich prvovýrobce a jejich ceny při nákupu množství 1000+. Spadne ti brada...Hans20 píše:Tipuju, že nejvíc ceny je v tom, že je to kusová záležitost, takže drahej nákup součástek, pár vyrobenejch kusů.....Ve velký serii by to stálo pár set.
Výhodou šikovných lokálních malovýrobců je, že do ceny svých zařízení nemusí uplatňovat amortizace výrobních linek, platy desítek zaměstnanců, provoz firmy, náklady na distribuční síť, obchodní zastoupení, marketing, investiční náklady atd. Pokud budeš někdy mít možnost nahlédnout do financování takových firem, pochopíš, že cena součástek resp. výrobku jako takového, je ve srovnání s celkovými relevantními náklady jen malinký zlomek.
A proto si pánové jako Vrána, Sroll, Bunta, Macura, Stranka, Dudek, Rehberger, Vitvar... mohou dovolit vyrábět produkty, které jsou zvukově srovnatelné s mnohem dražšími výrobky globálních firem.
Ve chvíli, kdy by se kdokoliv z nich rozhodl přejít z kusové výroby "na koleni" na sériovou výrobu po stovkách / tisících kusech, znamenalo by to obrovské investice do výše uvedeného, tzn. raketový vzestup ceny jejich výrobků.
Opět jen nesprávná dojmologie dokládající, že ani malilinko nerozumíš tomu, o čem se tu snažíš dělat závěry. Firma Casea ani její produkty nejsou už docela dlouho one man show (ani two men show)...Hans20 píše:Tady máš jinak tu "garáž" pana Vrány. Není to myšleno nijak expresivně, ale je to one man show.
Velkou výhodou takhle bezobsažně plivajících jakože kritiků je, že stačí, když se rozepíší byť jen pár větami, a sami sebe odhalí v bezzubosti svých argumentů a absenci jakéhokoliv povědomí o diskutovaném tématu.
Ani jsem to nečetl, jen letmo prolétl. Plácáš o dojmech a sám nemáš žádný argument. Nechápeš přirovnání a snažíš se chytat za slovo. Nepřinesl jsi jediný fakt a jen sám plácáš svoje dojmy, které nemáš čím podpořit. A druhé napadáš za argumenty. Prostě trapas.
Šáhl jem ti na pindíka, kdy nekriticky chválíš svoje vyhozené peníze. Nejen zde, ale i na jiných forech. Nakonec proto jsi měl potřebu, jako správná potrefená husa se ozvat.
Když není tvůj garážový mistr one man show, proč o jeho produktech není možné nikde nic dohledat?
A kolik lidí na tom teda dělá? Neplácej a poučuj fakty. Takovejch kutilů je plnej svět. Dříve či později zaniknou. Ale věř si čemu chceš.
Kdyby jsi měl nějaký argument, tak mě něčím zesměšníš. Bohužel nemáš, tak se jen ztrapňuješ svými pseudopsychologickými rozbory
Až budeš mít nějaký faktický argument, tak se vrať.
Problém současného světa je, že hlupáci jsou skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.”
Bertrand Russell, matematik, nositel Nobelovy ceny více citátů
Řekl bych že myslel tebe. Poslouchej si co chceš na svym Trabantovi s destičkou od Casea a utěšuj se, že máš Ferrari. Já jsem nadnesl otázku, jestli má garážové bastlení ekoomický smysl. Ty jsi potvrdil můj názor, že nemá. Jak se říká, prázdný sud, nejvíc duní
Šáhl jem ti na pindíka, kdy nekriticky chválíš svoje vyhozené peníze. Nejen zde, ale i na jiných forech. Nakonec proto jsi měl potřebu, jako správná potrefená husa se ozvat.
Když není tvůj garážový mistr one man show, proč o jeho produktech není možné nikde nic dohledat?
A kolik lidí na tom teda dělá? Neplácej a poučuj fakty. Takovejch kutilů je plnej svět. Dříve či později zaniknou. Ale věř si čemu chceš.
Kdyby jsi měl nějaký argument, tak mě něčím zesměšníš. Bohužel nemáš, tak se jen ztrapňuješ svými pseudopsychologickými rozbory
Až budeš mít nějaký faktický argument, tak se vrať.
Problém současného světa je, že hlupáci jsou skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.”
Bertrand Russell, matematik, nositel Nobelovy ceny více citátů
Řekl bych že myslel tebe. Poslouchej si co chceš na svym Trabantovi s destičkou od Casea a utěšuj se, že máš Ferrari. Já jsem nadnesl otázku, jestli má garážové bastlení ekoomický smysl. Ty jsi potvrdil můj názor, že nemá. Jak se říká, prázdný sud, nejvíc duní
Naposledy upravil(a) Hans20 dne 10 dub 2016 23:09, celkem upraveno 1 x.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &sk=t&sd=a
Není to náhodou tvoje?
