Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Aleska »

4 příspěvky, jeden lepší než druhý, ale já se vrátím zpět k interním zvukovým kartám. Někdy se v diskuzích objevují dotazy jakou bitovou hloubku (Bith-Depth) a vzorkovací frekvenci nastavit. Přikládám proto tabulku porovnávající nejen nastavení 16, 24 a 32 Bit, ale též vyhodnocení z hlediska vzorkovací frekvence 44, 96 a 192 kHz. Závěr si každý udělá sám, tedy doufám.
Obrázek
Protože porovnávat mnoho zvukových karet ať již interních či externích je pro naše členy nad jejich síly, podstatně zúžíme jejich počet. Ponecháme pouze referenční Lynx Hilo, Asus Xonar Essence STX, vyřadíme DEQ2496 a jiné tak, aby nám jich zůstalo jen 15. Červeně jsou opět oznašeny usb DACy, zeleně optika, modře koaxiál a žlutě interní zvukovka Asus.
Obrázek
Protože kvalita přispívajících diskutérů (podle jejich příspěvků) je na úrovni zvláštní školy, dávám tento graf ještě jednou, kde ale kvalita (podle RMAA) je vyjádřena v procentech a tak tedy referenční Lynx Hilo dostává 100% v kategorii usb a koax.
Obrázek
Přiznám se, že na počet 15 jsem počet soutěžících zúžil záměrně, abych tabulku a hodnocení končil u usb DACu Wyred 4 Sound DAC-2
Obrázek
který je osazen Sabre ES9018 a podle internetového časopisu The Absolute Sound patří ke špičce v ceně do 1.500 dolarů pro rok 2015. Dostal celou řadu ocenění a všude byl testéry nadšeně hodnocen, jak ukazují domácí stránky výrobce
Obrázek
Samá slova a slova,a žádná měření, kdyby nebylo (opět) korejského soukromého webu, ani by se chudák mezi našich TOP 15 nedostal!

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Jarda69 »

V tomhle se trochu ztrácím a tak se zeptám.
Má to znamenat, že Pc osazené Asusem Essence STX II hraje špatně ?

Uživatelský avatar
Karel1
Příspěvky: 304
Registrován: 05 led 2015 13:24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Karel1 »

Aleska píše:Protože kvalita přispívajících diskutérů (podle jejich příspěvků) je na úrovni zvláštní školy..........
Pane Aleska, vy jste neskutečně samolibý, duševně vykolejený exhibicionista :(

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Odar »

Ja by som to napísal inak. Jedným slovom :-D Ale to by bolo na perma BAN :-D

sekal
Příspěvky: 1485
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od sekal »

Jarda69 píše:V tomhle se trochu ztrácím a tak se zeptám. Má to znamenat, že Pc osazené Asusem Essence STX II hraje špatně ?
Řekl bych, že právě naopak. Vzhledem k ceně hraje výborně. Mám ji také (první model STX) a jsem naprosto spokojen..*2thumbsup*

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Jarda69 »

Ten sluchátkový integráč je tam velmi slušný. Šel by sluchátkový výstup použít jako Dudkův Sound refiner ?
Zakončit interkonekt odporem nebo ho dát přímo do koncového zesilovače ?
Essence zatím nemám. Mám Xonar DX/XD a externí Dac. Tak jsem zatím neinvestoval ;)

Bína
Příspěvky: 164
Registrován: 21 úno 2010 12:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Bína »

Abych si to ujasnil, na Golden Ears jsi našel měření DACů, které se liší o nějaké desetinné místo(teda hlavně Noise level, dynamic range, stereo crosstalk). Ty jsi mezi sebou obodoval dle pořadí, ne podle velikosti rozdílů, a součet těch pořadí používáš ve svých grafech. Potud to chápu dobře?

Tedy grafy, které mezi prvním a posledním místem mají rozdíl několika desítek či i tisíců bodů, nemají žádnou spojitost s naměřeným rozdílem mezi hodnotami, ale vlastně pouze vyjadřují průměrné umístění daného DACu v porovnání s ostatními?

Já bych se na ty tabulky klidně podíval, hlavně abych viděl, jak se tam dostáváš k hodnotám kolem 3,5 tisíce.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3886
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od PítrsPraha »

Aleska píše:Protože kvalita přispívajících diskutérů (podle jejich příspěvků) je na úrovni zvláštní školy
Ano, zato škatulkovat DACy s astronomickými rozdíly odstupů -118dB vs -119dB jako zaručeně nejhorší a nejlepší je projev zralé dospělosti a orientace v problematice :-D.

