Dynaudio professional
Re: Dynaudio professional
Verim, ze to hraje dobre. Ale v tom pripade to zaroven znamena, ze kvalitni DAC, tim mene s vyssim rozlisenim 24/96 nebo dokonce 192, vlastne nema smysl, kdyz tyhle bedynky hrajou stejne dobre se samplovanim jen 48kHz a s digitalnim zesilovacem (ktere taky nejsou zrovna v oblibe u hifistu, teda aspon ty levnejsi) ...
Ale uz z principu jako technik na to koukam s neduverou, protoze to je dalsi zbytecny prevod A/D a zpet ...
Ale uz z principu jako technik na to koukam s neduverou, protoze to je dalsi zbytecny prevod A/D a zpet ...
Moc pekne, po pozitivnich zkusenostech s aktivnima prehistorickyma Vulkanama a digitalnim Lyngdorfem verim, ze to hraje velmi dobre.
A jelikoz je to aktiv, tak verim i tomu co pise Palipol, ze ac to v profi sfere stoji 20, tak to v hifi strci do kapsy aparaty za 60. Zvednout zadky a jit poslechnout ...
A jelikoz je to aktiv, tak verim i tomu co pise Palipol, ze ac to v profi sfere stoji 20, tak to v hifi strci do kapsy aparaty za 60. Zvednout zadky a jit poslechnout ...

Přesně tak, veškerý recenze, internetový plky i technický parametry jsou úplně k ničemu. Pokud si to člověk neposlechne ví prd jak co hraje. Věřím, že tyhle Dynaudia hrají velmi dobře...Hlava píše:Zvednout zadky a jit poslechnout ...
No zajimave reseni to urcite je, ve spojeni s SW DBM9S by to mohlo v male mistnosti fungovat lip nez klasicky reseni, resp. dalo by se to asi vic prizpusobit podminkam ... A cim konkretne by jste tedy resili tu regulaci urovne ?
http://dynaudioprofessional.com/bm-seri ... ors/dbm50/
kdyz vyjdu z vykresu, kde je uveden sklon cela 19 stupnu, vychazi mi pri umisteni na stole ve vzdalenosti rekneme 80cm, ze by to hralo do usi ve vysce 0,5m nad stolem, coz asi odpovida a zjevne byly pro takove pouziti navrzene.
Ale pri poslechove vzdalenosti 150cm je "prevyseni" cca 50cm, k tomu cca 20cm na pozici mezi stredobas a vyskac a jsme na 70cm. Clovek sedici v kresle ma usi asi 100-110cm vysoko. Repraky by pak mely teoreticky sedet cca jen 30-40cm nad zemi (?)
kdyz vyjdu z vykresu, kde je uveden sklon cela 19 stupnu, vychazi mi pri umisteni na stole ve vzdalenosti rekneme 80cm, ze by to hralo do usi ve vysce 0,5m nad stolem, coz asi odpovida a zjevne byly pro takove pouziti navrzene.
Ale pri poslechove vzdalenosti 150cm je "prevyseni" cca 50cm, k tomu cca 20cm na pozici mezi stredobas a vyskac a jsme na 70cm. Clovek sedici v kresle ma usi asi 100-110cm vysoko. Repraky by pak mely teoreticky sedet cca jen 30-40cm nad zemi (?)
Urcite by som volil toto: http://www.tcelectronic.com/bmc-2.asp
Ako uz pisal palipol, je to profi DA prevodník, predzosilňovač a sluchátkový zosilňovač v jednom. Rovnaky DAC by mala mat integrovany vyssia AIR seria. Ako sluchatkovy zosilovac je vyborny, mal som moznost pocut ho prepojeny optikou so sluchadlami Beyerdynamic DT880 a myslim, ze viac sa uz z Beyerov dostat neda.
Jednoducho to treba pocut. V Prahe ta moznost je.