Větší blbosti jsem už dlouho nečetl, ta bezbřehá víra, že jsi ten nej, jak jsi udělal dobře
Tady si můžeš svýho Traboše koupit ještě jednou
http://elektro.bazos.cz/inzerat/5926554 ... 25-BEE.php
Peťuldo
Hlavně to tady zase nezapomeň vytapetovat svejma výmyslama Evidentně rád píšeš
Není to náhodou tvoje?
Větší blbosti jsem už dlouho nečetl, ta bezbřehá víra, že jsi ten nej, jak jsi udělal dobře
Tady si můžeš svýho Traboše koupit ještě jednou
http://elektro.bazos.cz/inzerat/5926554 ... 25-BEE.php
Peťuldo
Hlavně to tady zase nezapomeň vytapetovat svejma výmyslama Evidentně rád píšeš
Hoši neblbnite, neni to úplne jedno? Niekto má rád Casea DAC, niekto to považuje za bastl ale veď je to jedno. Hlavne, že máte doma obaja radosť z muziky, tak si to užívajte.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taky nechápu smysl toho dětské hejtu... Resp. držím Hansovi palce, aby se se svou zjevnou frustrací co nejdříve vypořádal. Časem pochopí, jak si tím zaněřáďuje život a dostává sám sebe do kouta. Je to jen iracionální bušení pěstičkama z nedostatku přijetí.
PítrsPraha píše:protože nikde netvrdím, že Sirius 3 je mezi DACy to samé jako je Ferrari mezi auty
Čirá zoufalost... Uživej si ji....Hans20 píše:utěšuj se, že máš Ferrari
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hans20 píše:...Cena stejná, jen to T+A umí navíc SACD, kvalitní mechanika, zdroj, DAC, zpracování. Oproti plasťáku od NAD, se sice vyměněným DAC, ale s mechanikou, zdrojem a zpracováním na úrovni Trabanta?
NAD
T+A
No abychom se nedivili, co že se pod tím plechováním skrývá za mechaniku. V Goldmundu (Theta?) byla taky, na oko krásná mechenika, z poctivého "antivibračního" plechu a ve skutečnosti to byl Pioneer za pár korun.(pioneer-y za pár korun umí SACD taky). Neříkám, že to je případ T+A, netuším, co to je za mechanika.
No tak kolik je dneska v reálu výrobců mechanik? Pět a půl. Hans20 mě překvapil. Ale když mu holt šaháme na Ferrari my, Trabantisti...
a na to jsi přišel jak? To máš tohle tvrzení podložené čím? Anketou?Hans20 píše:Tuhle filozofii bastlení vážně nechápu Tak si koupim pořádnej přehrávač a nemusím pak nic předělávat. Pokud se mi nezdá, tak ho prodám a koupim si lepší. Zbastlený věci i sebelepším garážovym umělcem pak nikdo nechce
Jsou bastleři a Bastleři...
takže si vlastně myslíš, že pan Vrána je kdejakej "patlal" ? Pokud ano, máš to podložené čím? Znáš jeho práci? Slyšel jsi něco "cokoli od Casea"?
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ
urážení a ponižování v diskusi o hifi mi přijde naprosto zbytečné a nesmyslné. Hansi, piš si samozřejmě co chceš, je to jedno stejně jako kdo má pravdu. Nejen pro tentokrát ale kdykoliv. Každý máme jiné pohledy na věc, stejně jako svobody projevu, která má ale svoje limity a hranice NIKDO NEMÁ PRÁVO PONIŽOVAT, URÁŽET ČI JINAK SNIŽOVAT LIDSKOU DŮSTOJNOST to si nikdo nikdy NECHCE dovolit nebo ano?
A ty to máš podložené čím, že není?
Jeho práci přímo neznám, ani to nejde. Při vyhledání jakýchkoliv informací, to najde stránky Casea, pak nějaký dva český testy a tím to končí. Jo vlastně ještě oslavný ódy Peťuldy, kterýho evidentně dost žere, že z toho nejsem hotovej. Navíc vůbec nejde přímo o Casea, klidně si za to dosaď jinýho kutila. Byl to jen příklad. Protože si tam někdo nechal něco upravit, tak se to teď kolem toho točí.
Podobných basterů, ty kterých se to tak strašně dotýká, tak česky kutilů, je plný svět.
Nastolil jsem otázku, jestli je ekonomicky výhodné bastlení stávajícícho komponentu nebo není. Stejně jako jestli to má vůbec přínos pro zlepšení zvuku.
Já tvrdím, že nemá. Ekonomicky určitě ne. Případ potrefené husy co se ozvala, to dokládá. Cena úpravy 14 000 Kč v přehrávači za 5 000 Kč? To mi dává 19 000 Kč. Za to lze koupit stejně starý, tedy deset let, přehrávač, který bude mít vyvážený a sladěný komponenty. Přímo konstruktérem. K čemu je dobrej DAC, když mam levňoučkej zdroj a mechaniku. Tím je nastolena otázka zlepšení zvuku. Nemůže dojít rozvážením navrženého systému vlastně ke zhoršení? Evidentně ne, protože když to stálo ty prachy, tak to musí jistě hrát lépe
Ano Casea jistě žádné Ferrari, to jen Peťulda ve svém zaujetí osobnostním rozborem nepochopil, že je to příměr, kdy jsem použil dva extrémy. Trabant a Ferrari. Taky čeká jak vlčák kdy mu napíšu, aby se mohl ozvat.