Ale prosím pokračuj, bavíš dost lidí :-).

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Aleska »

Protože stokrát opakovaná lež se stává pravdou (že Pítrsi z Prahy), zapomenu na statistiku která je pro mnohé naše členy nepochopitelná a uvedu výsledky programu RightMark Audio Analyzer tak, jak jsou naměřeny a na webových stránkách uveřejněny. Pro větší názornost uvedu stejné interní a externí zvukové karty jako v mém příspěvku před 2 dny.

Noise level (dB):
Obrázek
Na prvém místě Lynx Hilo koax s hodnotou -118,8 dB, na posledním OPPO HA-2 usb s hodnotou -82,4 dB. To skutečně není rozdíl 1 dB, jak se snaží Pítrs z Prahy všem nabulíkovat, ale 36,4 dB :!:
... škatulkovat DACy s astronomickými rozdíly odstupů -118dB vs -119dB jako zaručeně nejhorší a nejlepší je projev zralé dospělosti a orientace v problematice...
A většina usb Daců se nám seřadila v hoší polovině grafu :lol:

Dynamic range (dB):
Obrázek
Na prvním místě Lynx Hilo usb s hodnotou 119,6 dB, na posledním opět OPPO HA-2 s hodnotou 82,5 dB. To opět není rozdíl 1 dB, jak tvrdí Pítrs z Prahy ale 37,1 dB :!: A máme je (usb Dacy) skoro všechny dole :lol:

THD (%)
Obrázek
Usb DACy se nám opět pěkně seřadily v horší polovině grafu :lol:

IMD + noise (%)
Obrázek
A zde to také není jinak, většina usb DACů opět v té horší polovině naměřených údajů :lol:

Stereo crosstalk (dB)
Obrázek
Ani zde to není jinak, většina v té horší polovině a opět se to Pítrsovi z Prahy nepovedlo - na prvém místě Beresford TC-7520 s koaxiálním vstupem a hodnotou - 119,7 dB, na posledním opět OPPO HA-2 s usb vstupem a hodnotou - 77 dB. To je slušný rozdíl, pouhých 42,7 dB :!: A většina opět (a spořádaně) v té horší polovině tabulky :lol:

Co dodat :?:
Již jsou výsledky pro všechny pochopitelné :?:

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Renown »

To Aleska:
To fakt musíš to fórum tapetovat těma sračkama ? Nestačilo by dát odkaz ?

Uživatelský avatar
davidhighend
Příspěvky: 775
Registrován: 17 dub 2008 21:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od davidhighend »

Aleši oceňuji tvou snahu, ale myslim si , ze tohle normálního člověka, i toho co třeba používá PC jako zdroj nemůže zajímat. Porad nechápu k cemu je to dobry a co tim chces vlastne říct, ikdyz se snažím, věř mi.

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Jarda69 »

Je to dobré k tomu, že
"kdo si hraje, nezlobí" *jupi*

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3886
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od PítrsPraha »

Aleska píše:To skutečně není rozdíl 1 dB, jak se snaží Pítrs z Prahy všem nabulíkovat
To nebulíkuje Pítrs z Prahy, ale uvádí Aleska v excelovské tabulce v příspěvku 25.5. ;-).
Aleska píše:To opět není rozdíl 1 dB, jak tvrdí Pítrs z Prahy ale 37,1 dB
To netvrdí Pítrs z Prahy, ale uvádí Aleska v excelovské tabulce v příspěvku 25.5. ;-).

Snažíš se snažíš, ale nějak to nikoho nezajímá. Lidi, kteří mají alespoň základní povědomí o problematice, totiž chápou totální nesmyslnost tvého počínání a naprosté odtržení od reality.


Pokračuj... *2thumbsup*

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od bh69 »

kdyz uz odhlidnu od toho co ma a co nema smysl porovnavat, Aleska se snazi zrejme dokazat, ze USB je na nic, ale nejak mu pritom nevadi, ze tam ma USB DACy i s vybornymi vysledky, ani to, ze tytez DACy maji vetsinou stejne hodnoty pro USB a pro koax, takze problem u tech spatnych bude nekde jinde ...

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhodnocení HPTC dle AnadTech(u)

Příspěvek od Jarda69 »

Já tomu až tak nerozumím protože to nijak nesleduju, ale čemu by vadilo USB u asynchronního Dacu s vlastní pamětí a hodinama ?
Pokud takové existují.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti