V čem tkví kvalita cd playeru?
Re: V čem tkví kvalita cd playeru?
Souhlasím s Carlosem,Dan Vrána je machr nejen přes přehrávače..Mě repasoval preamp Luxman c-03, který poté přehrál 5x dražší nový předzesilovač,takže žádný ''bastlení''.

Takže aby jsme si to ujasnili, jsou bastleři a Bastleři
o tom prvním případě se tady bavit asi nebudeme, Ti Druzí "jako p Vrána" či lidé z CustomWorks či Dudek atp...jsou skutečně lidé, kteří udělali, vymysleli a dokázali postavit, vyrobit, uvést na trh...sofistikované zařízení vyjmečných kvalit. Je jich spousta nejen u nás ale i po světě, kde někteří mají i uznání. Já osobně bych je ale nenazýval bastlery, což není nic proti ničemu. Můžem si pojmenovat kdokoliv cokoliv jakkoliv. Je to jedno. Jsou lidé kteří umí více, jiní méně. Důvod proč reaguju je skutečnost

Jo a mimojiné jestli je to ekonomické nebo ne, je ale úplně jiná diskuze. Navíc je to hodně individualní, protože jsou lidé, kteří za system dávaj třeba 20 000 kč, jiný v této cenové relaci kupuje kabely, nožičky či jiné "doplnky.
Rozjiždět diskuzi o tom jestli se 14000 narvat do cd playeru za 5 nebo 10tis vyplatí, nebo ne fakt nehodlám. Jestli ten převodník/mechanika/cokolivjiného zlepší zvukový projev, v čem, a které zařízení si spolu rozumí/dobře pracují...o tom se bavit chci. Cokoliv jiného je

a že ty věcičky stojej koruny, je fakt. Je na každém co je ochoten investovat do změny zvuku co mu jeho rodinny či jiný rozpočet dovolí. Každý to má jinak, navíc každý má své uši a svůj vkus.
Z tvého postoje dedukuju že bys ten krok nepodstoupil a šel bys jinou cestou. OK. Máš ze svého kroku dobrý pocit? O nic jiného přeci nejde. Něco tě osloví, uchvátí, nadchne...a to je prostě radost. Slastný pocit pro kterej to člověk dělá.
Pak je cesta druhá a to jsou drogy

A jestli je pítrszprahy ze svého kroku nadšenej tak ok ne? Nebo jsi se rozhodl mu jeho radost kur..t?
a jeden tvuj citát hansi:
Neslyšel jsem ho a ani ho poslouchat nemíním. Nemám čas ani náladu objíždět garáže...
Pokud to ale nehodláš dělat, tak nehodnoť o čem nic nevíš a co jsi neslyšel...tedy vlastně nehodláš poslouchat. Nepřísluší ti to. A už vůbec ne cenovku. Jediné co můžeš hodnotit ( a už jsi to tu udělal) je cenovka Vs ty. Jak se to zdá tobě, jestli by jsi za to ty kč utratil/neutratil.
Nic ve zlém Hansi, měj se fajn a hifi zdar
Také bych se ohledně kvality cd playeru přiklonil jako Han víc na stranu transportu než převodníku.Projev čtvrt století starého přehrávače Sony 777 mi přijde nějak hudebně vřelejší než z pc...foobaru...a nového statisícového převodníku. 

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
johny52 píše:Také bych se ohledně kvality cd playeru přiklonil jako Han víc na stranu transportu než převodníku.Projev čtvrt století starého přehrávače Sony 777 mi přijde nějak hudebně vřelejší než z pc...foobaru...a nového statisícového převodníku.

Tak neposlouchatelny rozhodne nebyl, byla to tenkrát jejich "vlajková lod", „swobyho modifikace“ byla ale tak výborná, ze ji posvetilo („legalizovalo“) dokonce i primo vedeni firmy Sony.
Za „pár stovek“ (DM
) navíc, to hrálo jeste o pekný kousek líp nez "sériovka".
Za „pár stovek“ (DM

Jestli je to neposlouchatelný tak jak to mám připojený tak to mám asi naději na hudební nirvánu až to napojím k druhý sestavě s Luxmanem DA-06.Vy jste to sami slyšeli nebo tradičně jen četli?
Nevim jak vonvichousch, ale já ano...
Jak bez swobodova "bypassu" tak i s ním. (Proto jsem to sem také napsal.)