Když zůstanu u příměru, tak výměnou v auta v motoru, se taky nedoberu v podstatě ničeho. Při zvýšení výkonu musím také nadimenzovat spojku, převodovku, brzdy, tlumiče. Jinak je to v podstatě pořád jen to co jsem měl předtím. Resp. možná i horší.
Co se týče mechanik, tak je naprosto nepodstatný jestli jsou výrobci dva nebo padesát. Jde o to, že je dělají v různých stupních kvality.
Tohle je v NADu, 307 Kč
http://www.ame.cz/CD-jednotka-KSS213CCM ... 10699.aspx
T+A CD 1240, cca 2200 Kč
http://www.lasertrader.de/images/0131.jpg
Philips CDM 9 Pro, cca 19 000 Kč
http://www.lasertrader.de/images/0573.jpg
Jeho práci přímo neznám, ani to nejde. Při vyhledání jakýchkoliv informací, to najde stránky Casea, pak nějaký dva český testy a tím to končí. Jo vlastně ještě oslavný ódy Peťuldy, kterýho evidentně dost žere, že z toho nejsem hotovej. Navíc vůbec nejde přímo o Casea, klidně si za to dosaď jinýho kutila. Byl to jen příklad. Protože si tam někdo nechal něco upravit, tak se to teď kolem toho točí.
Podobných basterů, ty kterých se to tak strašně dotýká, tak česky kutilů, je plný svět.
Nastolil jsem otázku, jestli je ekonomicky výhodné bastlení stávajícícho komponentu nebo není. Stejně jako jestli to má vůbec přínos pro zlepšení zvuku.
Já tvrdím, že nemá. Ekonomicky určitě ne. Případ potrefené husy co se ozvala, to dokládá. Cena úpravy 14 000 Kč v přehrávači za 5 000 Kč? To mi dává 19 000 Kč. Za to lze koupit stejně starý, tedy deset let, přehrávač, který bude mít vyvážený a sladěný komponenty. Přímo konstruktérem. K čemu je dobrej DAC, když mam levňoučkej zdroj a mechaniku. Tím je nastolena otázka zlepšení zvuku. Nemůže dojít rozvážením navrženého systému vlastně ke zhoršení? Evidentně ne, protože když to stálo ty prachy, tak to musí jistě hrát lépe
Ano Casea jistě žádné Ferrari, to jen Peťulda ve svém zaujetí osobnostním rozborem nepochopil, že je to příměr, kdy jsem použil dva extrémy. Trabant a Ferrari. Taky čeká jak vlčák kdy mu napíšu, aby se mohl ozvat.
Když zůstanu u příměru, tak výměnou v auta v motoru, se taky nedoberu v podstatě ničeho. Při zvýšení výkonu musím také nadimenzovat spojku, převodovku, brzdy, tlumiče. Jinak je to v podstatě pořád jen to co jsem měl předtím. Resp. možná i horší.
Co se týče mechanik, tak je naprosto nepodstatný jestli jsou výrobci dva nebo padesát. Jde o to, že je dělají v různých stupních kvality.
Tohle je v NADu, 307 Kč
http://www.ame.cz/CD-jednotka-KSS213CCM ... 10699.aspx
T+A CD 1240, cca 2200 Kč
http://www.lasertrader.de/images/0131.jpg
Philips CDM 9 Pro, cca 19 000 Kč
http://www.lasertrader.de/images/0573.jpg
Mal som doma na svojom aparáte možnosť si v klude vypočuť ten upravený lacný Cambridge Audio CA350C http://www.casea.eu/moduly.php?p=Sirius%203 a možem potvrdiť ten zvuk čo išiel z neho bol kludne v cene 3000-4000€.
Takže to má význam aj u lacnejšieho CDp.Kdo si priplatí može si kupiť samostaný DAC dokonca podla svojej špecifikácie ,aké vstupy a výstupy a má univerzalnu krabičku kde si može pripojiť aj lacný CDp ako mechaniku.
Jednoznačne CASEA a ich produkty patria medzi TOP triedu.
Takže to má význam aj u lacnejšieho CDp.Kdo si priplatí može si kupiť samostaný DAC dokonca podla svojej špecifikácie ,aké vstupy a výstupy a má univerzalnu krabičku kde si može pripojiť aj lacný CDp ako mechaniku.
Jednoznačne CASEA a ich produkty patria medzi TOP triedu.
Samozrejme keby sa pripojila kvalitná mechanika napr. s Philips CD Pro 2 tak to posunie zvuk CD nosiča zase o kus dalej.
Casea Sirius umí vylepšit zvuk přehrávače, ale jak už tady bylo zmíněno, je důležité aby přehrávač měl solidní čtecí mechaniku. Pak je to v pořádku. V opačném případě sice nastane zlepšení, ale ne tak výrazné. Mám s firmou Casea dobrou zkušenost, pan Vrána je machr nejenom přes upgrade CD.