S umiestnenim nevidim problem, pocul som ich na stojanoch (cca 60 cm vysokych) a zvuk bol na danu "vahovu" kategoriu v akusticky upravenej posluchovke neskutocne dobry (neutralnost, detail, lokalizacia a priestor). Profi branza je podla mna, na zaklade pocuteho pred hifi vyrobkami zvukovo a konstrukcne vpredu a ak skusnes dizajn (folia namiesto dyhy), tak sa pri nizsich financnych nakladoch dostanes k zvuku podstatne lepsiemu, nez s klasickou hifinou v pasive.
Ako uz pisal palipol, je to profi DA prevodník, predzosilňovač a sluchátkový zosilňovač v jednom. Rovnaky DAC by mala mat integrovany vyssia AIR seria. Ako sluchatkovy zosilovac je vyborny, mal som moznost pocut ho prepojeny optikou so sluchadlami Beyerdynamic DT880 a myslim, ze viac sa uz z Beyerov dostat neda.
Jednoducho to treba pocut. V Prahe ta moznost je.
S umiestnenim nevidim problem, pocul som ich na stojanoch (cca 60 cm vysokych) a zvuk bol na danu "vahovu" kategoriu v akusticky upravenej posluchovke neskutocne dobry (neutralnost, detail, lokalizacia a priestor). Profi branza je podla mna, na zaklade pocuteho pred hifi vyrobkami zvukovo a konstrukcne vpredu a ak skusnes dizajn (folia namiesto dyhy), tak sa pri nizsich financnych nakladoch dostanes k zvuku podstatne lepsiemu, nez s klasickou hifinou v pasive.
Nejak se nemuzu nikde dopatrat jaky frekvence BMC-2 podporuje pres SPDIF ... A zda se, ze pripojeni SW to taky neumoznuje - leda tak, ze by se signal vedl napred do SW a z nej do monitoru. Ale co to udela se signalem ?
K tomu MBC-2 jsem nejak nic nenasel, ani u vyrobce, coz mi prijde zvlastni .. Kazdopadne mi prijde, ze stejnou sluzbu, ale pohodlnejsi pro hifi pouziti (asynch. usb, dalkove ovladani, regulace hlasitosti v 32bitovem digitalnim zpracovani) udela treba M-DAC, takze by bylo zajimava varianta M-DAC > aktivni Dynaudia, prip. pres subwoofer BM9. Urcite by to bylo mnohem levnejsi nez stereo zesilovac a pasivni hifi repro. A nebo se vykaslat na SW a jit rovnou do repro BM12A
Tak jsem chvilku cetl v zahranicnich forech o monitorech Dynaudio a zarazily mne stiznosti na slysitelny sum (konkretne slo o BM12a) "naprazdno". V jinem clanku zase autor rozebiral vyhody a nevyhody aktivnich monitoru a take kritizoval to, ze maji levne zdroje a zesilovace a proto jsou nachylne k sumu, bzuceni/huceni. Proste je to asi tak jak jsem psal na zacatku, ze nikdy neni nic zadarmo ...
bh69 píše:Tak jsem chvilku cetl v zahranicnich forech o monitorech Dynaudio a zarazily mne stiznosti na slysitelny sum (konkretne slo o BM12a) "naprazdno". V jinem clanku zase autor rozebiral vyhody a nevyhody aktivnich monitoru a take kritizoval to, ze maji levne zdroje a zesilovace a proto jsou nachylne k sumu, bzuceni/huceni. Proste je to asi tak jak jsem psal na zacatku, ze nikdy neni nic zadarmo ...
Proste si si teoreticky zdôvodnil, že to vlastne nemôže byť dobré. OK, akceptujem.
Trochu mi tým pádom nesedí Tvoj podpis - "nejsem hifista jenom mám rád hudbu".