Jak bez swobodova "bypassu" tak i s ním. (Proto jsem to sem také napsal.)
Ok,dík,zkusím to někdy napojit na ten DA-Lux.....je tu ale otàzka kvality Digi výstupů 

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Prospero: já vím, proto jsem to dal do uvozovek. Spíš jsem to sem dal jako příklad zdařilé "bastlířské" úpravy velmi kvalitního CD přehrávače, která jeho zvuk posunula ještě dál k lepšímu.
Johny: Promiň, rozhodně jsem neměl v úmyslu tento krásný kus historie nějak hanit. Sony CDP-X 777ES jsem doma neměl, měl jsem 555ES, když jsem na začátku 90. let hledal náhradu za svoje Nakamichi oms-7 II. Jestli to vyznělo tak, že jí haním, tak se omlouvám.
Jako sypání si popele na hlavu, jsem slezl dolů do sklepa do archívu a naskenoval ti test Sony CDP-X 777ES z německého STEREa. Třeba tě to bude zajímat.

Johny: Promiň, rozhodně jsem neměl v úmyslu tento krásný kus historie nějak hanit. Sony CDP-X 777ES jsem doma neměl, měl jsem 555ES, když jsem na začátku 90. let hledal náhradu za svoje Nakamichi oms-7 II. Jestli to vyznělo tak, že jí haním, tak se omlouvám.
Jako sypání si popele na hlavu, jsem slezl dolů do sklepa do archívu a naskenoval ti test Sony CDP-X 777ES z německého STEREa. Třeba tě to bude zajímat.

Když vidím X777ES, nedá mi to abych nezareagoval. X777ES, X779ES a 707ES považuji za to nejlepší co u Sony vyrobili. Modifikaci Swoboda bych nepřeceňoval. Pozdější modely už pro mne ztratily to kouzlo, zvuk už byl navržen jinak. Vlastnil jsem je všechny, takže mohu porovnávat. Tím se vracím i k CD mechanice. Tyto mechaniky spolu s Teac VRDS a profi mechanikami CDM od Philipse patří k tomu nejlepšímu co bylo vyrobeno. Stejnou mechaniku jako 779 a 707 používal i Accuphase (vypiplaná robustní mechanika- antivibrační kompozit, bezkolektorový motorek se safírovými ložisky, laser s brutální životností...). Přesnost čtení neuměli tehdy výrobci vyřešit elektronicky, takže dělali kvalitní mechaniky. Právě tyhle mechaniky (nejčasteji Philips, v menší míře Teac, Sony, Pioneer) jsou základem CD přehrávačů prakticky highendových značek. A ta kvalitní mechanika ve zdroji je slyšet! Později se výrobci vydali jinou cestou - rychlá DVD mechanika, vyšší rychlost čtení, načítání do bufferu, korekče chyb digitální cestou. K cíli vedou různé cesty, ale kvalita čtení dat je rozhodně slyšet.
vonvichousch: To by mě zajímalo, kde se psalo, že 777/779 ES bez SAM byla neposlouchatelná. To byl i bez SAM totiž jeden z nejlepších CD přehrávačů té doby. Philipsácká CDM-9Pro byla sice lepší mechanika, ale Philips sám nestavěl žádný přehrávač, který by jí byl hoden.
Díky Vonvichousch,popela netřeba.Vlastně se tím potvrzuje ten zásadní vliv mechaniky,když i s tím starým nemodifikovaným převodníkem to hraje výborně(pro mě) i v porovnání s novými lepšími převodníky.
CDM mechaniky od Philipse byly vymyšlené jako profesionální - spíše industriální vyrobek. Mimo highedového použití se používaly i v jukeboxech. Robustnost, kvalita, jednoduchost, dlouhá životnost a současne za nižší výrobní náklady. To byl důvod velkého rozšíření i když Philips highend nedělal. Top mechaniky Sony, Teac VRDS a Pioneer byly výrobně nákladnější a složitější...