O tú v tomto prípade ide predovšetkým a nie o hifistické predsudky.
nevim o jakych hifistickych predsudcich pises ... mimo jine ta diskuze, kde rozebirali sum tech Dynaudii BM12a nebyla hifisticka, ale zvukarska (odkaz jsem si neukladal, zas tak zajimavy to nebylo) ... a to ze za 20 tisic jsou to reprosoustavy, zesilovace a prevodniky/DSP je taky fakt a moc neverim, ze mezi profi a hifi technikou je takovy rozdil, tim spis, kdyz to dela stejna firma ... jsem proste jen opatrny v nadseni a moc neverim na "vyhodne nakupy" ..palipol píše:O tú v tomto prípade ide predovšetkým a nie o hifistické predsudky.
Naposledy: toto nie je o VÝHODNOM NÁKUPE, to je o ZVUKU. Že si opatrný je OK, nikto ti to nevnucuje, ale nepochybuj kým sa nepresvedčíš na vlastné uši. Potom kľudne napíš, že sa ti toto a toto nezdalo, že som si to a to vymyslel.bh69 píše:nevim o jakych hifistickych predsudcich pises ... mimo jine ta diskuze, kde rozebirali sum tech Dynaudii BM12a nebyla hifisticka, ale zvukarska (odkaz jsem si neukladal, zas tak zajimavy to nebylo) ... a to ze za 20 tisic jsou to reprosoustavy, zesilovace a prevodniky/DSP je taky fakt a moc neverim, ze mezi profi a hifi technikou je takovy rozdil, tim spis, kdyz to dela stejna firma ... jsem proste jen opatrny v nadseni a moc neverim na "vyhodne nakupy" ..palipol píše:O tú v tomto prípade ide predovšetkým a nie o hifistické predsudky.
jak to, ze neni ? hifi regalovky za dvacet budou vcelku prumerne bedynky a tady je za stejnou cenu i zesilovac s DSP !palipol píše:Naposledy: toto nie je o VÝHODNOM NÁKUPE, to je o ZVUKU.
Nerozumiem, čo vlastne hľadáš. Ak by si mal skutočný záujem, už máš posluch dávno za sebou. Takto len meditujeme, že to je takové, či makové a asi to nebude dobré, keď je to lacné , je to profi, nie hifi, spínané siliče, nevyhovujúci procesing, degradácia...
Zavesil som to sem z dôvodu, že vídavam inzeráty, či vlákna "hľadám hifi do 20000, hifi do 30000, poraďte"...čo sú hladiny pre začínajúcich a napriek tomu, že je to teoreticky tak zlé, ako píšeš, zvuk s týmito atribútmi ich prakticky uvedie do serióznemo levelu v ktorom (som presvedčený) mnohí už zostanú, lebo ďalší level je úplne inou investíciou. Navyše im to ušetrí 10 rokov výmen a strát kupovaním a predávaním ojazdených prístrojov od tých, ktorí to už pochopili.
Ak máš však veľmi vysoké nároky, jasno, čo chceš (ale hlavne čo nechceš), dosť prostriedkov, na DBM50 zabudni..
Otázočka: Na čom hráš v súčasnosti?
Zavesil som to sem z dôvodu, že vídavam inzeráty, či vlákna "hľadám hifi do 20000, hifi do 30000, poraďte"...čo sú hladiny pre začínajúcich a napriek tomu, že je to teoreticky tak zlé, ako píšeš, zvuk s týmito atribútmi ich prakticky uvedie do serióznemo levelu v ktorom (som presvedčený) mnohí už zostanú, lebo ďalší level je úplne inou investíciou. Navyše im to ušetrí 10 rokov výmen a strát kupovaním a predávaním ojazdených prístrojov od tých, ktorí to už pochopili.
Ak máš však veľmi vysoké nároky, jasno, čo chceš (ale hlavne čo nechceš), dosť prostriedkov, na DBM50 zabudni..
Otázočka: Na čom hráš v súčasnosti?
http://www.soundonsound.com/sos/aug10/a ... am-a7x.htm
ma i regulaci hlasitosti, takze pri pouziti DACu s regulaci urovne neni treba zadny predzesilovac.
ma i regulaci hlasitosti, takze pri pouziti DACu s regulaci urovne neni treba zadny predzesilovac.